Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Тушковане м'ясо з грибами

Тушковане м'ясо з грибами

21-03-2015, 19:45
1 969
Тушковане м'ясо з грибами
До ситного і щільного вечері завжди можна приготувати просте і смачне блюдо у вигляді грибів з м'ясом. Тушковане м'ясо однаково добре з будь-яким гарніром, особливо якщо зберегти ароматну підливу після приготування.

Рецепт тушкованого м'яса з грибами


Інгредієнти:

  • оливкова олія;

  • печериці - 500 г;

  • ріпчаста цибуля - 2 шт.;

  • часник - 3 зубчики;

  • борошно - 1/3 ст.;

  • яловичина - 1 кг;

  • сіль, перець;

  • червоне сухе вино - 1 ст.;

  • свіжий чебрець - 1 ст. ложка;

  • яловичий бульйон - 1 л;

  • лавровий лист - 1 шт.;

  • картопля - 4-5 бульб;

  • морква - 2 шт.


  • Приготування
    У сотейнику розігріваємо оливкову олію і обсмажуємо на ньому гриби близько 5 хвилин або до золотистого кольору. Перекладаємо гриби в тарілку, а на їх місце кладемо крупно нарізану цибулю. Обсмажуємо його ще 10 хвилин, додаємо часник і готуємо ще хвилину. Перекладаємо пасеровку до грибів.
    Яловичину нарізаємо великими кубиками і обвалюємо в борошні. Обсмажуємо шматки м'яса до золотистого кольору, не забувши додати солі і перцю. Заливаємо обсмажену яловичину вином, додаємо чебрець, яловичий бульйон , лавровий лист і доводимо все до кипіння. Повертаємо в жаровню гриби і цибулю. Накриваємо жаровню кришкою і вмикаємо мінімальний вогонь. Готуємо м'ясо 1 годину. Через це час, додаємо до яловичині і грибів крупно нарізану картоплю і моркву, перемішуємо і знову накриваємо жаровню кришкою вже на 1 годину і 15 хвилин на цей раз.
    Тушковане м'ясо з грибами можна приготувати в мультиварці. Попередньо обсмажте м'ясо, гриби і цибулю в чаші пристрою, після чого покладіть картоплю і моркву, додайте трави, спеції, вино і бульйон, і увімкніть пристрій у режимі "Гасіння" на 2 години.

    М'ясо, тушковане з сушеними грибами


    Інгредієнти:

  • яловичина - 750 г;

  • борошно - 1/4 ст.;

  • сіль, перець - за смаком;

  • часник сушений - 1 1/2 ч. ложки;

  • яловичий бульйон - 1 3/4 ст.;

  • вустерширський соус - 3 ч. ложки;

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • часник - 5 зубчиків;

  • сушені гриби - 1 ст.;

  • Тушковане м'ясо з грибами

  • сметана - 2 ст.;

  • петрушка.


  • Приготування
    М'ясо обвалюють в борошні і кладемо в розігріту з рослинною олією жаровню. Додаємо сіль, перець і часник. Як тільки м'ясо стане золотистим, повільно підливаємо до нього бульйон, щоб уникнути утворення борошняних грудок.
    Слідом додаємо вустерширський соус, нарізану цибулю і часник. Гриби замочуємо в гарячій воді, рубаємо і додаємо до м'яса. Накриваємо жаровню кришкою і виставляємо малий вогонь. Тушкуємо м'ясо 2 години, після чого додаємо сметану і продовжуємо готування ще 20 хвилин. Тушковане м'ясо з грибами в сметані готово!
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Яловичина з грибами
    Яловичина з грибами
    Хто з нас не любить гриби? Напевно таких знайдеться небагато. А в поєднанні з яловичиною - це виходить чудове блюдо для будь-якого святкового столу.
    Картопля з грибами і м'ясом
    Картопля з грибами і м'ясом
    Картопля з м'ясом - це чудове поєднання двох найпопулярніших інгредієнтів, яке зустрічається у багатьох страв. А якщо до них додати гриби, вийде
    Яловичина в горщику з картоплею
    Яловичина в горщику з картоплею
    Хочете приготувати смачне і просте блюдо без клопоту, тоді зупиніть свій вибір на рецепті яловичини в горщику з картоплею. Таке цікаве страва підійде
    М'ясо, тушковане з овочами
    М'ясо, тушковане з овочами
    Всі ми знаємо про користь тушкованих страв. І сьогодні ми пропонуємо вам варіанти смачного сімейного обіду, який приготувати досить просто - м'ясо,
    Тушкована яловичина в сметані
    Тушкована яловичина в сметані
    Тушкована яловичина в ніжній сметанною підливі розкриє смак будь-якого гарніру. Це гаряча страва ідеально підходить для холодної пори року, так як
    М'ясо по-французьки з грибами
    М'ясо по-французьки з грибами
    М'ясо по-французьки - ситне і смачне блюдо, яке знайоме багатьом. Варіацій його створення в даний час дуже багато. І сьогодні ми розберемося, як його