Вареники з маком
Вареники з маком - приголомшливо смачне та вишукане блюдо, яке чудово підійде на сніданок або вечерю. Пропонуємо вам кілька цікавих рецептиков, а ви виберіть для себе найкращий!
Інгредієнти:
мак - 3 ст. ложки;
борошно пшеничне - 3 ст. ложки;
сир - 350 г;
яйце - 1 шт.;
цукор - 3 ст. ложки.
Приготування
Сир гарненько розтираємо з цукром і розбиваємо яйце. Потім всипаємо борошно, додаємо мак і замішуємо еластичне тісто. Далі скачуємо невеликі «ковбаски», притискаємо їх зверху і розрізаємо на ромбики. Відварюємо вареники в киплячій воді хвилинки 3-4 і подаємо гарячими зі сметанкою або варенням.
Інгредієнти:
борошно - 200 г;
молоко - 125 мл;
мак - 125 г;
яйце - 1 шт.;
цукор - 50 г;
масло вершкове - 20 г;
мед - 1 ст. ложка.
Приготування
Мак висипаємо в миску, заливаємо окропом, а потім проціджуємо через тонку тканину і знову заливаємо, залишаючи на 15 хвилин. Отриману начинку ретельно розтираємо в ступці, додаємо мед, цукор і перемішуємо. Борошно просіваємо через сито, вливаємо холодне молоко, вбиваємо яйце, кладемо шматочок масла і замішуємо тісто. Далі розгортаємо його в пласт, вирізаємо склянкою кружечки, кладемо начинку і защипуємо краю. У каструлі кип'ятимо воду, кидаємо вареники і варимо до готовності близько 7 хвилин.
Інгредієнти:
Для тіста:
кефір - 250 мл;
цукор - 1 ст. ложка;
сода - щіпка;
борошно.
Для начинки:
мак - 160 г;
цукор - 1 ст. ложка;
густе повидло - 3 ч. ложки.
Для молочного соусу:
молоко - 600 мл;
цукор - 3 ст. ложки;
крохмаль - 2 ст. ложки;
ванілін.
Приготування
Отже, спочатку запарюємо мак: заливаємо його окропом, зливаємо акуратно через дрібне ситечко воду і знову заливаємо окропом, залишаючи так на всю ніч. Вранці починаємо замішувати тісто. Для цього виливаємо кефір, додаємо в нього цукор, соду і всипаємо борошно до тих пір, поки маса не стане еластичною. Після цього скачуємо тісто в кулю і даємо йому відпочити близько години. Цим часом зливаємо з маку воду і розтираємо його в ступці. Потім додаємо цукор, кладемо повидло і ретельно перемішуємо. Тепер, коли все підготовлено, починаємо ліпити вареники: беремо тісто, отщепляем від нього шматочок, розминаємо руками в коржик і кладемо трохи макової начинки. Формуємо вареники, а потім викладаємо їх в пароварку, змащену рослинним маслом, і варимо хвилин 35 до готовності. Не втрачаючи часу дарма, робимо молочний соус: молоко виливаємо в ківш, всипаємо цукор, додаємо ванілін і ставимо на плиту. Доводимо до кипіння, тоненькою цівкою вливаємо розведений у воді крохмаль і, постійно помішуючи варимо до загустіння. Готові вареники з маком викладаємо в глибоку тарілку, поливаємо солодким соусом і подаємо до столу.
Ліниві вареники з маком
Інгредієнти:
Приготування
Сир гарненько розтираємо з цукром і розбиваємо яйце. Потім всипаємо борошно, додаємо мак і замішуємо еластичне тісто. Далі скачуємо невеликі «ковбаски», притискаємо їх зверху і розрізаємо на ромбики. Відварюємо вареники в киплячій воді хвилинки 3-4 і подаємо гарячими зі сметанкою або варенням.
Рецепт вареників з маком
Інгредієнти:
Приготування
Мак висипаємо в миску, заливаємо окропом, а потім проціджуємо через тонку тканину і знову заливаємо, залишаючи на 15 хвилин. Отриману начинку ретельно розтираємо в ступці, додаємо мед, цукор і перемішуємо. Борошно просіваємо через сито, вливаємо холодне молоко, вбиваємо яйце, кладемо шматочок масла і замішуємо тісто. Далі розгортаємо його в пласт, вирізаємо склянкою кружечки, кладемо начинку і защипуємо краю. У каструлі кип'ятимо воду, кидаємо вареники і варимо до готовності близько 7 хвилин.
Українські вареники з маком
Інгредієнти:
Для тіста:
Для начинки:
Для молочного соусу:
Приготування
Отже, спочатку запарюємо мак: заливаємо його окропом, зливаємо акуратно через дрібне ситечко воду і знову заливаємо окропом, залишаючи так на всю ніч. Вранці починаємо замішувати тісто. Для цього виливаємо кефір, додаємо в нього цукор, соду і всипаємо борошно до тих пір, поки маса не стане еластичною. Після цього скачуємо тісто в кулю і даємо йому відпочити близько години. Цим часом зливаємо з маку воду і розтираємо його в ступці. Потім додаємо цукор, кладемо повидло і ретельно перемішуємо. Тепер, коли все підготовлено, починаємо ліпити вареники: беремо тісто, отщепляем від нього шматочок, розминаємо руками в коржик і кладемо трохи макової начинки. Формуємо вареники, а потім викладаємо їх в пароварку, змащену рослинним маслом, і варимо хвилин 35 до готовності. Не втрачаючи часу дарма, робимо молочний соус: молоко виливаємо в ківш, всипаємо цукор, додаємо ванілін і ставимо на плиту. Доводимо до кипіння, тоненькою цівкою вливаємо розведений у воді крохмаль і, постійно помішуючи варимо до загустіння. Готові вареники з маком викладаємо в глибоку тарілку, поливаємо солодким соусом і подаємо до столу.
Рекомендуємо добрі рецепти
Вареники з малиною
Вареники з малиною - це класика російської кухні, і дуже просте літнє блюдо для всієї родини. Приготувати цей смачний кулінарний шедевр не скласти
Вареники з сиром
Вареники - улюблене блюдо з дитинства. Це простий і ситний обід або вечерю. Їх роблять з сиром, вишнею, полуницею, картоплею і т. д. Але сьогодні ми
Вареники з адигейський сиром - рецепт
Вареники - популярне блюдо російської та української кухонь. Їх готують з різними начинками: картоплею, сиром, полуницею, малиною і т. д. І сьогодні
Заварне тісто для вареників
Вареники роблять з різними начинками: сиром, картоплею, сиром, капустою, рибою, ягодами. І сьогодні ми детально розберемо, як приготувати заварне
Вареники в пароварці
Вареники - відмінний варіант для вечері. Варто відзначити, що їх можна не тільки варити, але й приготувати на пару. Для цього вам знадобляться самі
Вареники в мультиварці
Якщо на вашій кухні є така помічниця, як мультиварка, то на вечерю ви сміливо можете приготувати вареники з картоплею або ліниві вареники з сиром.