Картопля в духовці з майонезом
Зробити страву більш ситним, ніжним і поживним допоможе соус, і самим доступним з усього розмаїття покупних соусів був і залишається майонез. У цій статті ми розповімо вам, як можна приготувати картоплю кількома різними способами з використанням сумнозвісного білого соусу.
Інгредієнти:
картопля - 700 г;
майонез - 300 г;
тертий «Пармезан» - 8 ст. ложок;
молоко - 100 мл;
зелена цибуля - за смаком;
сіль, перець - за смаком.
Приготування
Картоплю миємо, чистимо і заливаємо холодною водою. Ставимо ємність з картоплею на вогонь і доводимо до кипіння, після чого вогонь зменшуємо і продовжуємо приготування ще 15 хвилин. Даємо бульб охолонути й нарізаємо їх тонкими скибочками.
У невеликій мисці змішуємо майонез, молоко, 6 столових ложок тертого сиру і зелений лук. Картоплю викладаємо в горщики і заливаємо сумішшю сиру, молока і майонезу, залишками сиру посипаємо блюдо зверху. Випікаємо картоплю в горщиках з домашнім майонезом близько 25-30 хвилин при 190 градусах.
Інгредієнти:
картопля (велика) - 4 шт.;
майонез - 1/2 ст.;
сир «Чеддер» (тертий) - 2 ст.;
бекон - 100 г;
сметана - 1/2 ст.;
сіль, перець - за смаком.
Приготування
Картоплю відварюємо в мундирах до повної готовності, даємо охолонути, розрізаємо навпіл і виймаємо серцевину з допомогою ложки, залишаючи трохи картоплі на шкірці таким чином, щоб утворилася чашечка.
Картопляні чашечки заповнюємо половиною тертого сиру і відправляємо в духовку на 25 хвилин, або до повного розплавлення сиру. Картопляну м'якоть розминаємо з рештою сиру, обсмаженим беконом, додаємо сметану і майонез, наповнюємо картопляні чашечки отриманою сумішшю і запікаємо ще 7-10 хвилин. Подаємо гарячими, прикрасивши зеленню. Смачна картопля зі сметаною в духовці готова!
Інгредієнти:
картопля (велика) - 4 шт.;
оливкова олія - 2 ст. ложки;
сіль, перець;
майонез - 1 ст.;
лимонний сік - 2 ч. ложки;
паприка - 1 1/2 ч. ложки.
Приготування
Картоплю миємо й нарізаємо тонкими брусочками, обсушуємо брусочки з допомогою рушники чи серветки і викладаємо на деко для запікання. Поливаємо картоплю олією, посипаємо сіллю, перцем і відправляємо смажитися в духовку на 45-50 хвилин при 180 градусах.
Тим часом у невеликій мисці змішуємо майонез, лимонний сік, подрібнений часник і сіль. Подаємо обсмажену картоплю гарячим, з часниковим майонезом.
Картопля в духовці під майонезом
Інгредієнти:
Приготування
Картоплю миємо, чистимо і заливаємо холодною водою. Ставимо ємність з картоплею на вогонь і доводимо до кипіння, після чого вогонь зменшуємо і продовжуємо приготування ще 15 хвилин. Даємо бульб охолонути й нарізаємо їх тонкими скибочками.
У невеликій мисці змішуємо майонез, молоко, 6 столових ложок тертого сиру і зелений лук. Картоплю викладаємо в горщики і заливаємо сумішшю сиру, молока і майонезу, залишками сиру посипаємо блюдо зверху. Випікаємо картоплю в горщиках з домашнім майонезом близько 25-30 хвилин при 190 градусах.
Запечена картопля з майонезом
Інгредієнти:
Приготування
Картоплю відварюємо в мундирах до повної готовності, даємо охолонути, розрізаємо навпіл і виймаємо серцевину з допомогою ложки, залишаючи трохи картоплі на шкірці таким чином, щоб утворилася чашечка.
Картопляні чашечки заповнюємо половиною тертого сиру і відправляємо в духовку на 25 хвилин, або до повного розплавлення сиру. Картопляну м'якоть розминаємо з рештою сиру, обсмаженим беконом, додаємо сметану і майонез, наповнюємо картопляні чашечки отриманою сумішшю і запікаємо ще 7-10 хвилин. Подаємо гарячими, прикрасивши зеленню. Смачна картопля зі сметаною в духовці готова!
Смажена в духовці картопля з майонезом
Інгредієнти:
Приготування
Картоплю миємо й нарізаємо тонкими брусочками, обсушуємо брусочки з допомогою рушники чи серветки і викладаємо на деко для запікання. Поливаємо картоплю олією, посипаємо сіллю, перцем і відправляємо смажитися в духовку на 45-50 хвилин при 180 градусах.
Тим часом у невеликій мисці змішуємо майонез, лимонний сік, подрібнений часник і сіль. Подаємо обсмажену картоплю гарячим, з часниковим майонезом.
Рекомендуємо добрі рецепти
Картопля з яйцем
Картопля з яйцем, здавалося б, на перший погляд просте у приготуванні блюдо. Але сьогодні ми не будемо говорити про те, як посмажити картоплю з
Картопля з сиром в духовці
Картопля, запечена з сиром - це класика, яка обросла безліччю варіантів приготування. Кілька з них ми вам розповімо в нашій статті. Така страва може
Картопля з шинкою
Картопля з шинкою - це, воістину, класичне поєднання. Приготувати таку страву можна різними способами. У нашій статті ми підібрали найбільш
Картопля, запечена з сиром
Картопля - смачний і універсальний продукт. Його тушкують, смажать, фарширують, додають у салати, супи. І сьогодні ми розповімо вам, як його
Рецепт картоплі, запеченої в духовці
Картопля серед усіх гарнірів займає на нашому столі лідируюче місце. Її варять, смажать, тушкують, запікають. І сьогодні ми пропонуємо вам ще
Картопляне пюре по-американськи
Картопляне пюре - це популярний гарнір на наших столах, яким навряд чи кого здивуєш. Але якщо ви любите експериментувати, тоді пропонуємо зробити