Яловичина з грибами
Все ще перебуваєте в пошуках простого рецепту м'ясної страви? Ми допоможемо вам з вибором рецепту для святкового або буденного столу в цій статті. Класичне поєднання яловичини з грибами являє собою той рецепт, який напевно попросять ваші гості після бенкету.
Інгредієнти:
вершкове масло - 2 ст. ложки;
яловичина (м'якоть) - 1 кг;
ріпчаста цибуля - 2 шт.;
гриби - 500 г;
вода - 3 ст.;
сушений майоран - 2 ч. ложки;
курячий бульйон - 1 л;
корінь селери - 1 шт.;
перлова крупа - 1 ст.;
морква - 1 шт.;
сметана - 1/2 ст.;
сіль, перець;
зелень.
Приготування
Яловичину нарізаємо великими кубиками і обсмажуємо на розтопленому вершковому маслі в сотейнику до утворення золотистої скоринки. Перекладаємо м'ясо з жаровні в тарілку і кладемо на його місце подрібнену цибулю. Смажимо цибулю до золотистого кольору, не забувши додати трохи солі і перцю. Як тільки цибуля змінив свій колір, додаємо до нього шматочки грибів і обсмажуємо все разом до випаровування зайвої вологи. Тепер настав час повернути яловичину назад до овочів. Залийте вміст жаровні склянкою курячого бульйону і отскребите присохлі частинки овочів і м'яса від дна. Тепер долийте залишок бульйону і залиште яловичину тушкуватися 1 годину на маленькому вогні.
Через годину додайте в жаровню перлову крупу, нарізану кубиками моркву і корінь селери, і тушкуйте все ще 40 хвилин. Подаємо тушковане м'ясо з перловкою в глибоких тарілках, зі сметаною і подрібненою зеленню.
Ви можете приготувати яловичину з грибами в мультиварці, скориставшись цим рецептом. Для цього обсмажте овочі і м'ясо в режимі «Смаження», а далі перейдіть на «Гасіння» на 15 години, а потім ще на 1 годину, після додавання перловки.
Інгредієнти:
яловичина - 500 г;
гриби - 250 г;
ріпчаста цибуля - 1 шт.;
часник - 2-3 зубчики;
оливкова олія - 2 ст. ложки;
сіль, цукор, перець - за смаком;
діжонська гірчиця - 2 ст. ложки;
соєвий соус - 1/2 ст. ложки;
вершки - 500 мл
Приготування
У сковороді розігріваємо столову ложку оливкової олії і обсмажуємо на ній цибулю близько 10-15 хвилин, не забувши додати трохи солі і цукру. Якщо цибуля почне підгоряти - долийте до нього пару столових ложок води. В останні хвилини готування додайте до цибулі подрібнений часник.
Гриби крупно нарізаємо і обсмажуємо на окремій сковороді без масла, до повного випаровування рідини. Обсмажені гриби викладаємо на сковороду з цибулею.
Залишки масла розігріваємо на іншій сковороді і смажимо на ньому м'ясо нарізане соломкою до золотистого кольору. Додаємо до м'яса цибулю з грибами, гірчицю, соєвий соус і вершки. Тушкуємо все 7-10 хвилин на середньому вогні. Додаємо сіль і перець за смаком.
Таке жарке з яловичини з грибами можна приготувати і в горщиках, поклавши підготовлені овочі і заливши їх вершками. Приготування займе всього 10-15 хвилин при 180 градусах.
Інгредієнти:
Для рулету:
сушені гриби - 25 г;
свіжі гриби - 400 р;
ріпчаста цибуля - 2 шт.;
вершкове масло;
часник - 1 зубчик;
оливкова олія - 2 ст. ложки;
чебрець - 2 гілочки;
яловиче філе - 1 1/2 кг
Приготування
Замочені сушені гриби подрібнюємо і обсмажуємо на суміші оливкової і вершкового масла з нарізаною цибулею. Як тільки цибуля стане золотистою, додаємо на сковороду часник і свіжі гриби, чебрець сіль і перець. Смажимо все до тих пір, поки не випарятся надлишки вологи.
Яловиче філе розрізаємо навпіл, але не до кінця. Розгортаємо філе наче книжку і викладаємо на площину готову начинку. Звертаємо філе в рулет і закріплюємо шпагатом. Обсмажуємо рулет з усіх боків до золотистого кольору, а потім поміщаємо в духовку при 200 градусах на 30-45 хвилин (в залежності від бажаного ступеня готовності).
Запечена яловичина з грибами подається з гарніром з картоплі і улюбленим соусом до м'яса.
