Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » М'ясо з грибами в мультиварці

М'ясо з грибами в мультиварці

19-01-2015, 10:51
626
М'ясо з грибами в мультиварці
Мультиварка - ідеальний пристрій для приготування "повільних" страв, які потребують тривалого томління на невеликому вогні. Одним з таких страв є м'ясо, гасіння якого повинно займати тривалий час. За відведений час м'язові волокна розм'якшуються і навіть найжорсткіший шматочок перетворюється в найніжніший.

Рецепт м'яса з грибами і картоплею в мультиварці


Інгредієнти:

  • бекон - 4 скибочки;

  • рослинне масло - 3 ст. ложки;

  • гриби - 1 кг;

  • яловичина (шия) - 12 кг;

  • сіль - 2 1/2 ч. ложки;

  • чорний перець - 1 ч. ложка;

  • борошно - 3 ст. ложки;

  • сушений чебрець - 1 ч. ложка;

  • томатна паста - 3 ст. ложки;

  • темне пиво - 1 л;

  • яловичий бульйон - 1 ст.;

  • шалот - 8 шт.;

  • морква - 5 шт.;

  • картопля - 300 р.


  • Приготування
    Включаємо пристрій в режим "Випічка" і розігріваємо в чаші рослинне масло. Додаємо скибочки бекону і чекаємо, поки жир витопиться. Обсмажуємо на суміші жиру та олії моркву з шалотом і грибами до тих пір, поки рідина з грибів не випарується. Тепер в зажарку можна буде додати борошно і томатну пасту , а також сушений чебрець, сіль і перець.
    Бульби картоплі чистимо і нарізаємо кубиками. Яловичину також ріжемо кубиками. Першим в чашу пристрою відправиться м'ясо. Його необхідно буде залити сумішшю темного пива і яловичого бульйону , а після, залишити тушкуватися на 15-2 години в режимі "Гасіння". Потім у чашу додаємо картоплю і продовжуємо готування ще 40-60 хвилин. При необхідності можна підлити рідини - бульйону чи пива. Готову страву подаємо гарячим, з шматком білого хліба, посипавши свіжою зеленню.

    М'ясо, тушковане з грибами в сметані в мультиварці


    Інгредієнти:

  • борошно - 2 ст. ложки;

  • яловичий стейк - 1 кг;

  • гриби - 200 г;

  • яловичий бульйон - 250 мл;

  • біле сухе вино - 125 мл;

  • томатна паста - 70 г;

  • діжонська гірчиця - 1 ст. ложка;

  • паприка - 1 ст. ложка;

  • сметана - 250 г;

  • М'ясо з грибами в мультиварці

  • кукурудзяне борошно - 1 ст. ложка;

  • петрушка.


  • Приготування
    У чашу мультиварки, включену в режимі "Випічка" або "Смаження", закладаємо нарізані пластинками гриби. Як тільки вся волога з грибів випарується, додаємо обидва види борошна (бажано попередньо припустити їх на сухій сковороді до золотистого кольору), паприку, сіль, перець. Слідом викладаємо сметану і все перемішуємо. Додаємо в вершковий соус шматочки яловичого стека і заливаємо все бульйоном і вином, змішаним з томатною пастою і гірчицею. Тушкуємо м'ясо в режимі "Гасіння" протягом 1-15 годин. Подаємо страву з гарніром з картопляного пюре, посипавши подрібненою зеленню.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Тушковане м'ясо з грибами
    Тушковане м'ясо з грибами
    До ситного і щільного вечері завжди можна приготувати просте і смачне блюдо у вигляді грибів з м'ясом. Тушковане м'ясо однаково добре з будь-яким
    Тушкована яловичина в сметані
    Тушкована яловичина в сметані
    Тушкована яловичина в ніжній сметанною підливі розкриє смак будь-якого гарніру. Це гаряча страва ідеально підходить для холодної пори року, так як
    Яловичина з картоплею в мультиварці
    Яловичина з картоплею в мультиварці
    Поєднання картоплі і м'яса ідеально підходить для будь-якої трапези, так що якщо часу на приготування вечері або обіду не залишилося, візьміть на
    Капуста з грибами в мультиварці
    Капуста з грибами в мультиварці
    Капуста чудово поєднується з грибами. А якщо у вас є під рукою чудова кухонні помічниця - мультиварка, то процес приготування стане в рази простіше.
    Свинина з грибами в мультиварці
    Свинина з грибами в мультиварці
    Свинина з грибами - чудова страва до святкового столу або обіду з родиною в недільний день. А якщо у вас ще є під рукою чудова кухонні помічниця
    Розсольник в мультиварці
    Розсольник в мультиварці
    Розсольник - популярне блюдо староруської кухні, який готується з перловкою з додаванням розсолу і солоних огірків. І сьогодні ми розглянемо кілька