Тушковане м'ясо з грибами
До ситного і щільного вечері завжди можна приготувати просте і смачне блюдо у вигляді грибів з м'ясом. Тушковане м'ясо однаково добре з будь-яким гарніром, особливо якщо зберегти ароматну підливу після приготування.
Інгредієнти:
оливкова олія;
печериці - 500 г;
ріпчаста цибуля - 2 шт.;
часник - 3 зубчики;
борошно - 1/3 ст.;
яловичина - 1 кг;
сіль, перець;
червоне сухе вино - 1 ст.;
свіжий чебрець - 1 ст. ложка;
яловичий бульйон - 1 л;
лавровий лист - 1 шт.;
картопля - 4-5 бульб;
морква - 2 шт.
Приготування
У сотейнику розігріваємо оливкову олію і обсмажуємо на ньому гриби близько 5 хвилин або до золотистого кольору. Перекладаємо гриби в тарілку, а на їх місце кладемо крупно нарізану цибулю. Обсмажуємо його ще 10 хвилин, додаємо часник і готуємо ще хвилину. Перекладаємо пасеровку до грибів.
Яловичину нарізаємо великими кубиками і обвалюємо в борошні. Обсмажуємо шматки м'яса до золотистого кольору, не забувши додати солі і перцю. Заливаємо обсмажену яловичину вином, додаємо чебрець, яловичий бульйон , лавровий лист і доводимо все до кипіння. Повертаємо в жаровню гриби і цибулю. Накриваємо жаровню кришкою і вмикаємо мінімальний вогонь. Готуємо м'ясо 1 годину. Через це час, додаємо до яловичині і грибів крупно нарізану картоплю і моркву, перемішуємо і знову накриваємо жаровню кришкою вже на 1 годину і 15 хвилин на цей раз.
Тушковане м'ясо з грибами можна приготувати в мультиварці. Попередньо обсмажте м'ясо, гриби і цибулю в чаші пристрою, після чого покладіть картоплю і моркву, додайте трави, спеції, вино і бульйон, і увімкніть пристрій у режимі "Гасіння" на 2 години.
Інгредієнти:
яловичина - 750 г;
борошно - 1/4 ст.;
сіль, перець - за смаком;
часник сушений - 1 1/2 ч. ложки;
яловичий бульйон - 1 3/4 ст.;
вустерширський соус - 3 ч. ложки;
ріпчаста цибуля - 1 шт.;
часник - 5 зубчиків;
сушені гриби - 1 ст.;
сметана - 2 ст.;
петрушка.
Приготування
М'ясо обвалюють в борошні і кладемо в розігріту з рослинною олією жаровню. Додаємо сіль, перець і часник. Як тільки м'ясо стане золотистим, повільно підливаємо до нього бульйон, щоб уникнути утворення борошняних грудок.
Слідом додаємо вустерширський соус, нарізану цибулю і часник. Гриби замочуємо в гарячій воді, рубаємо і додаємо до м'яса. Накриваємо жаровню кришкою і виставляємо малий вогонь. Тушкуємо м'ясо 2 години, після чого додаємо сметану і продовжуємо готування ще 20 хвилин. Тушковане м'ясо з грибами в сметані готово!
Рецепт тушкованого м'яса з грибами
Інгредієнти:
Приготування
У сотейнику розігріваємо оливкову олію і обсмажуємо на ньому гриби близько 5 хвилин або до золотистого кольору. Перекладаємо гриби в тарілку, а на їх місце кладемо крупно нарізану цибулю. Обсмажуємо його ще 10 хвилин, додаємо часник і готуємо ще хвилину. Перекладаємо пасеровку до грибів.
Яловичину нарізаємо великими кубиками і обвалюємо в борошні. Обсмажуємо шматки м'яса до золотистого кольору, не забувши додати солі і перцю. Заливаємо обсмажену яловичину вином, додаємо чебрець, яловичий бульйон , лавровий лист і доводимо все до кипіння. Повертаємо в жаровню гриби і цибулю. Накриваємо жаровню кришкою і вмикаємо мінімальний вогонь. Готуємо м'ясо 1 годину. Через це час, додаємо до яловичині і грибів крупно нарізану картоплю і моркву, перемішуємо і знову накриваємо жаровню кришкою вже на 1 годину і 15 хвилин на цей раз.
Тушковане м'ясо з грибами можна приготувати в мультиварці. Попередньо обсмажте м'ясо, гриби і цибулю в чаші пристрою, після чого покладіть картоплю і моркву, додайте трави, спеції, вино і бульйон, і увімкніть пристрій у режимі "Гасіння" на 2 години.
М'ясо, тушковане з сушеними грибами
Інгредієнти:
Приготування
М'ясо обвалюють в борошні і кладемо в розігріту з рослинною олією жаровню. Додаємо сіль, перець і часник. Як тільки м'ясо стане золотистим, повільно підливаємо до нього бульйон, щоб уникнути утворення борошняних грудок.
Слідом додаємо вустерширський соус, нарізану цибулю і часник. Гриби замочуємо в гарячій воді, рубаємо і додаємо до м'яса. Накриваємо жаровню кришкою і виставляємо малий вогонь. Тушкуємо м'ясо 2 години, після чого додаємо сметану і продовжуємо готування ще 20 хвилин. Тушковане м'ясо з грибами в сметані готово!
Рекомендуємо добрі рецепти
Яловичина з грибами
Хто з нас не любить гриби? Напевно таких знайдеться небагато. А в поєднанні з яловичиною - це виходить чудове блюдо для будь-якого святкового столу.
Картопля з грибами і м'ясом
Картопля з м'ясом - це чудове поєднання двох найпопулярніших інгредієнтів, яке зустрічається у багатьох страв. А якщо до них додати гриби, вийде
Яловичина в горщику з картоплею
Хочете приготувати смачне і просте блюдо без клопоту, тоді зупиніть свій вибір на рецепті яловичини в горщику з картоплею. Таке цікаве страва підійде
М'ясо, тушковане з овочами
Всі ми знаємо про користь тушкованих страв. І сьогодні ми пропонуємо вам варіанти смачного сімейного обіду, який приготувати досить просто - м'ясо,
Тушкована яловичина в сметані
Тушкована яловичина в ніжній сметанною підливі розкриє смак будь-якого гарніру. Це гаряча страва ідеально підходить для холодної пори року, так як
М'ясо по-французьки з грибами
М'ясо по-французьки - ситне і смачне блюдо, яке знайоме багатьом. Варіацій його створення в даний час дуже багато. І сьогодні ми розберемося, як його