Вареники в пароварці
Вареники можна приготувати, просто відваривши їх у воді, а можна зробити і вареники на пару. Причому останні виходять більш пишними і ніжними. Ми розповімо вам, як приготувати вареники у пароварці, щоб вони вийшли м'якими і смачними.
Інгредієнти:
Для тіста:
борошно - 05 кг;
кефір - 300 мл;
яйця - 1 шт.;
сіль - щіпка;
сода - 1 ч. ложка без гірки.
Для начинки:
сир - 400 г;
жовток - 1 шт.;
цукор - 5 ч. ложок;
ванільний цукор - 1 пакетик.
Приготування
У мисочку просіваємо борошно з содою, робимо посередині невелике поглиблення, туди вбиваємо яйце, вливаємо кефір і додаємо сіль. Вимішуємо тісто, воно повинно вийти досить крутим, але в теж час еластичним. Тепер приступаємо до приготування начинки. Сир змішуємо з цукром, додаємо ванільний цукор і жовток. Якщо ви хочете отримати пастоподібну начинку, скористайтесь блендером або міксером, а якщо любите зернистий сир, то достатньо просто добре вимісити масу ложкою. На посипаному борошном столі розкачуємо тісто в пласт товщиною 3-4 мм Склянкою потрібного діаметра робимо кружечки, всередину яких накладаємо начинку і защипуємо краю. Отримані вареники укладаємо на піддон пароварки, попередньо змастивши його олією, щоб в процесі приготування вони не прилипли до решітці. Включаємо пароварку, якщо вона у вас електрична, виставляємо на таймері час приготування 20 хвилин. Готові вареники подаємо до столу зі сметаною і при бажанні, прикрасивши ягодами.
За таким же рецептом у пароварці можна готувати і вареники із картоплею чи будь-якою іншою начинкою.
Якщо немає часу возитися з звичайними варениками, рецепт лінивих вареників в пароварці як раз для вас. Незважаючи на назву, вони мають відмінний смак.
Інгредієнти:
сир - 300 г;
яйця - 1 шт.;
борошно - 3 ст. ложки;
цукор - 2 ст. ложки;
масло вершкове - 50 г.
Приготування
У сир додаємо яйце, цукор і вимішуємо. Потім додаємо борошно і знову добре перемішуємо. З тіста формуємо джгут і ножем ділимо його на рівні шматочки. Ліниві вареники готуємо в пароварці протягом 15 хвилин. Подаємо до столу, поливши розтопленим вершковим маслом, зі сметаною.
Вареники домашнього приготування, безсумнівно, смачніше покупних заморожених. Але все ж, якщо іноді за браком часу, чи з якихось інших причин ви купили напівфабрикати, приготуйте їх у пароварці. Розморожувати їх при цьому категорично не рекомендується, інакше все тісто залишиться на решітці. Укладаєте заморожені вареники в піддон і включаєте пароварку, все як завжди, тільки час приготування збільшиться і складе 25 хвилин.
Вареники з сиром в пароварці
Інгредієнти:
Для тіста:
Для начинки:
Приготування
У мисочку просіваємо борошно з содою, робимо посередині невелике поглиблення, туди вбиваємо яйце, вливаємо кефір і додаємо сіль. Вимішуємо тісто, воно повинно вийти досить крутим, але в теж час еластичним. Тепер приступаємо до приготування начинки. Сир змішуємо з цукром, додаємо ванільний цукор і жовток. Якщо ви хочете отримати пастоподібну начинку, скористайтесь блендером або міксером, а якщо любите зернистий сир, то достатньо просто добре вимісити масу ложкою. На посипаному борошном столі розкачуємо тісто в пласт товщиною 3-4 мм Склянкою потрібного діаметра робимо кружечки, всередину яких накладаємо начинку і защипуємо краю. Отримані вареники укладаємо на піддон пароварки, попередньо змастивши його олією, щоб в процесі приготування вони не прилипли до решітці. Включаємо пароварку, якщо вона у вас електрична, виставляємо на таймері час приготування 20 хвилин. Готові вареники подаємо до столу зі сметаною і при бажанні, прикрасивши ягодами.
За таким же рецептом у пароварці можна готувати і вареники із картоплею чи будь-якою іншою начинкою.
Як приготувати ліниві вареники в пароварці?
Якщо немає часу возитися з звичайними варениками, рецепт лінивих вареників в пароварці як раз для вас. Незважаючи на назву, вони мають відмінний смак.
Інгредієнти:
Приготування
У сир додаємо яйце, цукор і вимішуємо. Потім додаємо борошно і знову добре перемішуємо. З тіста формуємо джгут і ножем ділимо його на рівні шматочки. Ліниві вареники готуємо в пароварці протягом 15 хвилин. Подаємо до столу, поливши розтопленим вершковим маслом, зі сметаною.
Як варити заморожені вареники в пароварці?
Вареники домашнього приготування, безсумнівно, смачніше покупних заморожених. Але все ж, якщо іноді за браком часу, чи з якихось інших причин ви купили напівфабрикати, приготуйте їх у пароварці. Розморожувати їх при цьому категорично не рекомендується, інакше все тісто залишиться на решітці. Укладаєте заморожені вареники в піддон і включаєте пароварку, все як завжди, тільки час приготування збільшиться і складе 25 хвилин.
Рекомендуємо добрі рецепти
Вареники з м'ясом
Вареники з м'ясом - це не великі пельмені, як думають багато хто. Це блюдо має зовсім інший смак, оскільки технологія його приготування сильно
Вареники на кефірі
Вареники - це популярне українське блюдо, улюблене багатьма з нас. Зазвичай тісто для них робиться з борошна, води, яєць. Але найбільш ніжні вареники
Вареники з сиром
Вареники - улюблене блюдо з дитинства. Це простий і ситний обід або вечерю. Їх роблять з сиром, вишнею, полуницею, картоплею і т. д. Але сьогодні ми
Вареники з чорницею - рецепт
Вареники - національне блюдо української кухні, яке, без перебільшення, улюблене багатьма з нас. Вони бувають з різними начинками: сиром, картоплею,
Вареники з маком
Вареники - одна з найулюбленіших і найпопулярніших страв у нашій країні. Найчастіше готують вареники з картоплею або сиром, але є ще один чудовий
Вареники в мультиварці
Якщо на вашій кухні є така помічниця, як мультиварка, то на вечерю ви сміливо можете приготувати вареники з картоплею або ліниві вареники з сиром.