Тушкована яловичина в сметані
Тушкована яловичина в ніжній сметанною підливі розкриє смак будь-якого гарніру. Це гаряче блюдо ідеально підходить для холодної пори року, так як відрізняється особливою поживністю і ситністю. Про те, як тушкувати яловичину в сметані читайте далі.
Інгредієнти:
борошно - 2 ст. ложки;
яловичина - 1 кг;
печериці - 200 г;
яловичий бульйон - 250 мл;
біле вино - 125 мл;
томатна паста - 70 г;
діжонська гірчиця - 1 ст. ложка;
паприка - 1 ст. ложка;
сметана - 1 ст.;
петрушка.
Приготування
Яловичину нарізаємо великими кубиками. На дно жаровні насипаємо борошно і поверх кидаємо м'ясо. Обвалюємо його в борошні, щоб рівномірно покрити яловичину. Слідом за м'ясом в жаровню відправляємо крупно нарізані гриби, яловичий бульйон , вино, томатну пасту, гірчицю і паприку. Закрити жаровню кришкою і залишаємо страву на малому вогні 2-2 1/2 години. Після закінчення часу додаємо до яловичині сметану, перемішуємо і залишаємо на плиті ще на 30 хвилин. Готову страву посипаємо зеленню і подаємо з гарніром з картопляного пюре, наприклад.
Інгредієнти:
бекон - 4 скибочки;
яловичина (вирізка) - 1 кг;
ріпчаста цибуля - 2 шт.;
часник - 1 зубчик;
сіль - 1 1/2 ч. ложки;
перець - 1/4 ч. ложки;
сушений майоран - 1 /2 ч. ложки;
сухе біле вино - 2/3 ст.;
сметана - 2 ст.;
свіжа петрушка.
Приготування
Бекон нарізаємо і обсмажуємо до золотистого кольору. Яловичину нарізаємо великими шматками і обсмажуємо на витопившемся з бекону жирі до золотистого кольору. Цибулю нарізаємо великими кільцями і відправляємо до смаженій м'ясу разом з часником. Готуємо всі разом 5 хвилин.
Приправляємо м'ясо сіллю, перцем, майораном і заливаємо вином. Доводимо рідина в жаровні до кипіння і накриваємо жаровню кришкою. Тушкуємо яловичину зі сметаною 1 1/2 години на малому вогні. В кінці готування поливаємо м'ясо сметаною, перемішуємо і знімаємо з вогню. Посипаємо блюдо зеленню і паприкою перед подачею. Подавати таке блюдо можна як самостійно, так і з овочевим гарніром.
Яловичина зі сметаною може стати вишуканим блюдо, якщо доповнити його смородиновим желе і додати в маринад ялівцеві ягоди.
Інгредієнти:
яловичина - 2 кг;
селера - 3 стебла;
морква - 2 шт.;
ріпчаста цибуля - 2 шт.;
сухе червоне вино - 1 1/2 ст.;
лавровий лист - 2 шт.;
розмарин - 1 гілочка;
чебрець - 1 гілочка;
рослинна олія;
борошно - 1/4 ст.;
червоний винний оцет - 1/4 ст.;
томатна паста - 1 /4 ст.;
курячий бульйон - 700 мл;
желе з чорної смородини - 3/4 ст.;
сіль, перець;
сметана - 1/2 ст.
Приготування
У глибокій мисці шматки яловичини змішуємо з нарізаним селерою, морквою і цибулею. Заливаємо м'ясо вином, додаємо подрібнений розмарин і чебрець. Якщо під рукою є ягоди ялівцю - додайте їх. М'ясо ретельно перемішуємо з травами і овочами і залишаємо під плівкою в холодильнику на ніч, не забуваючи кілька разів перемішати яловичину в період маринування.
Мариноване м'ясо виймаємо з тарілки і обсмажуємо на рослинному маслі разом з овочами в жаровні. Як тільки м'ясо стане золотистим, посипаємо його борошном і перемішуємо. Заливаємо в жаровню оцет і залишки маринаду, також додаємо томатну пасту. Готуємо все ще 2 хвилини.
Заливаємо в жаровню бульйон і кладемо желе з чорної смородини, все солимо і перчимо. Зменшуємо вогонь до мінімуму і тушкуємо м'ясо 2 1/2 години. В кінці готування додаємо до яловичині сметану і перемішуємо.
