Мультиварка - ідеальний пристрій для приготування "повільних" страв, які потребують тривалого томління на невеликому вогні. Одним з таких страв є м'ясо, гасіння якого повинно займати тривалий час. За відведений час м'язові волокна розм'якшуються і навіть найжорсткіший шматочок перетворюється в найніжніший.
Рецепт м'яса з грибами і картоплею в мультиварці
Інгредієнти: бекон - 4 скибочки; рослинне масло - 3 ст. ложки; гриби - 1 кг; яловичина (шия) - 12 кг; сіль - 2 1/2 ч. ложки; чорний перець - 1 ч. ложка; борошно - 3 ст. ложки; сушений чебрець - 1 ч. ложка; томатна паста - 3 ст. ложки; темне пиво - 1 л; яловичий бульйон - 1 ст.; шалот - 8 шт.; морква - 5 шт.; картопля - 300 р. Приготування Включаємо пристрій в режим "Випічка" і розігріваємо в чаші рослинне масло. Додаємо скибочки бекону і чекаємо, поки жир витопиться. Обсмажуємо на суміші жиру та олії моркву з шалотом і грибами до тих пір, поки рідина з грибів не випарується. Тепер в зажарку можна буде додати борошно і томатну пасту , а також сушений чебрець, сіль і перець.
Бульби картоплі чистимо і нарізаємо кубиками. Яловичину також ріжемо кубиками. Першим в чашу пристрою відправиться м'ясо. Його необхідно буде залити сумішшю темного пива і яловичого бульйону , а після, залишити тушкуватися на 15-2 години в режимі "Гасіння". Потім у чашу додаємо картоплю і продовжуємо готування ще 40-60 хвилин. При необхідності можна підлити рідини - бульйону чи пива. Готову страву подаємо гарячим, з шматком білого хліба, посипавши свіжою зеленню.
М'ясо, тушковане з грибами в сметані в мультиварці
Інгредієнти: борошно - 2 ст. ложки; яловичий стейк - 1 кг; гриби - 200 г; яловичий бульйон - 250 мл; біле сухе вино - 125 мл; томатна паста - 70 г; діжонська гірчиця - 1 ст. ложка; паприка - 1 ст. ложка; сметана - 250 г; кукурудзяне борошно - 1 ст. ложка; петрушка. Приготування У чашу мультиварки, включену в режимі "Випічка" або "Смаження", закладаємо нарізані пластинками гриби. Як тільки вся волога з грибів випарується, додаємо обидва види борошна (бажано попередньо припустити їх на сухій сковороді до золотистого кольору), паприку, сіль, перець. Слідом викладаємо сметану і все перемішуємо. Додаємо в вершковий соус шматочки яловичого стека і заливаємо все бульйоном і вином, змішаним з томатною пастою і гірчицею. Тушкуємо м'ясо в режимі "Гасіння" протягом 1-15 годин. Подаємо страву з гарніром з картопляного пюре, посипавши подрібненою зеленню.