Овочева запіканка з фаршем
Запіканка є дуже цікавою стравою - в ній часто поєднується багато продуктів, які й надають їй особливу пікантність. Зараз ми розповімо вам, як приготувати овочеву запіканку з додаванням фаршу.
Інгредієнти:
свино-яловичий фарш - 700 г;
картопля - 500 г;
цибуля (великий) - 2 шт.;
баклажани (невеликі) - 3 шт.;
помідори (великі) - 2 шт.;
сир - 150 г;
оливкова олія - 1 ст. ложка;
сіль, перець.
Приготування
Для цієї запіканки можна використовувати будь-м'ясний фарш. У нашому випадку це суміш яловичини і свинини в рівних пропорціях. Пропускаємо м'ясо з однією цибулиною через м'ясорубку, додаємо сіль і перець. Картопля, цибуля, синенькі очищаємо від шкірки і нарізаємо кружечками, посипаємо спеціями. Помідори теж ріжемо кільцями. Форму змащуємо маслом і викладаємо інгредієнти шарами, змащуючи кожен майонезом, в такому порядку: 1/2 частина картоплі, половина баклажанів, половина помідорів, фарш, цибулю і знову: картопля, баклажани і помідори. Накриваємо форму фольгою, запікаємо в духовці близько 50 хвилин при температурі 200 градусів. Хвилин за 15 до закінчення запікання фольгу знімаємо і посипаємо запіканку тертим сиром, а потім знову ставимо в духовку.
Інгредієнти:
куряче філе - 500 г;
печериці - 300 г;
кабачки - 2 шт.;
брокколі - 200 г;
цибуля (середня) - 2 шт.;
морква (велика) - 1 шт.;
яйця - 2 шт.;
сметана - 150 г;
гірчиця - 20 р;
сіль, перець.
Приготування
Куряче філе пропускаємо через м'ясорубку, солимо, перчимо і злегка обсмажуємо на рослинному маслі. Фарш зі сковороди прибираємо, а в жирі, що залишився обсмажуємо нарізану кільцями цибулю. Далі печериці нарізаємо пластинками і теж обсмажуємо на невеликій кількості олії. Смажити краще на відкритій сковороді, бо нам потрібно, щоб вся рідина випарувалася. Брокколі ділимо на суцвіття і відварюємо протягом 4-5 хвилин. Кабачки бажано брати молоді без насіння, тоді їх можна не очищати від шкірки. Натираємо їх на крупній тертці, віджимаємо сік.
Тепер всі овочі з'єднуємо з куркою, солимо, перчимо й перемішуємо. Яйця збиваємо зі сметаною і гірчицею. Викладаємо у форму для випічки і заливаємо отриманою сумішшю. Випікаємо овочеву запіканку в добре розігрітій духовці при 180 градусах близько півгодини.
Інгредієнти:
відварне м'ясо - 350 г;
картопля - 250 г;
капуста білокачанна - 200 г;
морква - 2 шт.;
цибуля - 1 шт.;
сметана - 50 г;
масло вершкове - 50 г;
сіль;
зелень.
Приготування
Відварне м'ясо пропускаємо через м'ясорубку, цибулю обсмажуємо до золотистого кольору, потім додаємо м'ясо до цибулі, солимо і перчимо. Картоплю і моркву відварюємо до напівготовності, очищаємо. Картоплю натираємо на крупній тертці. Моркву нарізаємо пластинками. Капусту дрібно шаткуємо і перетираємо з сіллю. Інгредієнти викладаємо шарами в форму: картопля, м'ясо, капуста і морква. Зверху заливаємо сумішшю сметани з розтопленим вершковим маслом. Запікаємо в духовці при 180 градусах 25 хвилин. Готову запіканку посипаємо дрібно нарубаною зеленню.