Яловичина в сметані готова, подавати її можна як з свежесваренной пастою, так і з картопляним пюре, або простий рисовою кашею.
Рецепт тушкованої яловичини в сметані
Інгредієнти:
Приготування
Яловичину нарізаємо великими кубиками. На дно жаровні насипаємо борошно і поверх кидаємо м'ясо. Обвалюємо його в борошні, щоб рівномірно покрити яловичину. Слідом за м'ясом в жаровню відправляємо крупно нарізані гриби, яловичий бульйон , вино, томатну пасту, гірчицю і паприку. Закрити жаровню кришкою і залишаємо страву на малому вогні 2-2 1/2 години. Після закінчення часу додаємо до яловичині сметану, перемішуємо і залишаємо на плиті ще на 30 хвилин. Готову страву посипаємо зеленню і подаємо з гарніром з картопляного пюре, наприклад.
Тушкована яловичина зі сметаною
Інгредієнти:
Приготування
Бекон нарізаємо і обсмажуємо до золотистого кольору. Яловичину нарізаємо великими шматками і обсмажуємо на витопившемся з бекону жирі до золотистого кольору. Цибулю нарізаємо великими кільцями і відправляємо до смаженій м'ясу разом з часником. Готуємо всі разом 5 хвилин.
Приправляємо м'ясо сіллю, перцем, майораном і заливаємо вином. Доводимо рідина в жаровні до кипіння і накриваємо жаровню кришкою. Тушкуємо яловичину зі сметаною 1 1/2 години на малому вогні. В кінці готування поливаємо м'ясо сметаною, перемішуємо і знімаємо з вогню. Посипаємо блюдо зеленню і паприкою перед подачею. Подавати таке блюдо можна як самостійно, так і з овочевим гарніром.
Яловичина, тушкована зі сметаною і желе з червоної смородини
Яловичина зі сметаною може стати вишуканим блюдо, якщо доповнити його смородиновим желе і додати в маринад ялівцеві ягоди.
Інгредієнти:
Приготування
У глибокій мисці шматки яловичини змішуємо з нарізаним селерою, морквою і цибулею. Заливаємо м'ясо вином, додаємо подрібнений розмарин і чебрець. Якщо під рукою є ягоди ялівцю - додайте їх. М'ясо ретельно перемішуємо з травами і овочами і залишаємо під плівкою в холодильнику на ніч, не забуваючи кілька разів перемішати яловичину в період маринування.
Мариноване м'ясо виймаємо з тарілки і обсмажуємо на рослинному маслі разом з овочами в жаровні. Як тільки м'ясо стане золотистим, посипаємо його борошном і перемішуємо. Заливаємо в жаровню оцет і залишки маринаду, також додаємо томатну пасту. Готуємо все ще 2 хвилини.
Заливаємо в жаровню бульйон і кладемо желе з чорної смородини, все солимо і перчимо. Зменшуємо вогонь до мінімуму і тушкуємо м'ясо 2 1/2 години. В кінці готування додаємо до яловичині сметану і перемішуємо.
Яловичина в сметані готова, подавати її можна як з свежесваренной пастою, так і з картопляним пюре, або простий рисовою кашею.
Рекомендуємо добрі рецепти
Тушковане м'ясо з грибами
До ситного і щільного вечері завжди можна приготувати просте і смачне блюдо у вигляді грибів з м'ясом. Тушковане м'ясо однаково добре з будь-яким
М'ясо, тушковане з овочами
Всі ми знаємо про користь тушкованих страв. І сьогодні ми пропонуємо вам варіанти смачного сімейного обіду, який приготувати досить просто - м'ясо,
Свинина, тушкована в сметані
Зробити м'ясо соковитим і ніжним допомагає гасіння. І зараз ми розповімо, як приготувати свинину, тушкований в сметані. Таке блюдо стане відмінним
М'ясо в гірчиці
Гірчиця надає м'ясу не тільки пікантний і гоструватий смак, але і рум'яну скоринку у випадку, якщо м'ясо запікається в духовці. У цій статті ми
Яловичина з солоними огірками
Яловичину, приготовану з маринованими, або солоними огірками не можна звинуватити в буденності. Незважаючи на настільки незвичне поєднання, м'ясо з
Тушковані печериці
Гасіння - один з корисних способів приготування їжі. І сьогодні ми детально розберемося, як смачно тушкувати печериці. Пропонуємо вашій увазі