Вареники з м'ясом
Всі ми знаємо такі страви як пельмені і млинці з м'ясом, але ось чуючи про вареники з м'ясом, деякі дивуються і не розуміють, що крім форми, вони відрізняються від пельменів. Так ось, основна відмінність полягає в тому, що в вареники кладуть відварне м'ясо, а не сире як у пельмені. Від цього і смак готове страви виходить зовсім інший.
Так що якщо хочете почастувати своїх гостей або домочадців незвичайним, але смачним і ситним обідом, ми розповімо, як приготувати вареники з м'ясом.
Почнемо з самого простого класичного рецепту приготування вареників з м'ясом, для яких нам знадобиться тільки тісто і відварне м'ясо.
Інгредієнти:
Для начинки:
яловича грудинка - 600 г;
цибуля - 1 шт.;
олія рослинна;
сіль, перець.
Для тіста:
борошно - 500 г;
рослинне масло - 4-5 ст. ложок;
вода - скільки візьме борошно;
сіль.
Приготування
Для приготування тіста потрібно просіяти борошно, зробити в ній лунку, влити олію, додати сіль і воду, стільки, щоб можна було замісити круте тісто. Вимісити тісто протягом 5 хвилин і, загорнувши в плівку, поставити в холодильник на 20 хвилин. М'ясо відварити і перекрутити через м'ясорубку, цибулю нашаткувати і обсмажити, змішати м'ясо з цибулею. Тісто дістаємо з холодильника, ще трохи вимішуємо, розкачуємо і формою або склянкою вирізаємо кружечки. Ліпимо вареники і варимо їх, приблизно 3-5 хвилин.
Якщо ви любите класичні вареники з капустою, то можете поєднати дві різні начинки в одній і приготувати вареники з капустою і м'ясом.
Інгредієнти:
Для начинки:
м'ясний фарш - 300 г;
капуста свіжа - 600 г;
цибуля - 1 шт.
Для тіста:
борошно - 500 г;
рослинне масло - 4-5 ст. ложок;
вода - скільки візьме борошно;
сіль.
Приготування
Замісіть тісто, як у попередньому рецепті. Капусту і цибулю потрібно перемолоти в м'ясорубці, змішати з фаршем, посолити, поперчити. Наліпити вареники варити в підсоленій воді 10-15 хвилин. Їсти можна зі сметаною або з цибулевої піджаркою.
Практично таким же способом, як вареники з м'ясом і капустою можна приготувати їх з м'ясом і картоплею. Тільки для начинки потрібно 500 г м'яса, одна цибулина і 1-2 склянки картопляного пюре. Цибулю і м'ясо треба нарізати і обсмажити, а потім змішати з пюре. Все інше робимо, як і в попередньому рецепті.
Так що якщо хочете почастувати своїх гостей або домочадців незвичайним, але смачним і ситним обідом, ми розповімо, як приготувати вареники з м'ясом.
Вареники з м'ясом, рецепт
Почнемо з самого простого класичного рецепту приготування вареників з м'ясом, для яких нам знадобиться тільки тісто і відварне м'ясо.
Інгредієнти:
Для начинки:
Для тіста:
Приготування
Для приготування тіста потрібно просіяти борошно, зробити в ній лунку, влити олію, додати сіль і воду, стільки, щоб можна було замісити круте тісто. Вимісити тісто протягом 5 хвилин і, загорнувши в плівку, поставити в холодильник на 20 хвилин. М'ясо відварити і перекрутити через м'ясорубку, цибулю нашаткувати і обсмажити, змішати м'ясо з цибулею. Тісто дістаємо з холодильника, ще трохи вимішуємо, розкачуємо і формою або склянкою вирізаємо кружечки. Ліпимо вареники і варимо їх, приблизно 3-5 хвилин.
Вареники з м'ясом і капустою
Якщо ви любите класичні вареники з капустою, то можете поєднати дві різні начинки в одній і приготувати вареники з капустою і м'ясом.
Інгредієнти:
Для начинки:
Для тіста:
Приготування
Замісіть тісто, як у попередньому рецепті. Капусту і цибулю потрібно перемолоти в м'ясорубці, змішати з фаршем, посолити, поперчити. Наліпити вареники варити в підсоленій воді 10-15 хвилин. Їсти можна зі сметаною або з цибулевої піджаркою.
Вареники з м'ясом і картоплею
Практично таким же способом, як вареники з м'ясом і капустою можна приготувати їх з м'ясом і картоплею. Тільки для начинки потрібно 500 г м'яса, одна цибулина і 1-2 склянки картопляного пюре. Цибулю і м'ясо треба нарізати і обсмажити, а потім змішати з пюре. Все інше робимо, як і в попередньому рецепті.
Рекомендуємо добрі рецепти
Вареники з капустою - рецепт
Вареники з капустою - відмінна ідея для смачної вечері. Готувати їх зовсім не складно: тісто вимішується в два рахунки, а начинку зовсім можна
Вареники на кефірі
Вареники - це популярне українське блюдо, улюблене багатьма з нас. Зазвичай тісто для них робиться з борошна, води, яєць. Але найбільш ніжні вареники
Вареники з сиром
Вареники - улюблене блюдо з дитинства. Це простий і ситний обід або вечерю. Їх роблять з сиром, вишнею, полуницею, картоплею і т. д. Але сьогодні ми
Вареники в пароварці
Вареники - відмінний варіант для вечері. Варто відзначити, що їх можна не тільки варити, але й приготувати на пару. Для цього вам знадобляться самі
Вареники в мультиварці
Якщо на вашій кухні є така помічниця, як мультиварка, то на вечерю ви сміливо можете приготувати вареники з картоплею або ліниві вареники з сиром.