Серед інших м'ясних страв найчастіше на наших столах з'являються саме відбивні. Причина цієї закономірності проста - відбивні легко і швидко готуються, а завдяки різних соусів і гарнірів, а також самому м'яса, з якого відбивна і робиться не виходять одноманітними. Як приготувати відбивні з грибами ми розберемося в цій статті.
Відбивні зі свинини по-французьки з грибами
Інгредієнти: свинячі відбивні - 4 шт.; ріпчаста цибуля - 1 шт.; часник - 1 зубчик; печериці - 400 г; рослинне масло - 30-50 мл; борошно - 30-45 мл; марсала - 200 мл; м'ясний бульйон - 150 мл; сіль, перець - за смаком. Приготування Відбивні промиваємо й обсушуємо. Кожен великий шматочок розрізаємо навпіл. У сковороді розігріваємо масло й обсмажуємо на ньому гриби до золотистого кольору. Відбивні посипаємо сіллю і перцем, а після обвалюємо в борошні. Смажимо м'ясо на олії з обох сторін, до золотистого кольору. Після, заливаємо м'ясо марсалою і чекаємо, поки вино трохи випарується. Підливаємо на сковороду м'ясний бульйон , кладемо нарізану часник і цибулю, додаємо обсмажені гриби. Тушкуємо м'ясо з грибами близько 10 хвилин на малому вогні, не забуваючи періодично перевертати відбивні. Як тільки соус став досить густим, додаємо сіль і перець і подаємо страву до столу.
Відбивні з яловичини з помідорами і грибами
Інгредієнти: яловичі відбивні - 4 шт.; сіль, перець - за смаком; оливкова олія - 1 ст. ложка; гриби - 2 ст.; томати - 1 ст.; ріпчаста цибуля - 1 шт.; вустерширський соус - 2 ст. ложки. Приготування Розігріваємо сковороду гриль. М'ясо посипаємо сіллю і перцем. Обсмажуємо яловичину до бажаної готовності. Поки м'ясо смажиться, наливаємо в сковороду масло і кладемо томати, цибулю, гриби. Приправляємо овочі і гриби вустерширським соусом . Обсмажуємо все 15-20 хвилин. Овочі викладаємо поверх відбивною і подаємо до столу.
Якщо ви не любите томати, то приготуйте яловичі відбивні з грибами і ананасом. Для цього замаринуйте м'ясо в суміші ананасового соку і соєвого соусу (1:1) з додаванням 2 ст. ложок коричневого цукру і зубчики часнику. Мариноване м'ясо обжарите на грилі з скибочкою ананаса і цілими печерицями.
Курячі відбивні з грибами в духовці
Відбивні, фаршировані грибами завжди були особливо гаряче улюблені їдцями, цей рецепт не стане винятком.
Інгредієнти: філе куряче - 4 шт.; сіль, перець - за смаком; «Прошутто» - 8 шматочків; сир «Проволоне» - 8 шматочків; листя базиліка - пучок; курячий бульйон - 2 ст.; червоний винний оцет - 1 ч. ложка; гриби - 400 р; вершкове масло - 3 ст. ложки; рослинне масло - 1 ст. ложка. Приготування Куряче філе розрізаємо вздовж навпіл, розкриваючи м'ясо як книжку. Злегка відбиваємо курятину і посипаємо сіллю і перцем. На готову відбивну кладемо 2 шматка «Прошутто» і 2 шматка сиру. Звертаємо куру рулетом і пов'язуємо з допомогою шпагату.
Духовку розігріваємо до 210 градусів. На сковороді розігріваємо столову ложку вершкового масла й обсмажуємо на ньому рулет до рум'яності. Перекладаємо куру на деко і відправляємо в духовку на 7-8 хвилин. Готову курку необхідно залишити відпочити на 10 хвилин поза духовки.
Всі залишки сиру і жиру з-під шинки, що залишилися після запікання, видаляємо з дека. Ставимо деко на вогонь, наливаємо оливкової олії і обсмажуємо на ньому гриби до золотистого кольору і повного випаровування вологи. Заливаємо гриби бульйоном і додаємо оцет. Випариваем соус 10-12 хвилин і доповнюємо базиліком.
Для більшої зручності ви можете приготувати відбивні з індички з грибами, так як філе індички завдяки розмірам, легше начиняється і згортається.