Всі ми знаємо такі страви як пельмені і млинці з м'ясом, але ось чуючи про вареники з м'ясом, деякі дивуються і не розуміють, що крім форми, вони відрізняються від пельменів. Так ось, основна відмінність полягає в тому, що в вареники кладуть відварне м'ясо, а не сире як у пельмені. Від цього і смак готове страви виходить зовсім інший.
Так що якщо хочете почастувати своїх гостей або домочадців незвичайним, але смачним і ситним обідом, ми розповімо, як приготувати вареники з м'ясом.
Вареники з м'ясом, рецепт
Почнемо з самого простого класичного рецепту приготування вареників з м'ясом, для яких нам знадобиться тільки тісто і відварне м'ясо.
Інгредієнти: Для начинки:
яловича грудинка - 600 г; цибуля - 1 шт.; олія рослинна; сіль, перець. Для тіста:
борошно - 500 г; рослинне масло - 4-5 ст. ложок; вода - скільки візьме борошно; сіль. Приготування Для приготування тіста потрібно просіяти борошно, зробити в ній лунку, влити олію, додати сіль і воду, стільки, щоб можна було замісити круте тісто. Вимісити тісто протягом 5 хвилин і, загорнувши в плівку, поставити в холодильник на 20 хвилин. М'ясо відварити і перекрутити через м'ясорубку, цибулю нашаткувати і обсмажити, змішати м'ясо з цибулею. Тісто дістаємо з холодильника, ще трохи вимішуємо, розкачуємо і формою або склянкою вирізаємо кружечки. Ліпимо вареники і варимо їх, приблизно 3-5 хвилин.
Вареники з м'ясом і капустою
Якщо ви любите класичні вареники з капустою, то можете поєднати дві різні начинки в одній і приготувати вареники з капустою і м'ясом.
Інгредієнти: Для начинки:
м'ясний фарш - 300 г; капуста свіжа - 600 г; цибуля - 1 шт. Для тіста:
борошно - 500 г; рослинне масло - 4-5 ст. ложок; вода - скільки візьме борошно; сіль. Приготування Замісіть тісто, як у попередньому рецепті. Капусту і цибулю потрібно перемолоти в м'ясорубці, змішати з фаршем, посолити, поперчити. Наліпити вареники варити в підсоленій воді 10-15 хвилин. Їсти можна зі сметаною або з цибулевої піджаркою.
Вареники з м'ясом і картоплею
Практично таким же способом, як вареники з м'ясом і капустою можна приготувати їх з м'ясом і картоплею. Тільки для начинки потрібно 500 г м'яса, одна цибулина і 1-2 склянки картопляного пюре. Цибулю і м'ясо треба нарізати і обсмажити, а потім змішати з пюре. Все інше робимо, як і в попередньому рецепті.