Заварне тісто для вареників
З чим тільки не роблять вареники : і з картоплею, і з капустою, і з рибою, і з гречкою, і з ягодами, і з сиром. Всі вони по-своєму чудово смачні. Ми пропонуємо вам сьогодні зупинитися на приготуванні заварного тіста для вареників.
Рецепт заварного тіста для вареників з рослинним маслом
Інгредієнти:
кип'ячена вода - 150 мл;
масло рослинне - 2 ст. ложки;
борошно пшеничне - 250 г;
сіль - 1 р.
Приготування
Борошно просіваємо гіркою, в центрі робимо невеликий отвір і наливаємо соняшникове масло. Потім трохи вмішуємо з допомогою ложки масло в борошно. Воду доводимо до кипіння, додаємо дрібку солі і акуратно вливаємо окріп в поглиблення. Тепер замішуємо однорідне тісто - спочатку ложечкою, а потім - руками. Після цього накриваємо його рушником і залишаємо постояти протягом 30 хвилин. По закінченні вказаного часу, заварне пісне тісто для вареників готове до роботи.
Рецепт заварного тіста на вареники з вершковим маслом
Інгредієнти:
борошно - 2 ст.;
вода - 1 ст.;
масло вершкове - 50 г;
яйце - 2 шт.;
сіль.
Приготування
Воду наливаємо в каструлю, додаємо сіль, шматочок масла і доводимо до кипіння. Потім вогонь зменшуємо і поступово додаємо борошно, весь час помішуючи, поки вона не завариться. Після цього знімаємо тісто з плити, трохи охолоджуємо, додаємо по одному яйця і ретельно вмішуємо їх. Далі підсипаємо на дошку борошно і замішуємо пластичне тісто, щоб воно вийшло м'яким і ніжним. Накриваємо зверху мискою і залишаємо хвилин на 30 щоб воно расстоялось і не заветрелось.
Приготування заварного тіста для вареників
Інгредієнти:
яєчні білки - 3 шт.;
молоко - 200 мл;
цукор - 2 ст. ложки;
масло вершкове - 50 г;
сіль - щіпка;
борошно пшеничне - 3 ст.
Приготування
Виливаємо В каструлю молоко, кладемо масло, всипаємо цукор і сіль, ставимо на вогонь і чекаємо, поки все закипить. Потім вимикаємо газ, додаємо склянку борошна і швиденько перемішуємо до отримання однорідної маси. Тепер даємо йому трохи подстить, а потім вводимо по одному в нього білки. В результаті у вас повинно вийти липке, але м'яке тісто. Потім додаємо решту пшеничне борошно і замішуємо тісто. З таким тестом дуже легко працювати: воно легко розкочується, шви у варениках при варінні не розходяться.
Як бачите, зовсім нескладно приготувати заварне тісто для вареників. Далі ми розповімо вам, як приготувати з нього вареники з різними начинками.
Вареники з заварного тіста з вишнею
Інгредієнти:
заварне тісто.
Для начинки:
вишня без кісточок - 500 г;
цукор - за смаком.
Приготування
Тісто розгортаємо в пласт товщиною приблизно 3 міліметри і невеликий чашкою вирізаємо кружечки. Потім на кожен викладаємо по декілька ягід вишні, посипаємо трохи цукром і формуємо вареники, слепляя краю. Якщо ви використовуєте заморожену вишню, то попередньо її потрібно розморозити. Тепер ставимо на плиту каструлю з гарячою водою, опускаємо вареники і варимо до готовності. Після цього акуратно виймаємо їх шумівкою, перекладаємо в миску і за бажанням посипаємо цукровою пудрою.
Вареники з заварного тіста з сиром
Інгредієнти:
заварне тісто.
Для начинки:
сир - 500 г;
цукровий пісок - 2 ст. ложки;
яєчні жовтки - 3 шт.;
ванілін - за смаком.
Приготування
У сир додаємо яєчні жовтки, всипаємо цукор, ванілін і добре перемішуємо. Потім розкачуємо тісто в пласт, вирізаємо склянкою кружечки, викладаємо трохи начинки і щільно защипуємо краю. Тепер ви можете заморозити готові вареники, а можете відварити їх в киплячій воді до готовності.
