Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Вареники з капустою - рецепт

Вареники з капустою - рецепт

21-03-2015, 21:03
1 414
Вареники з капустою - рецепт
Рецепт вареників з капустою знає кожна господиня. Приготувати їх можна і на пару, і традиційно відварити, додати в начинку і гриби, і м'ясо. Зробити вареники з капустою можна як на рослинному маслі, так і на смальці.

Як приготувати вареники з капустою?
Дуже багато у варениках залежить від тесту - чим воно тонше, тим смачніше. При ліпленні вареників важливо розрахувати кількість начинки, щоб при варінні краю не розповзлися і начинка не випала. Варити вареники треба в киплячій підсоленій воді близько 10 хвилин, поки вони не спливуть. При подачі на стіл можете полити їх сметаною, розтопленим вершковим маслом або піджаркою з лука.

Вареники з капустою і фаршем

Інгредієнти:


  • борошно - 05 кг;

  • вода - 200 г;

  • яйця - 2 шт.;

  • цукор - 20 г;

  • яловичина - 700 р;

  • свинина - 100 г;

  • капуста - 600 г;

  • цибуля - 30 р;

  • масло вершкове - 15 г;

  • сіль, перець - за смаком.



  • Приготування


    З борошна, води, яєць, цукру і 1/2 чайної ложки солі замісіть тісто. Дайте йому постояти близько 20 хвилин, потім тонко розкачайте і виріжте кружечки за розміром вареників. У кожен вареник покладіть начинку.
    Для приготування начинки м'ясо наріжте шматочками, обсмажте на сковороді, дайте охолонути і пропустіть через м'ясорубку з відвареною капустою. Додайте дрібно нарізану цибулю, сіль, спеції і ретельно перемішайте. Потім покладіть готові вареники в киплячу воду, трохи присолите і варіть до готовності.

    Вареники з капустою і грибами

    Інгредієнти:


  • борошно - 05 кг;

  • вода - 200 г;

  • яйця - 2 шт.;

  • цукор - 20 г;

  • капуста квашена - 12 кг;

  • гриби сушені - 100 г;

  • цибуля - 120 г;

  • масло вершкове - 50 г;

  • сіль, перець - за смаком.



  • Приготування

    Квашену капусту відіжміть і тушкуйте на вершковому маслі. Додайте бульйон, в якому ви попередньо треба відварити сушені гриби. Цибулю дрібно наріжте, спасеруйте на сковороді, додайте дрібно нарізані гриби і продовжуйте пасерувати близько 5 хвилин. Капусту змішайте з цибулею і грибами, посоліть, додайте чорний перець і ретельно перемішайте. Тісто приготуйте згідно з рецептом вареників з капустою, який розташований вище.

    Вареники з квашеною капустою - рецепт

    Інгредієнти:


  • борошно - 05 кг;

  • вода - 200 г;

  • яйця - 2 шт.;

  • цукор - 20 г;

  • капуста квашена - 12 кг;

  • цибуля - 120 г;

  • масло вершкове - 50 г;

  • сіль, перець - за смаком.



  • Приготування

    Квашену капусту потушкуйте на сковороді до готовності - приблизно 15 години. Додайте дрібно нарізану цибулю, спеції і добре перемішайте. Тісто готується, як в рецепті «Вареники з капустою і фаршем».

    За цим рецептом можна приготувати і вареники зі свіжою капустою. Для рецепту її треба буде взяти трохи більше, ніж квашеної - близько 15 кг. Тушкуйте її на сковороді до готовності, змішайте з цибулею і спеціями і начиняйте вареники.

    Ліниві вареники з капустою

    Ліниві вареники з капустою хороші тим, що не треба вирізувати і формувати кожен вареник окремо. Начинку просто додають до отваренному тесту і перемішують, часу на приготування йде в рази менше. Якщо ліньки навіть тісто замішувати, використовуйте будь-які макаронні вироби.
    Інгредієнти:


  • борошно - 1 склянка;

  • кефір - 1 склянка;

  • яйця - 1 шт.;

  • цибуля - 1 шт.;

  • капуста квашена - 400 г;

  • масло вершкове - 50 г;

  • сіль, перець - за смаком.



  • Приготування

    Капусту нашаткуйте, потушкуйте на вершковому маслі і додайте пасеровану дрібно нарізану цибулю.
    Вареники з капустою - рецепт
    Замісіть тісто з борошна, кефіру, яйця і солі. Тісто розкачайте і наріжте квадратиками завтовшки близько 05 див Відваріть квадратики в підсоленій воді, злийте воду і змішайте з приготовленої капустою. Можете злегка обсмажити на сковороді.

    Пісні вареники з капустою

    Урізноманітнити ваш стіл під час посту, звичайно ж, можна пісними варениками з капустою. Тісто для вареників замішується без яєць - на основі борошна, солі та води. Начинка готується традиційно - капуста тушкується на рослинному маслі з додаванням цибулі і спецій.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Вареники з м'ясом
    Вареники з м'ясом
    Вареники з м'ясом - це не великі пельмені, як думають багато хто. Це блюдо має зовсім інший смак, оскільки технологія його приготування сильно
    Вареники на кефірі
    Вареники на кефірі
    Вареники - це популярне українське блюдо, улюблене багатьма з нас. Зазвичай тісто для них робиться з борошна, води, яєць. Але найбільш ніжні вареники
    Вареники з сиром
    Вареники з сиром
    Вареники - улюблене блюдо з дитинства. Це простий і ситний обід або вечерю. Їх роблять з сиром, вишнею, полуницею, картоплею і т. д. Але сьогодні ми
    Вареники з чорницею - рецепт
    Вареники з чорницею - рецепт
    Вареники - національне блюдо української кухні, яке, без перебільшення, улюблене багатьма з нас. Вони бувають з різними начинками: сиром, картоплею,
    Начинка для вареників
    Начинка для вареників
    Вареники - смачне і ситне блюдо слов'янської кухні. Начинка для них може бути самою різною, все залежить від вашої фантазії. Але ми в цій статті
    Заварне тісто для вареників
    Заварне тісто для вареників
    Вареники роблять з різними начинками: сиром, картоплею, сиром, капустою, рибою, ягодами. І сьогодні ми детально розберемо, як приготувати заварне