Рецепт вареників з капустою знає кожна господиня. Приготувати їх можна і на пару, і традиційно відварити, додати в начинку і гриби, і м'ясо. Зробити вареники з капустою можна як на рослинному маслі, так і на смальці.
Як приготувати вареники з капустою?
Дуже багато у варениках залежить від тесту - чим воно тонше, тим смачніше. При ліпленні вареників важливо розрахувати кількість начинки, щоб при варінні краю не розповзлися і начинка не випала. Варити вареники треба в киплячій підсоленій воді близько 10 хвилин, поки вони не спливуть. При подачі на стіл можете полити їх сметаною, розтопленим вершковим маслом або піджаркою з лука.
Вареники з капустою і фаршем
Інгредієнти: борошно - 05 кг; вода - 200 г; яйця - 2 шт.; цукор - 20 г; яловичина - 700 р; свинина - 100 г; капуста - 600 г; цибуля - 30 р; масло вершкове - 15 г; сіль, перець - за смаком. Приготування З борошна, води, яєць, цукру і 1/2 чайної ложки солі замісіть тісто. Дайте йому постояти близько 20 хвилин, потім тонко розкачайте і виріжте кружечки за розміром вареників. У кожен вареник покладіть начинку.
Для приготування начинки м'ясо наріжте шматочками, обсмажте на сковороді, дайте охолонути і пропустіть через м'ясорубку з відвареною капустою. Додайте дрібно нарізану цибулю, сіль, спеції і ретельно перемішайте. Потім покладіть готові вареники в киплячу воду, трохи присолите і варіть до готовності.
Вареники з капустою і грибами
Інгредієнти: борошно - 05 кг; вода - 200 г; яйця - 2 шт.; цукор - 20 г; капуста квашена - 12 кг; гриби сушені - 100 г; цибуля - 120 г; масло вершкове - 50 г; сіль, перець - за смаком. Приготування Квашену капусту відіжміть і тушкуйте на вершковому маслі. Додайте бульйон, в якому ви попередньо треба відварити сушені гриби. Цибулю дрібно наріжте, спасеруйте на сковороді, додайте дрібно нарізані гриби і продовжуйте пасерувати близько 5 хвилин. Капусту змішайте з цибулею і грибами, посоліть, додайте чорний перець і ретельно перемішайте. Тісто приготуйте згідно з рецептом вареників з капустою, який розташований вище.
Вареники з квашеною капустою - рецепт
Інгредієнти: борошно - 05 кг; вода - 200 г; яйця - 2 шт.; цукор - 20 г; капуста квашена - 12 кг; цибуля - 120 г; масло вершкове - 50 г; сіль, перець - за смаком. Приготування Квашену капусту потушкуйте на сковороді до готовності - приблизно 15 години. Додайте дрібно нарізану цибулю, спеції і добре перемішайте. Тісто готується, як в рецепті «Вареники з капустою і фаршем».
За цим рецептом можна приготувати і вареники зі свіжою капустою. Для рецепту її треба буде взяти трохи більше, ніж квашеної - близько 15 кг. Тушкуйте її на сковороді до готовності, змішайте з цибулею і спеціями і начиняйте вареники.
Ліниві вареники з капустою
Ліниві вареники з капустою хороші тим, що не треба вирізувати і формувати кожен вареник окремо. Начинку просто додають до отваренному тесту і перемішують, часу на приготування йде в рази менше. Якщо ліньки навіть тісто замішувати, використовуйте будь-які макаронні вироби.
Інгредієнти: борошно - 1 склянка; кефір - 1 склянка; яйця - 1 шт.; цибуля - 1 шт.; капуста квашена - 400 г; масло вершкове - 50 г; сіль, перець - за смаком. Приготування Капусту нашаткуйте, потушкуйте на вершковому маслі і додайте пасеровану дрібно нарізану цибулю.
Замісіть тісто з борошна, кефіру, яйця і солі. Тісто розкачайте і наріжте квадратиками завтовшки близько 05 див Відваріть квадратики в підсоленій воді, злийте воду і змішайте з приготовленої капустою. Можете злегка обсмажити на сковороді.
Пісні вареники з капустою
Урізноманітнити ваш стіл під час посту, звичайно ж, можна пісними варениками з капустою. Тісто для вареників замішується без яєць - на основі борошна, солі та води. Начинка готується традиційно - капуста тушкується на рослинному маслі з додаванням цибулі і спецій.