Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Відбивні з грибами

Відбивні з грибами

19-03-2015, 10:55
1 872
Відбивні з грибами
Серед інших м'ясних страв найчастіше на наших столах з'являються саме відбивні. Причина цієї закономірності проста - відбивні легко і швидко готуються, а завдяки різних соусів і гарнірів, а також самому м'яса, з якого відбивна і робиться не виходять одноманітними. Як приготувати відбивні з грибами ми розберемося в цій статті.

Відбивні зі свинини по-французьки з грибами


Інгредієнти:

  • свинячі відбивні - 4 шт.;

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • часник - 1 зубчик;

  • печериці - 400 г;

  • рослинне масло - 30-50 мл;

  • борошно - 30-45 мл;

  • марсала - 200 мл;

  • м'ясний бульйон - 150 мл;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Відбивні промиваємо й обсушуємо. Кожен великий шматочок розрізаємо навпіл. У сковороді розігріваємо масло й обсмажуємо на ньому гриби до золотистого кольору. Відбивні посипаємо сіллю і перцем, а після обвалюємо в борошні. Смажимо м'ясо на олії з обох сторін, до золотистого кольору. Після, заливаємо м'ясо марсалою і чекаємо, поки вино трохи випарується. Підливаємо на сковороду м'ясний бульйон , кладемо нарізану часник і цибулю, додаємо обсмажені гриби. Тушкуємо м'ясо з грибами близько 10 хвилин на малому вогні, не забуваючи періодично перевертати відбивні. Як тільки соус став досить густим, додаємо сіль і перець і подаємо страву до столу.

    Відбивні з яловичини з помідорами і грибами


    Інгредієнти:

  • яловичі відбивні - 4 шт.;

  • сіль, перець - за смаком;

  • оливкова олія - 1 ст. ложка;

  • гриби - 2 ст.;

  • томати - 1 ст.;

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • вустерширський соус - 2 ст. ложки.


  • Приготування
    Розігріваємо сковороду гриль. М'ясо посипаємо сіллю і перцем. Обсмажуємо яловичину до бажаної готовності. Поки м'ясо смажиться, наливаємо в сковороду масло і кладемо томати, цибулю, гриби. Приправляємо овочі і гриби вустерширським соусом . Обсмажуємо все 15-20 хвилин. Овочі викладаємо поверх відбивною і подаємо до столу.
    Якщо ви не любите томати, то приготуйте яловичі відбивні з грибами і ананасом. Для цього замаринуйте м'ясо в суміші ананасового соку і соєвого соусу (1:1) з додаванням 2 ст. ложок коричневого цукру і зубчики часнику. Мариноване м'ясо обжарите на грилі з скибочкою ананаса і цілими печерицями.

    Курячі відбивні з грибами в духовці


    Відбивні, фаршировані грибами завжди були особливо гаряче улюблені їдцями, цей рецепт не стане винятком.
    Інгредієнти:

  • філе куряче - 4 шт.;

  • сіль, перець - за смаком;

  • «Прошутто» - 8 шматочків;

  • сир «Проволоне» - 8 шматочків;

  • листя базиліка - пучок;

  • курячий бульйон - 2 ст.;

  • червоний винний оцет - 1 ч. ложка;

  • гриби - 400 р;

  • вершкове масло - 3 ст. ложки;

  • рослинне масло - 1 ст. ложка.


  • Приготування
    Куряче філе розрізаємо вздовж навпіл, розкриваючи м'ясо як книжку. Злегка відбиваємо курятину і посипаємо сіллю і перцем. На готову відбивну кладемо 2 шматка «Прошутто» і 2 шматка сиру. Звертаємо куру рулетом і пов'язуємо з допомогою шпагату.
    Духовку розігріваємо до 210 градусів. На сковороді розігріваємо столову ложку вершкового масла й обсмажуємо на ньому рулет до рум'яності. Перекладаємо куру на деко і відправляємо в духовку на 7-8 хвилин. Готову курку необхідно залишити відпочити на 10 хвилин поза духовки.
    Відбивні з грибами

    Всі залишки сиру і жиру з-під шинки, що залишилися після запікання, видаляємо з дека. Ставимо деко на вогонь, наливаємо оливкової олії і обсмажуємо на ньому гриби до золотистого кольору і повного випаровування вологи. Заливаємо гриби бульйоном і додаємо оцет. Випариваем соус 10-12 хвилин і доповнюємо базиліком.
    Для більшої зручності ви можете приготувати відбивні з індички з грибами, так як філе індички завдяки розмірам, легше начиняється і згортається.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Курячі відбивні - рецепт
    Курячі відбивні - рецепт
    Новий рік - час феєрверків, подарунків, шампанського, мандарин і кулінарних шедеврів. Чого тільки не буває на новорічному столі! Пропонуємо вам
    Відбивні з ананасом
    Відбивні з ананасом
    Поєднання м'яса та фруктів вже давно не є чимось незвичайним і екзотичним. І сьогодні ми розповімо, як приготувати дивовижні відбивні з ананасом.
    М'ясо з грибами і сиром
    М'ясо з грибами і сиром
    М'ясо з грибами і сиром відмінно поєднується, як в гарячих стравах, так і в різних закусках. У нашій статті пропонуємо вам ознайомитися з деякими
    Відбивні в духовці з сиром
    Відбивні в духовці з сиром
    Відбивні - смачне і улюблене багатьма блюдо. А якщо ще додати сир, то вийде ще оригінальніше і смачніше. Що ж, давайте вивчимо цікаві рецепти
    Відбивні на сковороді
    Відбивні на сковороді
    Відбивні, засмажені на сковороді - універсальна страва. Готується швидко, не вимагає особливих навичок, виходить ситно і смачно. Відбивні можна
    Відбивні з помідорами
    Відбивні з помідорами
    Відбивні - універсальне блюдо, яке можна приготувати на швидку руку, як на звичайний вечеря, так і до святкового столу. Однак, трапляється, що