Рецепт овочевий запіканки з фаршем
Інгредієнти:
Приготування
Для цієї запіканки можна використовувати будь-м'ясний фарш. У нашому випадку це суміш яловичини і свинини в рівних пропорціях. Пропускаємо м'ясо з однією цибулиною через м'ясорубку, додаємо сіль і перець. Картопля, цибуля, синенькі очищаємо від шкірки і нарізаємо кружечками, посипаємо спеціями. Помідори теж ріжемо кільцями. Форму змащуємо маслом і викладаємо інгредієнти шарами, змащуючи кожен майонезом, в такому порядку: 1/2 частина картоплі, половина баклажанів, половина помідорів, фарш, цибулю і знову: картопля, баклажани і помідори. Накриваємо форму фольгою, запікаємо в духовці близько 50 хвилин при температурі 200 градусів. Хвилин за 15 до закінчення запікання фольгу знімаємо і посипаємо запіканку тертим сиром, а потім знову ставимо в духовку.
Овочева запіканка з куркою
Інгредієнти:
Приготування
Куряче філе пропускаємо через м'ясорубку, солимо, перчимо і злегка обсмажуємо на рослинному маслі. Фарш зі сковороди прибираємо, а в жирі, що залишився обсмажуємо нарізану кільцями цибулю. Далі печериці нарізаємо пластинками і теж обсмажуємо на невеликій кількості олії. Смажити краще на відкритій сковороді, бо нам потрібно, щоб вся рідина випарувалася. Брокколі ділимо на суцвіття і відварюємо протягом 4-5 хвилин. Кабачки бажано брати молоді без насіння, тоді їх можна не очищати від шкірки. Натираємо їх на крупній тертці, віджимаємо сік.
Тепер всі овочі з'єднуємо з куркою, солимо, перчимо й перемішуємо. Яйця збиваємо зі сметаною і гірчицею. Викладаємо у форму для випічки і заливаємо отриманою сумішшю. Випікаємо овочеву запіканку в добре розігрітій духовці при 180 градусах близько півгодини.
Овочева запіканка з м'ясом
Інгредієнти:
Приготування
Відварне м'ясо пропускаємо через м'ясорубку, цибулю обсмажуємо до золотистого кольору, потім додаємо м'ясо до цибулі, солимо і перчимо. Картоплю і моркву відварюємо до напівготовності, очищаємо. Картоплю натираємо на крупній тертці. Моркву нарізаємо пластинками. Капусту дрібно шаткуємо і перетираємо з сіллю. Інгредієнти викладаємо шарами в форму: картопля, м'ясо, капуста і морква. Зверху заливаємо сумішшю сметани з розтопленим вершковим маслом. Запікаємо в духовці при 180 градусах 25 хвилин. Готову запіканку посипаємо дрібно нарубаною зеленню.
Рекомендуємо добрі рецепти
Картопляна запіканка з м'ясним фаршем
Запіканка - відмінний вечеря на кожен день, адже рецептів цієї страви неймовірно багато. Сьогодні ми обговоримо запіканки з фаршем. Ми постаралися
Запіканка з кабачків
Кабачки - приголомшливо смачні і корисні овочі. З них можна приготувати дуже багато страв: замаринувати, посмажити, зробити рататуй або ікру, однак
Картопляна запіканка з фаршем і помідорами
Картопляна запіканка - це досить смачне і ситне блюдо, яке сподобається всім без винятку. Давайте сьогодні поговоримо про те, як її приготувати з
Як приготувати запіканку?
Запіканка - це дивовижне і просте у приготуванні блюдо. І зараз ми розповімо, як її зробити з застосуванням таких простих інгредієнтів, як картопля,
Запіканка з куркою
Завжди хочеться готувати смачно, швидко і дешево, під всі три ці критерії підходять запіканки. Сир, м'ясо, сир, або риба - все це приголомшлива
Запіканка в пароварці
Запіканка - дуже просте в приготуванні, і в теж час смачне, ніжне і ситне блюдо, яке з легкістю можна зробити в будь-який час. Сьогодні ми розповімо