Яловичина, тушкована з грибами і сметаною
Інгредієнти:
Приготування
Яловичину нарізаємо великими кубиками і обсмажуємо на розтопленому вершковому маслі в сотейнику до утворення золотистої скоринки. Перекладаємо м'ясо з жаровні в тарілку і кладемо на його місце подрібнену цибулю. Смажимо цибулю до золотистого кольору, не забувши додати трохи солі і перцю. Як тільки цибуля змінив свій колір, додаємо до нього шматочки грибів і обсмажуємо все разом до випаровування зайвої вологи. Тепер настав час повернути яловичину назад до овочів. Залийте вміст жаровні склянкою курячого бульйону і отскребите присохлі частинки овочів і м'яса від дна. Тепер долийте залишок бульйону і залиште яловичину тушкуватися 1 годину на маленькому вогні.
Через годину додайте в жаровню перлову крупу, нарізану кубиками моркву і корінь селери, і тушкуйте все ще 40 хвилин. Подаємо тушковане м'ясо з перловкою в глибоких тарілках, зі сметаною і подрібненою зеленню.
Ви можете приготувати яловичину з грибами в мультиварці, скориставшись цим рецептом. Для цього обсмажте овочі і м'ясо в режимі «Смаження», а далі перейдіть на «Гасіння» на 15 години, а потім ще на 1 годину, після додавання перловки.
Рецепт яловичини в вершках з грибами
Інгредієнти:
Приготування
У сковороді розігріваємо столову ложку оливкової олії і обсмажуємо на ній цибулю близько 10-15 хвилин, не забувши додати трохи солі і цукру. Якщо цибуля почне підгоряти - долийте до нього пару столових ложок води. В останні хвилини готування додайте до цибулі подрібнений часник.
Гриби крупно нарізаємо і обсмажуємо на окремій сковороді без масла, до повного випаровування рідини. Обсмажені гриби викладаємо на сковороду з цибулею.
Залишки масла розігріваємо на іншій сковороді і смажимо на ньому м'ясо нарізане соломкою до золотистого кольору. Додаємо до м'яса цибулю з грибами, гірчицю, соєвий соус і вершки. Тушкуємо все 7-10 хвилин на середньому вогні. Додаємо сіль і перець за смаком.
Таке жарке з яловичини з грибами можна приготувати і в горщиках, поклавши підготовлені овочі і заливши їх вершками. Приготування займе всього 10-15 хвилин при 180 градусах.
Рулет з яловичини з грибами в духовці
Інгредієнти:
Для рулету:
Приготування
Замочені сушені гриби подрібнюємо і обсмажуємо на суміші оливкової і вершкового масла з нарізаною цибулею. Як тільки цибуля стане золотистою, додаємо на сковороду часник і свіжі гриби, чебрець сіль і перець. Смажимо все до тих пір, поки не випарятся надлишки вологи.
Яловиче філе розрізаємо навпіл, але не до кінця. Розгортаємо філе наче книжку і викладаємо на площину готову начинку. Звертаємо філе в рулет і закріплюємо шпагатом. Обсмажуємо рулет з усіх боків до золотистого кольору, а потім поміщаємо в духовку при 200 градусах на 30-45 хвилин (в залежності від бажаного ступеня готовності).
Запечена яловичина з грибами подається з гарніром з картоплі і улюбленим соусом до м'яса.
Рекомендуємо добрі рецепти
Горбуша з грибами
Горбуша має важливе відмінність і перевага серед інших представників сімейства лососевих - вона доступна і при цьому не менш смачна, ніж її
Яловичина в горщику з картоплею
Хочете приготувати смачне і просте блюдо без клопоту, тоді зупиніть свій вибір на рецепті яловичини в горщику з картоплею. Таке цікаве страва підійде
Тушковане м'ясо з грибами
До ситного і щільного вечері завжди можна приготувати просте і смачне блюдо у вигляді грибів з м'ясом. Тушковане м'ясо однаково добре з будь-яким
Свинина, тушкована в сметані
Зробити м'ясо соковитим і ніжним допомагає гасіння. І зараз ми розповімо, як приготувати свинину, тушкований в сметані. Таке блюдо стане відмінним
Відбивні з грибами
Відбивні з грибами - чудове блюдо, яке припаде до смаку багатьом, до того ж приготувати його досить просто. А подавати їх можна до будь гарнірів.
Тушковані печериці
Гасіння - один з корисних способів приготування їжі. І сьогодні ми детально розберемося, як смачно тушкувати печериці. Пропонуємо вашій увазі