До ситного і щільного вечері завжди можна приготувати просте і смачне блюдо у вигляді грибів з м'ясом. Тушковане м'ясо однаково добре з будь-яким гарніром, особливо якщо зберегти ароматну підливу після приготування.
Рецепт тушкованого м'яса з грибами
Інгредієнти: оливкова олія; печериці - 500 г; ріпчаста цибуля - 2 шт.; часник - 3 зубчики; борошно - 1/3 ст.; яловичина - 1 кг; сіль, перець; червоне сухе вино - 1 ст.; свіжий чебрець - 1 ст. ложка; яловичий бульйон - 1 л; лавровий лист - 1 шт.; картопля - 4-5 бульб; морква - 2 шт. Приготування У сотейнику розігріваємо оливкову олію і обсмажуємо на ньому гриби близько 5 хвилин або до золотистого кольору. Перекладаємо гриби в тарілку, а на їх місце кладемо крупно нарізану цибулю. Обсмажуємо його ще 10 хвилин, додаємо часник і готуємо ще хвилину. Перекладаємо пасеровку до грибів.
Яловичину нарізаємо великими кубиками і обвалюємо в борошні. Обсмажуємо шматки м'яса до золотистого кольору, не забувши додати солі і перцю. Заливаємо обсмажену яловичину вином, додаємо чебрець, яловичий бульйон , лавровий лист і доводимо все до кипіння. Повертаємо в жаровню гриби і цибулю. Накриваємо жаровню кришкою і вмикаємо мінімальний вогонь. Готуємо м'ясо 1 годину. Через це час, додаємо до яловичині і грибів крупно нарізану картоплю і моркву, перемішуємо і знову накриваємо жаровню кришкою вже на 1 годину і 15 хвилин на цей раз.
Тушковане м'ясо з грибами можна приготувати в мультиварці. Попередньо обсмажте м'ясо, гриби і цибулю в чаші пристрою, після чого покладіть картоплю і моркву, додайте трави, спеції, вино і бульйон, і увімкніть пристрій у режимі "Гасіння" на 2 години.
М'ясо, тушковане з сушеними грибами
Інгредієнти: яловичина - 750 г; борошно - 1/4 ст.; сіль, перець - за смаком; часник сушений - 1 1/2 ч. ложки; яловичий бульйон - 1 3/4 ст.; вустерширський соус - 3 ч. ложки; ріпчаста цибуля - 1 шт.; часник - 5 зубчиків; сушені гриби - 1 ст.; сметана - 2 ст.; петрушка. Приготування М'ясо обвалюють в борошні і кладемо в розігріту з рослинною олією жаровню. Додаємо сіль, перець і часник. Як тільки м'ясо стане золотистим, повільно підливаємо до нього бульйон, щоб уникнути утворення борошняних грудок.
Слідом додаємо вустерширський соус, нарізану цибулю і часник. Гриби замочуємо в гарячій воді, рубаємо і додаємо до м'яса. Накриваємо жаровню кришкою і виставляємо малий вогонь. Тушкуємо м'ясо 2 години, після чого додаємо сметану і продовжуємо готування ще 20 хвилин. Тушковане м'ясо з грибами в сметані готово!