Все ще перебуваєте в пошуках простого рецепту м'ясної страви? Ми допоможемо вам з вибором рецепту для святкового або буденного столу в цій статті. Класичне поєднання яловичини з грибами являє собою той рецепт, який напевно попросять ваші гості після бенкету.
Яловичина, тушкована з грибами і сметаною
Інгредієнти: вершкове масло - 2 ст. ложки; яловичина (м'якоть) - 1 кг; ріпчаста цибуля - 2 шт.; гриби - 500 г; вода - 3 ст.; сушений майоран - 2 ч. ложки; курячий бульйон - 1 л; корінь селери - 1 шт.; перлова крупа - 1 ст.; морква - 1 шт.; сметана - 1/2 ст.; сіль, перець; зелень. Приготування Яловичину нарізаємо великими кубиками і обсмажуємо на розтопленому вершковому маслі в сотейнику до утворення золотистої скоринки. Перекладаємо м'ясо з жаровні в тарілку і кладемо на його місце подрібнену цибулю. Смажимо цибулю до золотистого кольору, не забувши додати трохи солі і перцю. Як тільки цибуля змінив свій колір, додаємо до нього шматочки грибів і обсмажуємо все разом до випаровування зайвої вологи. Тепер настав час повернути яловичину назад до овочів. Залийте вміст жаровні склянкою курячого бульйону і отскребите присохлі частинки овочів і м'яса від дна. Тепер долийте залишок бульйону і залиште яловичину тушкуватися 1 годину на маленькому вогні.
Через годину додайте в жаровню перлову крупу, нарізану кубиками моркву і корінь селери, і тушкуйте все ще 40 хвилин. Подаємо тушковане м'ясо з перловкою в глибоких тарілках, зі сметаною і подрібненою зеленню.
Ви можете приготувати яловичину з грибами в мультиварці, скориставшись цим рецептом. Для цього обсмажте овочі і м'ясо в режимі «Смаження», а далі перейдіть на «Гасіння» на 15 години, а потім ще на 1 годину, після додавання перловки.
Рецепт яловичини в вершках з грибами
Інгредієнти: яловичина - 500 г; гриби - 250 г; ріпчаста цибуля - 1 шт.; часник - 2-3 зубчики; оливкова олія - 2 ст. ложки; сіль, цукор, перець - за смаком; діжонська гірчиця - 2 ст. ложки; соєвий соус - 1/2 ст. ложки; вершки - 500 мл Приготування У сковороді розігріваємо столову ложку оливкової олії і обсмажуємо на ній цибулю близько 10-15 хвилин, не забувши додати трохи солі і цукру. Якщо цибуля почне підгоряти - долийте до нього пару столових ложок води. В останні хвилини готування додайте до цибулі подрібнений часник.
Гриби крупно нарізаємо і обсмажуємо на окремій сковороді без масла, до повного випаровування рідини. Обсмажені гриби викладаємо на сковороду з цибулею.
Залишки масла розігріваємо на іншій сковороді і смажимо на ньому м'ясо нарізане соломкою до золотистого кольору. Додаємо до м'яса цибулю з грибами, гірчицю, соєвий соус і вершки. Тушкуємо все 7-10 хвилин на середньому вогні. Додаємо сіль і перець за смаком.
Таке жарке з яловичини з грибами можна приготувати і в горщиках, поклавши підготовлені овочі і заливши їх вершками. Приготування займе всього 10-15 хвилин при 180 градусах.
Рулет з яловичини з грибами в духовці
Інгредієнти: Для рулету:
сушені гриби - 25 г; свіжі гриби - 400 р; ріпчаста цибуля - 2 шт.; вершкове масло; часник - 1 зубчик; оливкова олія - 2 ст. ложки; чебрець - 2 гілочки; яловиче філе - 1 1/2 кг Приготування Замочені сушені гриби подрібнюємо і обсмажуємо на суміші оливкової і вершкового масла з нарізаною цибулею. Як тільки цибуля стане золотистою, додаємо на сковороду часник і свіжі гриби, чебрець сіль і перець. Смажимо все до тих пір, поки не випарятся надлишки вологи.
Яловиче філе розрізаємо навпіл, але не до кінця. Розгортаємо філе наче книжку і викладаємо на площину готову начинку. Звертаємо філе в рулет і закріплюємо шпагатом. Обсмажуємо рулет з усіх боків до золотистого кольору, а потім поміщаємо в духовку при 200 градусах на 30-45 хвилин (в залежності від бажаного ступеня готовності).
Запечена яловичина з грибами подається з гарніром з картоплі і улюбленим соусом до м'яса.