Рецепт заварного тіста для вареників з рослинним маслом
Інгредієнти:
Приготування
Борошно просіваємо гіркою, в центрі робимо невеликий отвір і наливаємо соняшникове масло. Потім трохи вмішуємо з допомогою ложки масло в борошно. Воду доводимо до кипіння, додаємо дрібку солі і акуратно вливаємо окріп в поглиблення. Тепер замішуємо однорідне тісто - спочатку ложечкою, а потім - руками. Після цього накриваємо його рушником і залишаємо постояти протягом 30 хвилин. По закінченні вказаного часу, заварне пісне тісто для вареників готове до роботи.
Рецепт заварного тіста на вареники з вершковим маслом
Інгредієнти:
Приготування
Воду наливаємо в каструлю, додаємо сіль, шматочок масла і доводимо до кипіння. Потім вогонь зменшуємо і поступово додаємо борошно, весь час помішуючи, поки вона не завариться. Після цього знімаємо тісто з плити, трохи охолоджуємо, додаємо по одному яйця і ретельно вмішуємо їх. Далі підсипаємо на дошку борошно і замішуємо пластичне тісто, щоб воно вийшло м'яким і ніжним. Накриваємо зверху мискою і залишаємо хвилин на 30 щоб воно расстоялось і не заветрелось.
Приготування заварного тіста для вареників
Інгредієнти:
Приготування
Виливаємо В каструлю молоко, кладемо масло, всипаємо цукор і сіль, ставимо на вогонь і чекаємо, поки все закипить. Потім вимикаємо газ, додаємо склянку борошна і швиденько перемішуємо до отримання однорідної маси. Тепер даємо йому трохи подстить, а потім вводимо по одному в нього білки. В результаті у вас повинно вийти липке, але м'яке тісто. Потім додаємо решту пшеничне борошно і замішуємо тісто. З таким тестом дуже легко працювати: воно легко розкочується, шви у варениках при варінні не розходяться.
Як бачите, зовсім нескладно приготувати заварне тісто для вареників. Далі ми розповімо вам, як приготувати з нього вареники з різними начинками.
Вареники з заварного тіста з вишнею
Інгредієнти:
Для начинки:
Приготування
Тісто розгортаємо в пласт товщиною приблизно 3 міліметри і невеликий чашкою вирізаємо кружечки. Потім на кожен викладаємо по декілька ягід вишні, посипаємо трохи цукром і формуємо вареники, слепляя краю. Якщо ви використовуєте заморожену вишню, то попередньо її потрібно розморозити. Тепер ставимо на плиту каструлю з гарячою водою, опускаємо вареники і варимо до готовності. Після цього акуратно виймаємо їх шумівкою, перекладаємо в миску і за бажанням посипаємо цукровою пудрою.
Вареники з заварного тіста з сиром
Інгредієнти:
Для начинки:
Приготування
У сир додаємо яєчні жовтки, всипаємо цукор, ванілін і добре перемішуємо. Потім розкачуємо тісто в пласт, вирізаємо склянкою кружечки, викладаємо трохи начинки і щільно защипуємо краю. Тепер ви можете заморозити готові вареники, а можете відварити їх в киплячій воді до готовності.
Рекомендуємо добрі рецепти
Вареники з картоплею та грибами
Вареники з картоплею і грибами - самий популярний, і, безсумнівно, дуже смачний варіант приготування цієї страви. Кожна господиня, звичайно ж, готує
Вареники на кефірі
Вареники - це популярне українське блюдо, улюблене багатьма з нас. Зазвичай тісто для них робиться з борошна, води, яєць. Але найбільш ніжні вареники
Вареники з сиром
Вареники - улюблене блюдо з дитинства. Це простий і ситний обід або вечерю. Їх роблять з сиром, вишнею, полуницею, картоплею і т. д. Але сьогодні ми
Рецепт тіста для вареників
Вареники - це досить популярне блюдо в українській і російській кухнях. Його подають як у будні дні, так і свята. Варіантів приготування тіста і
Вареники з адигейський сиром - рецепт
Вареники - популярне блюдо російської та української кухонь. Їх готують з різними начинками: картоплею, сиром, полуницею, малиною і т. д. І сьогодні
Вареники з маком
Вареники - одна з найулюбленіших і найпопулярніших страв у нашій країні. Найчастіше готують вареники з картоплею або сиром, але є ще один чудовий