Страви з грибами легко піддаються гасінню. Більше того, воно дуже благотворно на них впливає, максимально розкриваючи грибний аромат. При цьому гасіння - один з найбільш простих прийомів готування, який під силу навіть початківцям кулінарам. Все, що від вас вимагається - підготувати інгредієнти і закинути їх в жаровню. Через 40-60 хвилин на вогні страву вже буде готове до подачі. Заінтриговані? Тоді давайте разом розбиратися з різними способами гасіння грибів.
Капуста, тушкована з печерицями
Інгредієнти: перлова крупа - 1 /4 ст.; овочевий бульйон - 4 ст.; ріпчаста цибуля - 2 шт.; печериці - 300 г; часник - 3 зубчики; сіль, перець - за смаком; чебрець - 2 гілочки; сухе біле вино - 2 ст. ложки; капуста - 350 г; копчена паприка - 1/2 ч. ложки; вода - 4 ст.; консервована квасоля - 350 г; лимонний сік - 1 ст. ложка. Приготування Перлову крупу промиваємо і відварюємо в овочевому бульйоні . Ріпчасту цибулю дрібно нарізаємо і обсмажуємо до золотистого кольору. Як тільки цибуля почне міняти колір, додаємо до нього подрібнений часник, вино і нарізані гриби, все солимо, перчимо, зменшуємо вогонь і продовжуємо підготовку, постійно помішуючи, ще 3-4 хвилини.
Як тільки перловка стане м'якою, додаємо до неї грибну зажарку, нашатковану капусту, чебрець і паприку. Підливаємо воду. Слідом відправляємо консервовану квасоля, накриваємо блюдо кришкою і тушкуємо на малому вогні. Через 30 хвилин, картопля, тушкована з печерицями і капустою буде готова. Готову страву заправляємо лимонним соком і подаємо до столу.
Тушкована яловичина з печерицями в вершках
Інгредієнти: яловичина - 500 г; м'ясний бульйон - 125 мл; біле сухе вино - 70 мл; томатна паста - 1 ст. ложка; печериці - 150 г; борошно - 1 ст. ложка; діжонська гірчиця - 1 ч. ложка; паприка - 1 ч. ложка; зелень; сметана - 1/2 ст.; вершки - 1/2 ст. Приготування М'ясо нарізаємо кубиками, обвалюємо в борошні й обсмажуємо в сотейнику до рум'яної скоринки. Як тільки м'ясо покриється золотистою скоринкою, додаємо до нього вино, бульйон, томатну пасту, гірчицю і паприку. Всю суміш необхідно протушкувати 2 години на малому вогні. Готову страву заливаємо сумішшю з вершків і сметани і залишаємо тушкується на 30-40 хвилин. Якщо соус вийде недостатньо густим - додайте ще борошна. Печериці, тушковані у вершках з яловичиною, посипаємо зеленню перед подачею.
До речі, для даного рецепту не обов'язково використовувати одну лише яловичину. Любите свинину - приготуйте свинину тушковану з печерицями, віддаєте перевагу курятині - зробіть тушковану курку з печерицями.
Рецепт тушкованих печериць
Інгредієнти: оливкова олія - 30 мл; вершкове масло - 15 г; цибулю-шалот - 125 г; морква - 1 шт.; часник - 1 зубчик; томатне пюре - 1 ч. ложка; борошно - 2 ч. ложки; червоне вино - 125 мл; овочевий бульйон - 150 мл; чебрець - 2 гілочки; гриби - 625 р. Приготування У сковороді розтоплюємо вершкове масло й обсмажуємо на ньому нарізану цибулю протягом 5 хвилин. Після, додаємо моркву і продовжуємо готування ще 5 хвилин. Змішуємо все з часником, томатним пюре,
борошном і продовжуємо обжарку ще хвилину.
Заливаємо овочі вином, залишаємо потушиться пару хвилин, а потім кладемо чебрець і вливаємо бульйон. У сусідній сковороді розігріваємо оливкову олію і обсмажуємо на ньому печериці цілком протягом 5-7 хвилин. Перекладаємо печериці до тушащимся овочів і зменшуємо вогонь. Через 20 хвилин печериці, тушковані з овочами, будуть готові.
Якщо ви хочете, то приготувати тушковані печериці можна і в мультиварці, для цього спершу обсмажте овочі з грибами в режимі "Випічка", а після додавання бульйону перейдіть на "Гасіння" на 25-30 хвилин.