Картопля, запечена з сиром
Картопля - продукт унікальний. Його можна тушкувати, смажити, варити. І в перших стравах без нього нікуди. Зараз ми вам підкажемо ще один цікавий варіант приготування. Нижче вас чекають рецепти картоплі, запеченої з сиром.
Картопля, запечена в сметані з сиром
Інгредієнти:
картопля - 1 кг;
сир твердий - 170 г;
сметана - 250 г;
шинка - 100 г;
борошно - 05 ст. ложки;
часник - 4 зубчики;
рафінована рослинна олія - 20 мл;
сіль, спеції, зелень.
Приготування
Ставимо на вогонь суху сковороду, нагріваємо її і всипаємо борошно, помішуючи, обсмажуємо її до золотавості. Викладаємо сметану, перемішуємо і даємо масі закипіти. Додаємо подрібнену шинку, часник, тертий на дрібній тертці або подрібнений будь-яким іншим способом і сіль. Картоплю чистимо, ріжемо на половинки і кладемо на розігріту, змащену маслом деко. Потім поливаємо його підготовленим соусом і притрушиваем тертим сиром. Запікаємо 45-50 хвилин при 200 градусах. При подачі посипаємо картоплю подрібненою зеленню.
Картопля, запечена з м'ясом і сиром
Інгредієнти:
картопля - 15 кг;
свинина - 400 г;
цибуля - 200 г;
майонез - 40 г;
твердий сир - 200 г;
сіль, спеції - за смаком.
Приготування
М'ясо ріжемо тонкими скибочками, відбиваємо, солимо і приправляємо спеціями. Очищену картоплю ріжемо тонкими пластинками. Цибулю ріжемо півкільцями. Сир ріжемо скибочками. Форму змащуємо олією, викладаємо м'ясо, посипаємо його цибулею. Потім кладемо картоплю, солимо і притрушиваем перцем. На картоплю викладаємо шар сиру і змащуємо його домашнім майонезом . Відправляємо форму в духовку на 1 годину при 200 градусах.
Молода картопля запечена з сиром
Інгредієнти:
молода картопля - 10 шт.;
цибуля - 1 шт.;
помідори - 2 шт.;
збиті вершки - 05 склянки;
масло вершкове - 40 г;
кінза подрібнена - 1 ст. ложка;
зелена цибуля - 1 пучок;
материнка - 05 ч. ложки;
кмин мелений - 05 ч. ложки;
моцарелла терта - 1 склянка;
сіль, перець, спеції - за смаком.
Приготування
Чистимо картоплю (бажано просто пошкребти, не знімаючи шкірки), а потім відварюємо до напівготовності. А потім переміщаємо в контейнер, який тримає тепло. Розтоплюємо вершкове масло на сковороді, додаємо подрібнену ріпчасту і зелену цибулю і тушкуємо близько 3 хвилин, помішуючи. Додаємо подрібнені помідори й тушкуємо ще 5 хвилин. Тепер вливаємо вершки, додаємо подрібнену зелень, сіль, спеції і добре перемішуємо. Викладаємо картоплю в форму, зверху поливаємо соусом, притрушиваем тертим сиром і запікаємо близько 20 хвилин при 200 градусах.
Картопля, запечена під сиром
Інгредієнти:
картопля - 1 кг;
молоко - 125 мл;
борошно - 2 ст. ложки;
шинка - 300 г;
цибуля - 1 шт.;
твердий сир 270 г;
чорний мелений перець, сіль.
Приготування
Смажимо до прозорості порізану півкільцями цибулю, додаємо нарізану кубиками шинку і смажимо 3-4 хвилини. У борошно додаємо сіль і перець, вливаємо тепле молоко і перемішуємо до однорідної консистенції. Картоплю ріжемо тонкими кружечками. На дрібній тертці натираємо сир. У форму викладаємо 1/3 картоплі, посипаємо 1/3 суміші з лука і шинки, заливаємо 1/3 молочної суміші і повторюємо всю процедуру ще 2 рази. Верх засипаємо тертим сиром. Накриваємо форму фольгою і ставимо її в духовку на 40 хвилин. Температура повинна бути близько 180 градусів. Після цього знімаємо фольгу і ставимо ще раз в духовку на 20 хвилин, поки не утвориться рум'яна кірочка.
Рецепт запеченої картоплі з сиром
Інгредієнти:
великий картопля - 4 шт.;
сир твердий - 150 г;
сир моцарелла - 120 г;
сіль, перець - за смаком.
Приготування
Картоплю добре миємо, обсушуємо і прямо в шкірці запікаємо в духовці при 150 градусах близько 1 години. Потім ріжемо картоплини навпіл, акуратно виймаємо м'якоть, щоб не пошкодити шкірку. Змішуємо картоплю з подрібненої моцарелою, додаємо сіль, перець за смаком. Начиняємо половинки отриманою масою і посипаємо зверху тертим твердим сиром. При 180 градусах готуємо 20 хвилин.
