Вареники на кефірі
Хоч автентичний рецепт вареників передбачає використання лише борошна, води і яєць, на практиці більш ніжним виходить тісто саме на основі кефіру або сметани. Рецепти вареників на кефірі з різними начинками вчимося готувати за рецептами з цієї статті.
Тісто для вареників на кефірі
Інгредієнти:
борошно - 4 ст.;
кефір - 300 мл;
сода - 1 ч. ложка;
лимонна кислота - 1/2 ч. ложки;
сіль - щіпка.
Приготування
25 склянки борошна (залишок підсипаємо при потребі) змішуємо з содою, сіллю і лимонною кислотою. Гасити соду не потрібно, в кефірі досить молочної кислоти. Робимо в сухої суміші «колодязь» і заливаємо в нього теплий кефір . Ложкою замішуємо негусте тісто, викладаємо його на присипаний борошном стіл і вимішуємо, потихеньку досипаючи борошна за потреби, до тих пір, поки тісто не почне відлипати від рук. Даємо тісту відпочити півгодини-годину і приступаємо до ліплення вареників.
Пишні вареники на кефірі прийнято готувати на пару.
Вареники на кефірі з чорницею і сиром
Якщо є бажання замінити традиційний родзинки в сирній масі - спробуйте додати в сир чорницю.
Інгредієнти:
тісто;
сир - 500 г;
цукор - 1/2 ст.;
чорниця - 1 ст.;
яйце - 1 шт.
Приготування
Сир з цукром і яйцями збиваємо в блендері і додаємо цілі ягоди чорниці. Викладаємо по чайній ложці начинки в кружечок кефіру тіста, защипуємо і готуємо. Подаємо традиційно - з вершковим маслом і сметаною.
Вареники на кефірі з картоплею і грибами
Інгредієнти:
тісто;
картопля - 1 кг;
рослинна олія - 4 ст. ложки;
гриби сушені - 100 г;
сіль, перець - за смаком.
Приготування
Картоплю чистимо і відварюємо. Гриби варимо, а після обсмажуємо разом з нарізаною цибулею. Товчемо картоплю і змішуємо з засмажкою, солимо і перчимо отримане пюре. Викладаємо начинку на шматочки розкатаного тіста і готуємо вареники на пару. Поливаємо блюдо топленим маслом і подаємо вареники з картоплею та грибами до столу.
Вареники з капустою на кефірі
Інгредієнти:
тісто;
капуста - 1 кг;
сало - 40-50 г;
томатний соус - 1 ст.;
сіль, перець - за смаком.
Приготування
Сало обсмажуємо на сковороді. Як тільки жир розтопиться, викладаємо на сковороду капусту, обсмажуємо її 3-5 хвилин, заливаємо томатним соусом, приправляємо і додаємо воду, щоб покрити шар капусти. Тушкуємо нашу начинку до м'якості, а потім використовуємо для приготування вареників.
Вареники на кефірі з вишнею
Інгредієнти:
тісто;
вишні (без кісточок) - 4 ст.;
цукор - 1/2 ст.
Приготування
Промиті вишні засипаємо цукром і даємо постояти півгодини. Виділився сік зливаємо в окремий посуд, а солодкі вишні викладаємо на кружечки тонко розкатаного тіста.
Готуємо вареники на пару і подаємо з вишневим соком і сметаною.
Тісто для вареників на кефірі
Інгредієнти:
Приготування
25 склянки борошна (залишок підсипаємо при потребі) змішуємо з содою, сіллю і лимонною кислотою. Гасити соду не потрібно, в кефірі досить молочної кислоти. Робимо в сухої суміші «колодязь» і заливаємо в нього теплий кефір . Ложкою замішуємо негусте тісто, викладаємо його на присипаний борошном стіл і вимішуємо, потихеньку досипаючи борошна за потреби, до тих пір, поки тісто не почне відлипати від рук. Даємо тісту відпочити півгодини-годину і приступаємо до ліплення вареників.
Пишні вареники на кефірі прийнято готувати на пару.
Вареники на кефірі з чорницею і сиром
Якщо є бажання замінити традиційний родзинки в сирній масі - спробуйте додати в сир чорницю.
Інгредієнти:
Приготування
Сир з цукром і яйцями збиваємо в блендері і додаємо цілі ягоди чорниці. Викладаємо по чайній ложці начинки в кружечок кефіру тіста, защипуємо і готуємо. Подаємо традиційно - з вершковим маслом і сметаною.
Вареники на кефірі з картоплею і грибами
Інгредієнти:
Приготування
Картоплю чистимо і відварюємо. Гриби варимо, а після обсмажуємо разом з нарізаною цибулею. Товчемо картоплю і змішуємо з засмажкою, солимо і перчимо отримане пюре. Викладаємо начинку на шматочки розкатаного тіста і готуємо вареники на пару. Поливаємо блюдо топленим маслом і подаємо вареники з картоплею та грибами до столу.
Вареники з капустою на кефірі
Інгредієнти:
Приготування
Сало обсмажуємо на сковороді. Як тільки жир розтопиться, викладаємо на сковороду капусту, обсмажуємо її 3-5 хвилин, заливаємо томатним соусом, приправляємо і додаємо воду, щоб покрити шар капусти. Тушкуємо нашу начинку до м'якості, а потім використовуємо для приготування вареників.
Вареники на кефірі з вишнею
Інгредієнти:
Приготування
Промиті вишні засипаємо цукром і даємо постояти півгодини. Виділився сік зливаємо в окремий посуд, а солодкі вишні викладаємо на кружечки тонко розкатаного тіста.
Готуємо вареники на пару і подаємо з вишневим соком і сметаною.
Рекомендуємо добрі рецепти
Вареники з капустою - рецепт
Вареники з капустою - відмінна ідея для смачної вечері. Готувати їх зовсім не складно: тісто вимішується в два рахунки, а начинку зовсім можна
Вареники з картоплею та грибами
Вареники з картоплею і грибами - самий популярний, і, безсумнівно, дуже смачний варіант приготування цієї страви. Кожна господиня, звичайно ж, готує
Вареники з сиром
Вареники - улюблене блюдо з дитинства. Це простий і ситний обід або вечерю. Їх роблять з сиром, вишнею, полуницею, картоплею і т. д. Але сьогодні ми
Вареники з чорницею - рецепт
Вареники - національне блюдо української кухні, яке, без перебільшення, улюблене багатьма з нас. Вони бувають з різними начинками: сиром, картоплею,
Вареники в пароварці
Вареники - відмінний варіант для вечері. Варто відзначити, що їх можна не тільки варити, але й приготувати на пару. Для цього вам знадобляться самі
Вареники в мультиварці
Якщо на вашій кухні є така помічниця, як мультиварка, то на вечерю ви сміливо можете приготувати вареники з картоплею або ліниві вареники з сиром.