Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Картопля з грибами і м'ясом

Картопля з грибами і м'ясом

21-03-2015, 20:01
2 206
Картопля з грибами і м'ясом
Картопля і м'ясо - союз, укладений на небесах. Ці два продукти практично нерозлучні, і якщо справа стосується картоплі, то для нашої кухні найбільш властиво поєднувати його саме з різноманітним м'ясом, і при цьому готувати його не менш різноманітним чином.

Рецепт тушкованих грибів з м'ясом і картоплею


Інгредієнти:

  • яловича вирізка - 2 кг;

  • сіль, перець - за смаком;

  • чебрець - 3 гілочки;

  • розмарин - 3 гілочки;

  • оливкова олія - 4 ст. ложки;

  • томати у власному соку - 250 г;

  • морква - 3 шт.;

  • гриби - 300 г;

  • картопля - 3 шт.;

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • селера - 2 стебла;

  • часник - 6 зубчиків;

  • сухе червоне вино - 1 ст.;

  • яловичий бульйон - 1/2 ст.


  • Приготування
    Яловичину посипаємо сіллю і перцем. У жаровню наливаємо масло і розігріваємо його. На розігрітій олії швидко обсмажуємо м'ясо до золотистого кольору. В окремій мисці змішуємо томати у власному соку з нарізаною кубиками морквою, селерою, грибами і картоплею. Викладаємо овочі поверх м'яса і готуємо до їх м'якості, близько 15 хвилин. Після закінчення часу додаємо в жаровню часник, вино і яловичий бульйон , кладемо гілочки розмарину і чебрецю. Як тільки рідина в жаровні дійде до кипіння - зменшуємо вогонь і накриваємо блюдо кришкою. Тушкуємо м'ясо і картопля 3-4 години.
    Якщо ви хочете приготувати в порційних горщиках м'ясо, гриби і картоплю, то попередньо обсмажте вже нарізане кубиками м'ясо, покладіть його на дно горщиків, поверх додайте овочі і залийте бульйон і вино. Готувати таке м'ясо слід при температурі 160 градусів близько 15-2 годин.

    Картопля, фарширована м'ясом і грибами


    Інгредієнти:

  • картопля (велика) - 2 шт.;

  • рослинне масло - 1 ч. ложка;

  • сіль, перець - за смаком;

  • яловичий фарш - 250 г;

  • соус барбекю - 1/4 ст.+2 ст. ложки;

  • тертий сир «Чеддер» - 1/4 ст.;

  • зелена цибуля;

  • гриби - 120 г;

  • сметана - 2 ст. ложки.


  • Приготування
    Картоплю миємо і витираємо на сухо. Протикаємо бульба виделкою в декількох місцях і змащуємо її маслом, натираємо сіллю і перцем. Викладаємо картоплини на застелений фольгою деко і запікаємо годину при 200 градусах, або до тих пір,
    Картопля з грибами і м'ясом
    поки він не стане м'яким.
    Поки картопля готується, займемося яловичиною. Змішуємо фарш з 1/4 склянки соусу барбекю і зеленою цибулею. Гриби дрібно нарізаємо, обсмажуємо і також додаємо у фарш.
    Як тільки картопля буде готовий, розрізаємо кожен бульба уздовж навпіл, але не до кінця. Видаляємо частину м'якоті, змішуємо з фаршем і наповнюємо їм картоплю. Кладемо поверх по ложці соусу, посипаємо тертим сиром. М'ясо, гриби і картоплю запікаємо в духовці, поки сир не розплавиться, а потім подаємо страву зі сметаною прикрасивши зеленню.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Тушковане м'ясо з грибами
    Тушковане м'ясо з грибами
    До ситного і щільного вечері завжди можна приготувати просте і смачне блюдо у вигляді грибів з м'ясом. Тушковане м'ясо однаково добре з будь-яким
    Печеня в горщику в духовці
    Печеня в горщику в духовці
    Печеня - одне з найвідоміших страв, яке обожнюють багато Воно може бути не тільки чудовим прикрасою святкового столу, але також чудово підійде і для
    Слойки з м'ясом
    Слойки з м'ясом
    Слойки з м'ясом - це простий і швидкий варіант обіду або ланчу, коли зовсім немає часу на готування. Така випічка сподобається вашим близьким і
    Кабачки з м'ясом
    Кабачки з м'ясом
    Кабачки, мають нейтральний смак, поєднуються з багатьма інгредієнтами. Але найчастіше їх готують з м'ясом. Ось про цих цікавих варіантах створення
    Рагу з грибами
    Рагу з грибами
    Рагу являє собою тушкувати у власному соку м'ясо, овочі або гриби. Ось про останньому варіанті створення цієї страви ми і поговоримо. Таке ситне
    Картопля, фарширована фаршем
    Картопля, фарширована фаршем
    Картопля, фарширована фаршем - прекрасна закуска до святкового столу. Таке блюдо добре подавати на фуршетах або банкетах, а також в якості гарніру на