Картопля, запечена з фаршем
З картоплі можна приготувати безліч смачних страв. Один з варіантів ми вам зараз і запропонуємо у цій статті піде мова про картоплю, запеченому з фаршем.
Інгредієнти:
картопля - 1 кг;
фарш (свинина+яловичина) - 05 кг;
томатна паста - 3 ст. ложки;
панірувальні сухарі - 3 ст. ложки;
яйця - 1 шт.;
перець болгарський - 1 шт.;
сир твердий - 50 г;
сіль, чорний мелений перець, зелень - за смаком.
Приготування
Картоплю чистимо від шкірки і нарізаємо скибочками. Опускаємо її в киплячу підсолену воду і варимо близько 5 хвилин. Після цього воду зливаємо. Цибулю дрібно кришимо. Болгарський перець очищаємо від серцевини і нарізаємо кубиками. Змішуємо фарш з яйцем, цибулею, томатною пастою, болгарським перцем і панірувальними сухарями . За смаком додаємо сіль, подрібнену зелень і чорний мелений перець. Ретельно вимішуємо. Форму змащуємо олією, викладаємо картоплю і підготовлений фарш. Можна викласти пошарово, а можна все упереміш. Верх посипаємо тертим сиром. Відправляємо в духовку. При температурі 200 градусів запікаємо хвилин 40.
Інгредієнти:
картопля - 800 г;
цибуля - 2 шт.;
фарш - 350 г;
помідори - 1 шт.;
томатна паста - 1 ст. ложка;
свинячий окіст - 200 г;
вершкове масло - 70 г;
твердий сир - 50 г;
панірувальні сухарі - 1 ст. ложка;
петрушка - 30 г;
сіль, перець.
Приготування
Картоплю ретельно миємо й відварюємо «в мундирі» до готовності. Лук очищаємо, 1 штуку нарізаємо кільцями, а другу - кубиками. Помідор ріжемо скибочками, шинку - шматочками. Подрібнюємо петрушку. На сковороді розігріваємо олію, викладаємо окіст і обсмажуємо. Потім викладаємо цибулю, нарізану кубиками, і смажимо до прозорості. Додаємо фарш, перемішуємо і смажимо до готовності.
Тепер викладаємо томатну пасту, подрібнену петрушку, панірувальні сухарі, сіль, перець і перемішуємо. Відварну картоплю очищаємо від шкірки і нарізаємо його скибочками завтовшки близько 5 мм Нагріваємо духовку до температури 220 градусів. Форму для запікання змащуємо маслом, першим шаром викладаємо помідор, потім кільця цибулі фарш і накриваємо шаром картоплі. Засипаємо все це тертим сиром і викладаємо шматочки вершкового масла. Запікаємо хвилин 20-25.
Інгредієнти:
картопля - 900 г;
сир - 100 г;
курячий фарш - 500 г;
яйця - 3 шт.;
молоко - 150 мл;
сіль - за смаком.
Приготування
Картоплю чистимо і ріжемо тонкими скибочками, злегка додаємо сіль. Сир тремо на тертці. Яйця збиваємо з молоком. Чашу мультиварки змащуємо вершковим маслом. Змішуємо картоплю з фаршем, викладаємо в каструлю мультиварки, зверху посипаємо сиром і заливаємо сумішшю яєць і молока. В режимі «Випічка» готуємо 60 хвилин.
Інгредієнти:
картопля - 800 г;
фарш - 400 г;
цибуля - 2 шт.;
сметана - 200 г;
твердий сир - 150 г;
кріп - 1 пучок;
заморожена овочева суміш (морква, брокколі, горошок, кукурудза) - 500 г;
часник - 3-4 зубчики;
рослинна олія;
сіль, спеції.
Приготування
Картопля очищаємо від шкірки і нарізаємо пластинками. Очищаємо цибулю і дрібно його кришимо. Обсмажуємо цибулю на рослинній олії до прозорості, а потім викладаємо його в фарш. За смаком солимо, перчимо й перемішуємо. Готуємо соус: сметану змішати з 200 г води, додаємо подрібнений кріп, часник і перемішуємо.
Деко змащуємо олією, викладаємо шар картоплі, поливаємо його половиною соусу, зверху викладаємо фарш, овочеву суміш. Засипаємо зверху тертим сиром. Поливаємо соусом, що залишився. Відправляємо в духовку, нагріту до 180-190 градусів, хвилин на 50 . Картоплю, запечену з фаршем і овочами, подаємо до столу гарячою.
