Картопля з сиром в духовці
Здається, все що завгодно може стати смачніше, якщо це змішати з сиром і поставити в духовку. Картоплю теж не є винятком. Картопляні бульби, будучи досить смачними і самі по собі, стають універсальною базою для різноманітних сирних добавок. Про те, як приготувати картоплю в духовці з сиром, ми і будемо говорити в цій статті.
Інгредієнти:
картопляні бульби (великі) - 4 шт.;
бекон - 250 г;
вершкове масло - 50 г;
тертий твердий сир - 130 г;
йогурт або сметана - 200 г;
пучок зеленого цибулі.
Приготування
Температуру духової шафи виставляємо на позначку в 200°С, а поки піч розігрівається, ретельно миємо й обсушуємо картоплини. Викладаємо картоплю на деко і запікаємо близько години або до м'якості.
Поки картопля в духовці, підготуємо інші інгредієнти. Нарізаємо бекон невеликими квадратиками і обсмажуємо на сухій сковороді до хрускоту.
Бульби остуджуємо, з верхньої половини знімаємо шкіру і обережно витягуємо частину м'якоті з допомогою чайної ложки так, щоб не пошкодити стінки. У нас виходить картопляна «човник», яка послужить прекрасним вмістилищем для сирної начинки.
Витягнуту картопляну масу товчемо з вершковим маслом, додаємо тертий сир, сметану і нарізаний зелений лук. Залишками сиру і обсмаженим беконом посипаємо верхівку картоплин і повертаємо їх у духовку ще на 10 хвилин.
Інгредієнти:
картопляні бульби (маленькі) - 12 шт.;
оливкова олія - 12 мл;
яловичий фарш - 120 г;
томатний соус - 400 р;
свіжий базилік - 20 г;
часник - 3 зубчики;
тертий сир моцарелла - 170 р.
Приготування
Ретельно вимиті картоплини кладемо в каструлю з водою і відварюємо приблизно 10-12 хвилин, щоб бульби злегка розм'якшилися. Відварну картоплю остуджуємо і зрізаємо з нього верхівки. Також знімаємо частина знизу, щоб бульби були більш стійкі. За допомогою невеликої ложки виймаємо м'якоть, намагаючись не пошкодити стінки.
На сковороді обсмажуємо яловичий фарш з часником, заливаємо його томатним соусом і ретельно перемішуємо. Через пару хвилин додаємо базилік і викладаємо начинку всередину картопляних ємностей, посипаємо все сиром і ставимо в духовку ще на кілька хвилин, щоб картопля повторно підігрілася, а сир розплавився.
Інгредієнти:
картопля (середній) - 8 шт;
тертий сир - 250 г;
вершкове масло - 60 г;
молоко - 430 мл
Приготування
Картопляні бульби очищаємо і відварюємо 15 хвилин в підсоленій воді. Картоплю натираємо на крупній тертці і викладаємо в горщики. Підігріваємо Молоко з маслом, додаємо спеції і виливаємо поверх тертої картоплі. Посипаємо вміст горщиків сиром і ставимо на 40 хвилин у духовку розігріту до 180°С.
Інгредієнти:
картопляні бульби (великі) - 4 шт.;
розтоплене вершкове масло - 60 г;
бекон - 4 скибочки;
тертий твердий сир - 120 г;
сметана - 50 г;
зелену цибулю.
Приготування
Розігріваємо духовку до позначки в 200°С . За допомогою гострого ножа робимо поперечні надрізи у вимитих і обсушену бульбах рівно на 2/3 їх висоти. У надрізи кладемо тонкі шматочки вершкового масла, добре все приправляємо і перекладаємо на покритий пергаментом деко. Картоплю запікаємо протягом години або до м'якості, після чого в ті ж надрізи кладемо тертий сир і трохи обсмаженого до хрускоту бекону, повертаємо в духовку ще хвилин на 5-6 щоб сир розплавився, а потім подаємо до столу зі сметаною, залишилися беконом і подрібненою зеленою цибулею. Крім описані інгредієнтів в надрізи картоплі можна закладати все, що завгодно, дайте волю фантазії.
