» » Тушкована яловичина в сметані

Тушкована яловичина в сметані

Тушкована яловичина в сметані
Тушкована яловичина в ніжній сметанною підливі розкриє смак будь-якого гарніру. Це гаряче блюдо ідеально підходить для холодної пори року, так як відрізняється особливою поживністю і ситністю. Про те, як тушкувати яловичину в сметані читайте далі.

Рецепт тушкованої яловичини в сметані


Інгредієнти:

  • борошно - 2 ст. ложки;

  • яловичина - 1 кг;

  • печериці - 200 г;

  • яловичий бульйон - 250 мл;

  • біле вино - 125 мл;

  • томатна паста - 70 г;

  • діжонська гірчиця - 1 ст. ложка;

  • паприка - 1 ст. ложка;

  • сметана - 1 ст.;

  • петрушка.


  • Приготування
    Яловичину нарізаємо великими кубиками. На дно жаровні насипаємо борошно і поверх кидаємо м'ясо. Обвалюємо його в борошні, щоб рівномірно покрити яловичину. Слідом за м'ясом в жаровню відправляємо крупно нарізані гриби, яловичий бульйон , вино, томатну пасту, гірчицю і паприку. Закрити жаровню кришкою і залишаємо страву на малому вогні 2-2 1/2 години. Після закінчення часу додаємо до яловичині сметану, перемішуємо і залишаємо на плиті ще на 30 хвилин. Готову страву посипаємо зеленню і подаємо з гарніром з картопляного пюре, наприклад.

    Тушкована яловичина зі сметаною


    Інгредієнти:

  • бекон - 4 скибочки;

  • яловичина (вирізка) - 1 кг;

  • ріпчаста цибуля - 2 шт.;

  • часник - 1 зубчик;

  • сіль - 1 1/2 ч. ложки;

  • перець - 1/4 ч. ложки;

  • сушений майоран - 1 /2 ч. ложки;

  • сухе біле вино - 2/3 ст.;

  • сметана - 2 ст.;

  • свіжа петрушка.


  • Приготування
    Бекон нарізаємо і обсмажуємо до золотистого кольору. Яловичину нарізаємо великими шматками і обсмажуємо на витопившемся з бекону жирі до золотистого кольору. Цибулю нарізаємо великими кільцями і відправляємо до смаженій м'ясу разом з часником. Готуємо всі разом 5 хвилин.
    Приправляємо м'ясо сіллю, перцем, майораном і заливаємо вином. Доводимо рідина в жаровні до кипіння і накриваємо жаровню кришкою. Тушкуємо яловичину зі сметаною 1 1/2 години на малому вогні. В кінці готування поливаємо м'ясо сметаною, перемішуємо і знімаємо з вогню. Посипаємо блюдо зеленню і паприкою перед подачею. Подавати таке блюдо можна як самостійно, так і з овочевим гарніром.

    Яловичина, тушкована зі сметаною і желе з червоної смородини


    Яловичина зі сметаною може стати вишуканим блюдо, якщо доповнити його смородиновим желе і додати в маринад ялівцеві ягоди.
    Інгредієнти:

  • яловичина - 2 кг;

  • селера - 3 стебла;

  • морква - 2 шт.;

  • ріпчаста цибуля - 2 шт.;

  • сухе червоне вино - 1 1/2 ст.;

  • лавровий лист - 2 шт.;

  • розмарин - 1 гілочка;

  • чебрець - 1 гілочка;

  • рослинна олія;

  • борошно - 1/4 ст.;

  • червоний винний оцет - 1/4 ст.;

  • томатна паста - 1 /4 ст.;

  • курячий бульйон - 700 мл;

  • желе з чорної смородини - 3/4 ст.;

  • сіль, перець;

  • сметана - 1/2 ст.


  • Приготування
    У глибокій мисці шматки яловичини змішуємо з нарізаним селерою, морквою і цибулею. Заливаємо м'ясо вином, додаємо подрібнений розмарин і чебрець. Якщо під рукою є ягоди ялівцю - додайте їх. М'ясо ретельно перемішуємо з травами і овочами і залишаємо під плівкою в холодильнику на ніч, не забуваючи кілька разів перемішати яловичину в
    Тушкована яловичина в сметані
    період маринування.
    Мариноване м'ясо виймаємо з тарілки і обсмажуємо на рослинному маслі разом з овочами в жаровні. Як тільки м'ясо стане золотистим, посипаємо його борошном і перемішуємо. Заливаємо в жаровню оцет і залишки маринаду, також додаємо томатну пасту. Готуємо все ще 2 хвилини.
    Заливаємо в жаровню бульйон і кладемо желе з чорної смородини, все солимо і перчимо. Зменшуємо вогонь до мінімуму і тушкуємо м'ясо 2 1/2 години. В кінці готування додаємо до яловичині сметану і перемішуємо.
    Яловичина в сметані готова, подавати її можна як з свежесваренной пастою, так і з картопляним пюре, або простий рисовою кашею.
    Додав: admin | 19-03-2015, 10:43
    Переглядів: 1280