Вареники з маком - приголомшливо смачне та вишукане блюдо, яке чудово підійде на сніданок або вечерю. Пропонуємо вам кілька цікавих рецептиков, а ви виберіть для себе найкращий!
Ліниві вареники з маком
Інгредієнти: мак - 3 ст. ложки; борошно пшеничне - 3 ст. ложки; сир - 350 г; яйце - 1 шт.; цукор - 3 ст. ложки. Приготування Сир гарненько розтираємо з цукром і розбиваємо яйце. Потім всипаємо борошно, додаємо мак і замішуємо еластичне тісто. Далі скачуємо невеликі «ковбаски», притискаємо їх зверху і розрізаємо на ромбики. Відварюємо вареники в киплячій воді хвилинки 3-4 і подаємо гарячими зі сметанкою або варенням.
Рецепт вареників з маком
Інгредієнти: борошно - 200 г; молоко - 125 мл; мак - 125 г; яйце - 1 шт.; цукор - 50 г; масло вершкове - 20 г; мед - 1 ст. ложка. Приготування Мак висипаємо в миску, заливаємо окропом, а потім проціджуємо через тонку тканину і знову заливаємо, залишаючи на 15 хвилин. Отриману начинку ретельно розтираємо в ступці, додаємо мед, цукор і перемішуємо. Борошно просіваємо через сито, вливаємо холодне молоко, вбиваємо яйце, кладемо шматочок масла і замішуємо тісто. Далі розгортаємо його в пласт, вирізаємо склянкою кружечки, кладемо начинку і защипуємо краю. У каструлі кип'ятимо воду, кидаємо вареники і варимо до готовності близько 7 хвилин.
Українські вареники з маком
Інгредієнти: Для тіста:
кефір - 250 мл; цукор - 1 ст. ложка; сода - щіпка; борошно. Для начинки:
мак - 160 г; цукор - 1 ст. ложка; густе повидло - 3 ч. ложки. Для молочного соусу:
молоко - 600 мл; цукор - 3 ст. ложки; крохмаль - 2 ст. ложки; ванілін. Приготування Отже, спочатку запарюємо мак: заливаємо його окропом, зливаємо акуратно через дрібне ситечко воду і знову заливаємо окропом, залишаючи так на всю ніч. Вранці починаємо замішувати тісто. Для цього виливаємо кефір, додаємо в нього цукор, соду і всипаємо борошно до тих пір, поки маса

не стане еластичною. Після цього скачуємо тісто в кулю і даємо йому відпочити близько години. Цим часом зливаємо з маку воду і розтираємо його в ступці. Потім додаємо цукор, кладемо повидло і ретельно перемішуємо. Тепер, коли все підготовлено, починаємо ліпити вареники: беремо тісто, отщепляем від нього шматочок, розминаємо руками в коржик і кладемо трохи макової начинки. Формуємо вареники, а потім викладаємо їх в пароварку, змащену рослинним маслом, і варимо хвилин 35 до готовності. Не втрачаючи часу дарма, робимо молочний соус: молоко виливаємо в ківш, всипаємо цукор, додаємо ванілін і ставимо на плиту. Доводимо до кипіння, тоненькою цівкою вливаємо розведений у воді крохмаль і, постійно помішуючи варимо до загустіння. Готові вареники з маком викладаємо в глибоку тарілку, поливаємо солодким соусом і подаємо до столу.