Рецепт запеченої картоплі з сиром
Інгредієнти:
Приготування
Температуру духової шафи виставляємо на позначку в 200°С, а поки піч розігрівається, ретельно миємо й обсушуємо картоплини. Викладаємо картоплю на деко і запікаємо близько години або до м'якості.
Поки картопля в духовці, підготуємо інші інгредієнти. Нарізаємо бекон невеликими квадратиками і обсмажуємо на сухій сковороді до хрускоту.
Бульби остуджуємо, з верхньої половини знімаємо шкіру і обережно витягуємо частину м'якоті з допомогою чайної ложки так, щоб не пошкодити стінки. У нас виходить картопляна «човник», яка послужить прекрасним вмістилищем для сирної начинки.
Витягнуту картопляну масу товчемо з вершковим маслом, додаємо тертий сир, сметану і нарізаний зелений лук. Залишками сиру і обсмаженим беконом посипаємо верхівку картоплин і повертаємо їх у духовку ще на 10 хвилин.
Картопля з сиром і часником
Інгредієнти:
Приготування
Ретельно вимиті картоплини кладемо в каструлю з водою і відварюємо приблизно 10-12 хвилин, щоб бульби злегка розм'якшилися. Відварну картоплю остуджуємо і зрізаємо з нього верхівки. Також знімаємо частина знизу, щоб бульби були більш стійкі. За допомогою невеликої ложки виймаємо м'якоть, намагаючись не пошкодити стінки.
На сковороді обсмажуємо яловичий фарш з часником, заливаємо його томатним соусом і ретельно перемішуємо. Через пару хвилин додаємо базилік і викладаємо начинку всередину картопляних ємностей, посипаємо все сиром і ставимо в духовку ще на кілька хвилин, щоб картопля повторно підігрілася, а сир розплавився.
Картопля з сиром в горщиках - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Картопляні бульби очищаємо і відварюємо 15 хвилин в підсоленій воді. Картоплю натираємо на крупній тертці і викладаємо в горщики. Підігріваємо Молоко з маслом, додаємо спеції і виливаємо поверх тертої картоплі. Посипаємо вміст горщиків сиром і ставимо на 40 хвилин у духовку розігріту до 180°С.
Печена картопля «гармошка» з сиром
Інгредієнти:
Приготування
Розігріваємо духовку до позначки в 200°С . За допомогою гострого ножа робимо поперечні надрізи у вимитих і обсушену бульбах рівно на 2/3 їх висоти. У надрізи кладемо тонкі шматочки вершкового масла, добре все приправляємо і перекладаємо на покритий пергаментом деко. Картоплю запікаємо протягом години або до м'якості, після чого в ті ж надрізи кладемо тертий сир і трохи обсмаженого до хрускоту бекону, повертаємо в духовку ще хвилин на 5-6 щоб сир розплавився, а потім подаємо до столу зі сметаною, залишилися беконом і подрібненою зеленою цибулею. Крім описані інгредієнтів в надрізи картоплі можна закладати все, що завгодно, дайте волю фантазії.
Рекомендуємо добрі рецепти
Картопля з фаршем в духовці
Саме універсальне поєднання продуктів для основного блюда - картопля і м'ясо. Існує велика кількість рецептів саме з цими інгредієнтами. Ми додамо ще
Картопля в духовці з майонезом
Страву більш ніжним і соковитим допомагає зробити соус. А самим доступним з різноманітних соусів є майонез. І сьогодні ми поділимося з вами простими,
Картопля, печена в духовці
Запікання картоплі в духовці зі спеціями - досить проста справа, але якщо додати небагато фантазії, то може вийти чудовий гарнір з картоплі до
Рецепт картоплі, запеченої в духовці
Картопля серед усіх гарнірів займає на нашому столі лідируюче місце. Її варять, смажать, тушкують, запікають. І сьогодні ми пропонуємо вам ще
Картопляні човники
Картопляні човники - це оригінальне і ситне блюдо, яке може стати прикрасою вашого столу. Щоб приготувати такі човники вам доведеться трохи
Картопля, фарширована фаршем
Картопля, фарширована фаршем - прекрасна закуска до святкового столу. Таке блюдо добре подавати на фуршетах або банкетах, а також в якості гарніру на