Картопля, запечена в сметані з сиром
Інгредієнти:
Приготування
Ставимо на вогонь суху сковороду, нагріваємо її і всипаємо борошно, помішуючи, обсмажуємо її до золотавості. Викладаємо сметану, перемішуємо і даємо масі закипіти. Додаємо подрібнену шинку, часник, тертий на дрібній тертці або подрібнений будь-яким іншим способом і сіль. Картоплю чистимо, ріжемо на половинки і кладемо на розігріту, змащену маслом деко. Потім поливаємо його підготовленим соусом і притрушиваем тертим сиром. Запікаємо 45-50 хвилин при 200 градусах. При подачі посипаємо картоплю подрібненою зеленню.
Картопля, запечена з м'ясом і сиром
Інгредієнти:
Приготування
М'ясо ріжемо тонкими скибочками, відбиваємо, солимо і приправляємо спеціями. Очищену картоплю ріжемо тонкими пластинками. Цибулю ріжемо півкільцями. Сир ріжемо скибочками. Форму змащуємо олією, викладаємо м'ясо, посипаємо його цибулею. Потім кладемо картоплю, солимо і притрушиваем перцем. На картоплю викладаємо шар сиру і змащуємо його домашнім майонезом . Відправляємо форму в духовку на 1 годину при 200 градусах.
Молода картопля запечена з сиром
Інгредієнти:
Приготування
Чистимо картоплю (бажано просто пошкребти, не знімаючи шкірки), а потім відварюємо до напівготовності. А потім переміщаємо в контейнер, який тримає тепло. Розтоплюємо вершкове масло на сковороді, додаємо подрібнену ріпчасту і зелену цибулю і тушкуємо близько 3 хвилин, помішуючи. Додаємо подрібнені помідори й тушкуємо ще 5 хвилин. Тепер вливаємо вершки, додаємо подрібнену зелень, сіль, спеції і добре перемішуємо. Викладаємо картоплю в форму, зверху поливаємо соусом, притрушиваем тертим сиром і запікаємо близько 20 хвилин при 200 градусах.
Картопля, запечена під сиром
Інгредієнти:
Приготування
Смажимо до прозорості порізану півкільцями цибулю, додаємо нарізану кубиками шинку і смажимо 3-4 хвилини. У борошно додаємо сіль і перець, вливаємо тепле молоко і перемішуємо до однорідної консистенції. Картоплю ріжемо тонкими кружечками. На дрібній тертці натираємо сир. У форму викладаємо 1/3 картоплі, посипаємо 1/3 суміші з лука і шинки, заливаємо 1/3 молочної суміші і повторюємо всю процедуру ще 2 рази. Верх засипаємо тертим сиром. Накриваємо форму фольгою і ставимо її в духовку на 40 хвилин. Температура повинна бути близько 180 градусів. Після цього знімаємо фольгу і ставимо ще раз в духовку на 20 хвилин, поки не утвориться рум'яна кірочка.
Рецепт запеченої картоплі з сиром
Інгредієнти:
Приготування
Картоплю добре миємо, обсушуємо і прямо в шкірці запікаємо в духовці при 150 градусах близько 1 години. Потім ріжемо картоплини навпіл, акуратно виймаємо м'якоть, щоб не пошкодити шкірку. Змішуємо картоплю з подрібненої моцарелою, додаємо сіль, перець за смаком. Начиняємо половинки отриманою масою і посипаємо зверху тертим твердим сиром. При 180 градусах готуємо 20 хвилин.
Рекомендуємо добрі рецепти
Картопля з вершками
Картопля з вершками - дуже ніжний гарнір, він підійде і до будь-якого м'яса, а так само буде чудово виглядати як самостійне блюдо. Приготувати таку
Картопля, запечена з фаршем
Картопля - досить популярний овоч, з якого можна зробити безліч смачних страв з додаванням інших інгредієнтів відповідно. І сьогодні ми розповімо, як
М'ясо з помідорами в духовці
М'ясо з помідорами, запечене в духовці - чудове блюдо як для недільного вечері, так і святкового торжества. Давайте з вами розглянемо декілька
Картопля в духовці з майонезом
Страву більш ніжним і соковитим допомагає зробити соус. А самим доступним з різноманітних соусів є майонез. І сьогодні ми поділимося з вами простими,
Картопля з шинкою
Картопля з шинкою - це, воістину, класичне поєднання. Приготувати таку страву можна різними способами. У нашій статті ми підібрали найбільш
Картопля з начинкою
Фарширований картопля, запечена в духовці - просте і смачне в приготуванні блюдо як для святкового, так і повсякденного столу. А начинка в даному