Вернуться назад Распечатать

Вареники з маком

Вареники з маком
Вареники з маком - приголомшливо смачне та вишукане блюдо, яке чудово підійде на сніданок або вечерю. Пропонуємо вам кілька цікавих рецептиков, а ви виберіть для себе найкращий!

Ліниві вареники з маком


Інгредієнти:

  • мак - 3 ст. ложки;

  • борошно пшеничне - 3 ст. ложки;

  • сир - 350 г;

  • яйце - 1 шт.;

  • цукор - 3 ст. ложки.


  • Приготування
    Сир гарненько розтираємо з цукром і розбиваємо яйце. Потім всипаємо борошно, додаємо мак і замішуємо еластичне тісто. Далі скачуємо невеликі «ковбаски», притискаємо їх зверху і розрізаємо на ромбики. Відварюємо вареники в киплячій воді хвилинки 3-4 і подаємо гарячими зі сметанкою або варенням.

    Рецепт вареників з маком


    Інгредієнти:

  • борошно - 200 г;

  • молоко - 125 мл;

  • мак - 125 г;

  • яйце - 1 шт.;

  • цукор - 50 г;

  • масло вершкове - 20 г;

  • мед - 1 ст. ложка.


  • Приготування
    Мак висипаємо в миску, заливаємо окропом, а потім проціджуємо через тонку тканину і знову заливаємо, залишаючи на 15 хвилин. Отриману начинку ретельно розтираємо в ступці, додаємо мед, цукор і перемішуємо. Борошно просіваємо через сито, вливаємо холодне молоко, вбиваємо яйце, кладемо шматочок масла і замішуємо тісто. Далі розгортаємо його в пласт, вирізаємо склянкою кружечки, кладемо начинку і защипуємо краю. У каструлі кип'ятимо воду, кидаємо вареники і варимо до готовності близько 7 хвилин.

    Українські вареники з маком


    Інгредієнти:
    Для тіста:

  • кефір - 250 мл;

  • цукор - 1 ст. ложка;

  • сода - щіпка;

  • борошно.


  • Для начинки:

  • мак - 160 г;

  • цукор - 1 ст. ложка;

  • густе повидло - 3 ч. ложки.


  • Для молочного соусу:

  • молоко - 600 мл;

  • цукор - 3 ст. ложки;

  • крохмаль - 2 ст. ложки;

  • ванілін.


  • Приготування
    Отже, спочатку запарюємо мак: заливаємо його окропом, зливаємо акуратно через дрібне ситечко воду і знову заливаємо окропом, залишаючи так на всю ніч. Вранці починаємо замішувати тісто. Для цього виливаємо кефір, додаємо в нього цукор, соду і всипаємо борошно до тих пір, поки маса
    Вареники з маком
    не стане еластичною. Після цього скачуємо тісто в кулю і даємо йому відпочити близько години. Цим часом зливаємо з маку воду і розтираємо його в ступці. Потім додаємо цукор, кладемо повидло і ретельно перемішуємо. Тепер, коли все підготовлено, починаємо ліпити вареники: беремо тісто, отщепляем від нього шматочок, розминаємо руками в коржик і кладемо трохи макової начинки. Формуємо вареники, а потім викладаємо їх в пароварку, змащену рослинним маслом, і варимо хвилин 35 до готовності. Не втрачаючи часу дарма, робимо молочний соус: молоко виливаємо в ківш, всипаємо цукор, додаємо ванілін і ставимо на плиту. Доводимо до кипіння, тоненькою цівкою вливаємо розведений у воді крохмаль і, постійно помішуючи варимо до загустіння. Готові вареники з маком викладаємо в глибоку тарілку, поливаємо солодким соусом і подаємо до столу.