Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Запіканка в пароварці

Запіканка в пароварці

19-01-2015, 13:43
1 894
Запіканка в пароварці
А чи знаєте ви, що запіканку можна без праці приготувати в пароварці? Ця страва чудово прикрасить будь-який святковий стіл, так і повсякденний сімейний вечерю. Існує безліч рецептів приготування запіканок в пароварці, давайте розглянемо деякі з них.

Картопляна запіканка в пароварці


Інгредієнти:

  • м'ясний фарш - 450 г;

  • картопля - 10 шт.;

  • морква - 1 шт.;

  • цибуля ріпчаста - 1 шт.;

  • помідор - 2 шт.;

  • зелений горошок - 100 г;

  • масло вершкове - 100 г;

  • сіль - за смаком;

  • кип'ячена вода - 100 мл


  • Приготування
    Отже, для того, щоб приготувати картопляну запіканку в пароварці, ми беремо картоплю чистимо, ріжемо на невеликі шматочки і готуємо в пароварці або відварюємо до готовності на плиті. Потім розминаємо зварену картоплю в пюре за допомогою товкачика або блендера і додаємо трохи вершкового масла. Далі чистимо моркву і трьом на дрібній тертці, цибулю ріжемо півкільцями. Тепер беремо сковороду, наливаємо олію і кладемо фарш, цибулю, моркву. Все перемішуємо і обсмажуємо приблизно 5 хвилин. Додаємо кип'ячену воду, солимо, доводимо до кипіння й тушкуємо під кришкою приблизно 20 хвилин на слабкому вогні.
    Цим часом відварюємо в злегка підсоленій воді зелений горошок протягом 3 хвилин. Помідори нарізаємо кружечками. Тепер беремо ємність пароварки, кладемо на дно помідори, потім м'ясний фарш, зверху висипаємо рівномірним шаром зелений горошок. Далі викладаємо картопляне пюре і розрівнюємо столовою ложкою. Зверху на запіканку кладемо невеликий шматочок вершкового масла і готуємо в пароварці до повної готовності.
    Подаємо картопляно-м'ясну запіканку, приготовану в пароварці, на стіл в якості основного блюда разом зі свіжими овочами та зеленню.

    Овочева запіканка в пароварці


    Інгредієнти:

  • кабачок - 1 шт.;

  • червона цибулина - 1 шт.;

  • болгарський перець - 1 шт.;

  • помідор - 2 шт.;

  • часник - за смаком;

  • яйце - 2 шт.;
  • Запіканка в пароварці

  • сир - 100 г;

  • сіль, перець, спеції - за смаком;

  • зелень - для прикраси.


  • Приготування
    Всі овочі ріжемо невеликими рівними шматочками: кабачки, помідори і цибулю - кружальцями, болгарський перець - соломкою. Потім викладаємо їх шарами в форму пароварки і посипаємо кожен перцем, сіллю і спеціями за смаком. Видавлюємо через землянку часник. Яйця гарненько збиваємо, додаємо тертий на крупній тертці сир і заливаємо цією сумішшю наші овочі. Відправляємо блюдо в пароварку приблизно на 1 годину. Перед подачею на стіл прикрашаємо запіканку свіжою зеленню!
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Індичка в пароварці
    Індичка в пароварці
    Дуже смачне і корисне блюдо індичка в пароварці. Готувати його можна по-різному, а тому ми підібрали відразу кілька рецептів, які здивують вас своєю
    Кекси в пароварці
    Кекси в пароварці
    Смачні м'які кекси можна з легкістю приготувати в пароварці. Рецепти цієї ніжної випічки ми розповімо в цій статті. Тому сьогодні ввечері ви з
    Хінкалі в пароварці
    Хінкалі в пароварці
    Хінкалі - страва грузинської кухні, яке готується з яловичини і баранини. Зробити його можна на власній кухні. Для цього доведеться докласти деяких
    Каша в пароварці
    Каша в пароварці
    Каша - це дуже корисний сніданок, який із задоволенням їдять і дорослі і діти всього світу. Як? Ви і ваше чадо зовсім не їсте каші? Значить ви просто
    Котлети в пароварці
    Котлети в пароварці
    Котлети в пароварці готуються без зайвого жиру, що робить їх більш корисними, покращує їх смакові якості і засвоюваність. Парові котлети з риби і
    Тефтелі в пароварці
    Тефтелі в пароварці
    Тефтелі - це смачні м'ясні кульки. Їх можна готувати в духовці, в мультиварці, а також в пароварці. Ось про останній спосіб ми сьогодні і поговоримо.