Хінкалі в пароварці
Хінкалі - це традиційне грузинське блюдо. Вони являють собою «вузлики» з пельменного тіста з різноманітною начинкою. Їх готують з грибами, сиром, картоплею, але класичним завжди залишається м'ясний фарш, порубаний ножем. Давайте ж розберемося, як приготувати хінкалі за допомогою пароварки.
Інгредієнти:
Для тіста:
борошно - 1 кг;
яйце - 2 шт.;
сіль - 1 ст. ложка;
молоко - 1 ст.;
рослинне масло - 1 ст. ложка.
Для начинки:
яловичина - 800 г;
баранина - 600 г;
ріпчаста цибуля - 2 шт.;
часник - 5 зубчиків;
чорний перець, червоний перець, сіль - за смаком;
коріандр - 2 ч. ложки;
м'ята;
петрушка, кінза;
м'ясний бульйон - 200 р.
Приготування
Для приготування хінкалі в пароварці, висипаємо в каструльку борошно гіркою, робимо поглиблення і розбиваємо туди яйця. Потім додаємо сіль і вливаємо молоко, рослинну олію. Все ретельно перемішуємо і замішуємо однорідне тісто і викладаємо його на присипаний борошном стіл. Накриваємо зверху формою, в якій замішували, і залишаємо на 40 хвилин.
Тим часом поки приготуємо начинку для хінкалі. Беремо яловичину, баранину і нарізаємо м'ясо на дрібні шматочки. Тепер шаткуємо цибулю і разом з м'ясом кладемо в каструлю. Додаємо суміш перців, сіль, спеції і ретельно перемішуємо. Гілочки м'яти, петрушку і кінзу моєму, дрібно рубаємо і додаємо до фаршу. Потім обережно вливаємо м'ясний бульйон і залишаємо на 25 хвилин.
З тіста скачуємо джгут і нарізаємо на рівні шматочки. Розкачуємо їх качалкою і на середину викладаємо трохи приготовленої начинки. Далі обережно піднімаємо краю, складаємо їх акуратними складочками і з'єднуємо вгорі в центрі таким чином, щоб вийшов вузлик.
Як варити хінкалі в пароварці? На нижній ярус викладаємо хінкалі, заливаємо необхідну кількість води в резервуар, включаємо пароварку і виставляємо таймер приблизно на 30 хвилин. Готову страву посипаємо свіжою зеленню і подаємо до столу з будь-якими соусами.
Хінкалі в пароварці
Інгредієнти:
Для тіста:
Для начинки:
Приготування
Для приготування хінкалі в пароварці, висипаємо в каструльку борошно гіркою, робимо поглиблення і розбиваємо туди яйця. Потім додаємо сіль і вливаємо молоко, рослинну олію. Все ретельно перемішуємо і замішуємо однорідне тісто і викладаємо його на присипаний борошном стіл. Накриваємо зверху формою, в якій замішували, і залишаємо на 40 хвилин.
Тим часом поки приготуємо начинку для хінкалі. Беремо яловичину, баранину і нарізаємо м'ясо на дрібні шматочки. Тепер шаткуємо цибулю і разом з м'ясом кладемо в каструлю. Додаємо суміш перців, сіль, спеції і ретельно перемішуємо. Гілочки м'яти, петрушку і кінзу моєму, дрібно рубаємо і додаємо до фаршу. Потім обережно вливаємо м'ясний бульйон і залишаємо на 25 хвилин.
З тіста скачуємо джгут і нарізаємо на рівні шматочки. Розкачуємо їх качалкою і на середину викладаємо трохи приготовленої начинки. Далі обережно піднімаємо краю, складаємо їх акуратними складочками і з'єднуємо вгорі в центрі таким чином, щоб вийшов вузлик.
Як варити хінкалі в пароварці? На нижній ярус викладаємо хінкалі, заливаємо необхідну кількість води в резервуар, включаємо пароварку і виставляємо таймер приблизно на 30 хвилин. Готову страву посипаємо свіжою зеленню і подаємо до столу з будь-якими соусами.
Рекомендуємо добрі рецепти
Вареники в пароварці
Вареники - відмінний варіант для вечері. Варто відзначити, що їх можна не тільки варити, але й приготувати на пару. Для цього вам знадобляться самі
Кекси в пароварці
Смачні м'які кекси можна з легкістю приготувати в пароварці. Рецепти цієї ніжної випічки ми розповімо в цій статті. Тому сьогодні ввечері ви з
Пельмені в пароварці
Пельмені можна смажити, варити, або навіть запікати в духовці, але зручніше всього готувати пельмені на пару, адже вони виходять такими ж ніжними, як
Хінкалі в мультиварці
Хінкалі - дуже відоме грузинське блюдо, яке вміє готувати далеко не кожна господиня. Щоб ви могли похвалитися своїми кулінарними знаннями і
Як приготувати хінкалі?
Хінкалі - смачне грузинське блюдо, їсти яке одне задоволення. Якщо хочете навчитися його робити, читайте нашу статтю. У ній ми розповімо секрети
Рецепт хінкалі по-грузинськи
Хінкалі - це смачне грузинське блюдо, дуже схоже на пельмені. Вони також готуються з тіста і м'яса, але з додаванням різних спецій. Давайте детально