Рецепт запеченої картоплі з фаршем
Інгредієнти:
Приготування
Картоплю чистимо від шкірки і нарізаємо скибочками. Опускаємо її в киплячу підсолену воду і варимо близько 5 хвилин. Після цього воду зливаємо. Цибулю дрібно кришимо. Болгарський перець очищаємо від серцевини і нарізаємо кубиками. Змішуємо фарш з яйцем, цибулею, томатною пастою, болгарським перцем і панірувальними сухарями . За смаком додаємо сіль, подрібнену зелень і чорний мелений перець. Ретельно вимішуємо. Форму змащуємо олією, викладаємо картоплю і підготовлений фарш. Можна викласти пошарово, а можна все упереміш. Верх посипаємо тертим сиром. Відправляємо в духовку. При температурі 200 градусів запікаємо хвилин 40.
Картопля, запечена з м'ясним фаршем
Інгредієнти:
Приготування
Картоплю ретельно миємо й відварюємо «в мундирі» до готовності. Лук очищаємо, 1 штуку нарізаємо кільцями, а другу - кубиками. Помідор ріжемо скибочками, шинку - шматочками. Подрібнюємо петрушку. На сковороді розігріваємо олію, викладаємо окіст і обсмажуємо. Потім викладаємо цибулю, нарізану кубиками, і смажимо до прозорості. Додаємо фарш, перемішуємо і смажимо до готовності.
Тепер викладаємо томатну пасту, подрібнену петрушку, панірувальні сухарі, сіль, перець і перемішуємо. Відварну картоплю очищаємо від шкірки і нарізаємо його скибочками завтовшки близько 5 мм Нагріваємо духовку до температури 220 градусів. Форму для запікання змащуємо маслом, першим шаром викладаємо помідор, потім кільця цибулі фарш і накриваємо шаром картоплі. Засипаємо все це тертим сиром і викладаємо шматочки вершкового масла. Запікаємо хвилин 20-25.
Картопля, запечена з курячим фаршем, в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
Картоплю чистимо і ріжемо тонкими скибочками, злегка додаємо сіль. Сир тремо на тертці. Яйця збиваємо з молоком. Чашу мультиварки змащуємо вершковим маслом. Змішуємо картоплю з фаршем, викладаємо в каструлю мультиварки, зверху посипаємо сиром і заливаємо сумішшю яєць і молока. В режимі «Випічка» готуємо 60 хвилин.
Запечена картопля з фаршем
Інгредієнти:
Приготування
Картопля очищаємо від шкірки і нарізаємо пластинками. Очищаємо цибулю і дрібно його кришимо. Обсмажуємо цибулю на рослинній олії до прозорості, а потім викладаємо його в фарш. За смаком солимо, перчимо й перемішуємо. Готуємо соус: сметану змішати з 200 г води, додаємо подрібнений кріп, часник і перемішуємо.
Деко змащуємо олією, викладаємо шар картоплі, поливаємо його половиною соусу, зверху викладаємо фарш, овочеву суміш. Засипаємо зверху тертим сиром. Поливаємо соусом, що залишився. Відправляємо в духовку, нагріту до 180-190 градусів, хвилин на 50 . Картоплю, запечену з фаршем і овочами, подаємо до столу гарячою.
Рекомендуємо добрі рецепти
Картопля, фарширована м'ясом
Іноді хочеться приготувати щось зовсім незвичайне з абсолютно звичайних продуктів. Візьмемо, приміром, картоплю і фарш. Звичайно, можна зробити
Овочева запіканка з фаршем
Овочева запіканка з фаршем - ситне блюдо, яке легко нагодує навіть велику родину. Якщо ви вирішили приготувати цю страву, то вам знадобляться наші
Картопляне пюре з фаршем
Якщо вам набридли стандартні страви з картоплі і фаршу, спробуйте запекти картопляне пюре з фаршем в духовці. А якщо ще додати в це блюдо овочі і
Картопля з фаршем в духовці
Саме універсальне поєднання продуктів для основного блюда - картопля і м'ясо. Існує велика кількість рецептів саме з цими інгредієнтами. Ми додамо ще
Картопля, запечена з сиром
Картопля - смачний і універсальний продукт. Його тушкують, смажать, фарширують, додають у салати, супи. І сьогодні ми розповімо вам, як його
Картопля, фарширована фаршем
Картопля, фарширована фаршем - прекрасна закуска до святкового столу. Таке блюдо добре подавати на фуршетах або банкетах, а також в якості гарніру на