Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Картопля, фарширована фаршем

Картопля, фарширована фаршем

17-03-2015, 16:03
4 096
Картопля, фарширована фаршем
Фарширований картопля може стати головною закускою на вашому святковому столі. Подавати таку страву буде доречним як на банкетах, так і на фуршетах, або просто в якості гарніру на обід в буденному меню. Як приготувати картоплю, фарширований фаршем, ми розберемося разом далі.

Картопля, фарширована м'ясним фаршем


Інгредієнти:

  • картопля (велика) - 2 шт.;

  • рослинне масло - 1 ч. ложка;

  • сіль - щіпка;

  • м'ясний фарш - 300 г;

  • соус барбекю - 1/4 ст.;

  • тертий твердий сир - 1/4 ст.;

  • зелена цибуля;

  • сметана - 2 ст. ложки.


  • Приготування
    Духовку розігріваємо до 200 градусів. Картоплю миємо, обсушуємо, змащуємо маслом і натираємо сіллю. Кладемо бульби на покритий фольгою деко і відправляємо в духовку на 1 годину або до тих пір, поки картоплини не стануть м'якими.
    Поки картопля в духовці, м'ясний фарш обсмажуємо до золотистого кольору, щедро приправивши його. Готовий фарш змішуємо з соусом барбекю і зеленою цибулею.
    Запечена картопля виймаємо з духовки і розрізаємо навпіл. Дістаємо 2/3 з м'якоті бульб з допомогою чайної ложки так, щоб вийшли "човники" з картопляної шкірки. Витягнуту м'якоть можна використовувати в інших рецептах, а на її місце ми викладаємо фарш. Посипаємо бульби тертим сиром і ставимо в духовку до тих пір, поки сирний шар не розплавиться.
    Фарширований фаршем картоплю, запечену в духовці, подаємо зі сметаною, посипавши залишками зеленої цибулі.

    Рецепт картоплі, фаршированого фаршем


    Інгредієнти:

  • картопля - 4 шт.;

  • суцвіття цвітної капусти - 2 ст.;

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • часник - 2 зубчики;

  • каррі - 2 ч. ложки;

  • кумин - 1/2 ч. ложки;

  • насіння коріандру - 1/2 ч. ложки;

  • кайенский перець - щіпка;

  • вершкове масло - 2 ст. ложки;

  • вода - 50 мл;

  • грецький йогурт - 250 мл;

  • заморожений горошок - 1 ст.;

  • яловичий фарш - 300 г;

  • зелена цибуля;

  • сметана для подачі;

  • зелень коріандру.


  • Приготування
    Духовку розігріваємо до 200 градусів. Картоплю миємо й обсушуємо, загорнути кожен бульба фольгою і випікаємо протягом години.
    Змішуємо нарізану цибулю і суцвіття капусти, приправляємо їх подрібненим часником, карі , кумином, коріандром, кайенским перцем, олією і заливаємо водою з грецьким йогуртом . Варимо суміш протягом 30 хвилин. Додаємо до капусти зелений горошок і яловичий фарш. Продовжуємо готування ще 5-7 хвилин.
    Коли картопля буде готова, знімаємо фольгу і розрізаємо бульби навпіл. Витягаємо частину м'якоті і заповнюємо порожнину сумішшю з цвітної капусти і фаршу. Повертаємо картоплю в духовку на 20-25 хвилин. Готову картоплю подаємо разом зі сметаною, посипавши зеленню коріандру і цибулі.
    Якщо ви хочете приготувати картопля, фарширований фаршем в мультиварці, то спершу запечіть бульби до м'якості використовуючи режим "Випічка" (1 год в середині готування переверніть бульби на іншу сторону). Фаршировану картоплю готуємо в аналогічному режимі 30 хвилин.

    Картопля, фарширована фаршем і грибами


    Інгредієнти:

  • картопля - 5 шт.;

  • курячий фарш - 300 г;

  • консервована квасоля - 1 /2 ст.;

  • кукурудза заморожена - 1/2 ст.;

  • гострий перець - за смаком;

  • томат - 1 шт.;

  • часник - 1 зубчик;

  • гриби - 200 г;

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • петрушка;

  • кумін - 1 ч. ложка;

  • сіль, перець - за смаком;

  • твердий сир - 200 г;

  • зелену цибулю і сметана для подачі.


  • Приготування
    Картопля, фарширована фаршем
    Картопля наколюємо виделкою по всій поверхні і кладемо в мікрохвильову піч на максимальну потужність. 5-7 хвилин повинно бути достатньо. Розрізаємо бульби навпіл, виймаємо м'якоть, залишаючи невелику її кількість на стінках.
    У сковороді обсмажуємо курячий фарш з цибулею, грибами, часником, квасолею, гострим перцем, томатом і кумином. Приправляємо фарш сіллю і перцем, після чого тушкуємо протягом 20 хвилин.
    Додаємо кукурудзу і продовжуємо готування ще 10 хвилин. Викладаємо начинку в картопляні "човники", посипаємо сиром і запікаємо в духовці 5-7 хвилин. Подаємо з зеленню і сметаною.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Картопля, фарширована м'ясом
    Картопля, фарширована м'ясом
    Іноді хочеться приготувати щось зовсім незвичайне з абсолютно звичайних продуктів. Візьмемо, приміром, картоплю і фарш. Звичайно, можна зробити
    Картопля з грибами і м'ясом
    Картопля з грибами і м'ясом
    Картопля з м'ясом - це чудове поєднання двох найпопулярніших інгредієнтів, яке зустрічається у багатьох страв. А якщо до них додати гриби, вийде
    Картопля з фаршем в духовці
    Картопля з фаршем в духовці
    Саме універсальне поєднання продуктів для основного блюда - картопля і м'ясо. Існує велика кількість рецептів саме з цими інгредієнтами. Ми додамо ще
    Картопля з сиром в духовці
    Картопля з сиром в духовці
    Картопля, запечена з сиром - це класика, яка обросла безліччю варіантів приготування. Кілька з них ми вам розповімо в нашій статті. Така страва може
    Картопля з шинкою
    Картопля з шинкою
    Картопля з шинкою - це, воістину, класичне поєднання. Приготувати таку страву можна різними способами. У нашій статті ми підібрали найбільш
    Картопляні човники
    Картопляні човники
    Картопляні човники - це оригінальне і ситне блюдо, яке може стати прикрасою вашого столу. Щоб приготувати такі човники вам доведеться трохи