Вареники з картоплею та грибами
Вареники з картоплею і грибами - найпопулярніший варіант вареників. Подавати це блюдо можна не тільки зі свіжою зеленню, сільської сметаною, але і з обсмаженою цибулею. Давайте дізнаємося з вами кілька рецептів приготування таких вареників.
Інгредієнти:
картопля - 5 шт.;
борошно пшеничне - 5 ст. ложок;
гриби - 200 г;
сметанам - за смаком;
свіжа зелень - за бажанням;
сіль, перець - за смаком.
Приготування
Давайте розберемося, як швидко зробити вареники з грибами. Картоплю миємо, очищаємо, нарізаємо невеликими шматочками і відварюємо в підсоленій воді до готовності. Потім розминаємо картоплю в пюре, або подрібнюємо блендером.
Солимо, перчимо, додаємо яйце, заздалегідь обсмажені гриби і все перемішуємо до однорідності. Не припиняючи заважати, поступово всипаємо борошно і замішуємо картопляне тісто. Далі скачуємо його в джгут, нарізаємо на невеликі шматочки і обвалюємо кожен в борошні. Кидаємо вареники в киплячу воду і варимо до тих пір, поки вони не спливуть. Готові вареники з грибами акуратно виймаємо з допомогою шумівки, посипаємо нарізаною зеленню кропу і подаємо зі сметаною.
Інгредієнти:
Для тіста:
борошно пшеничне - 350 г;
окріп - 2 ст. ложки;
рослинна олія - 05 склянки;
сіль - за смаком.
Для начинки:
заморожені опеньки - 500 г;
ріпчаста цибуля - 4 шт.;
картопля - 4 шт.;
сіль, перець - за смаком.
Приготування
Розглянемо ще один спосіб, як приготувати вареники з грибами. Отже, для початку давайте приготуємо з вами тісто. Змішуємо окріп з рослинним маслом. Борошно просіваємо на стіл гіркою, додаємо сіль і вливаємо масляну суміш. Замішуємо однорідне м'яке тісто, не прилипающее до рук. Тепер робимо начинку для вареників з грибами. Заморожені гриби дрібно шаткуємо, кладемо на сковорідку з олією і обсмажуємо разом з різаним півкільцями цибулею до золотистого кольору. Присаливаем обжарку за смаком і перемішуємо. Тепер чистимо картоплю відварюємо до готовності, розминаємо його в пюре і з'єднуємо з грибами. Тісто тонко розгортаємо в пласт, робимо склянкою кружечки, кладемо в центр кожного начинку і защипуємо вареники. Потім відварюємо їх у воді з під опеньків, і подаємо зі сметаною або іншим соусом.
Інгредієнти:
Для тіста:
яйце - 3 шт.;
борошно пшеничне - 3 ст. ложки;
сіль - за смаком;
вода - 05 склянки;
рослинне масло.
Для начинки:
печериці - 300 г;
цибуля ріпчаста - 2 шт.;
сметана - 50 мл
Приготування
Насамперед давайте зробимо з вами тісто для майбутніх вареників. Для цього беремо борошно просіваємо її кілька разів гіркою і в центрі робимо невелике поглиблення. Вливаємо туди 2 яйця і підсоленої за смаком воду. Потім повільними круговими рухами змішуємо яйця, борошно і воду, замішуючи круте однорідне тісто. Накриваємо готову масу рушником, щоб вона не підсихали, залишаємо хвилин на 45 постояти при кімнатній температурі. А ми цим часом займемося начинкою: гриби чистимо і відварюємо в підсоленій воді.
Якщо ви використовуєте сухі гриби, то спочатку замочуємо їх, а тільки потім відварюємо. Потім відкидаємо гриби на друшляк, чекаємо, поки стече вся рідина і дрібно нарізаємо. Можна просто перекрутити через м'ясорубку. Тепер чистимо цибулю, дрібненько шаткуємо і пасеруємо на олії до напівготовності. Потім додаємо гриби і ще трохи тримаємо на вогні. Остуджуємо начинку і приступаємо до приготування вареників. Тісто розгортаємо в пласт, вирізаємо склянкою кружечки, кладемо на кожен начинку і добре заліплюємо краю. Відварюємо вареники в киплячій воді і подаємо зі сметаною.
Ліниві вареники з картоплею і грибами
Інгредієнти:
Приготування
Давайте розберемося, як швидко зробити вареники з грибами. Картоплю миємо, очищаємо, нарізаємо невеликими шматочками і відварюємо в підсоленій воді до готовності. Потім розминаємо картоплю в пюре, або подрібнюємо блендером.
Солимо, перчимо, додаємо яйце, заздалегідь обсмажені гриби і все перемішуємо до однорідності. Не припиняючи заважати, поступово всипаємо борошно і замішуємо картопляне тісто. Далі скачуємо його в джгут, нарізаємо на невеликі шматочки і обвалюємо кожен в борошні. Кидаємо вареники в киплячу воду і варимо до тих пір, поки вони не спливуть. Готові вареники з грибами акуратно виймаємо з допомогою шумівки, посипаємо нарізаною зеленню кропу і подаємо зі сметаною.
Вареники з картоплею та грибами
Інгредієнти:
Для тіста:
Для начинки:
Приготування
Розглянемо ще один спосіб, як приготувати вареники з грибами. Отже, для початку давайте приготуємо з вами тісто. Змішуємо окріп з рослинним маслом. Борошно просіваємо на стіл гіркою, додаємо сіль і вливаємо масляну суміш. Замішуємо однорідне м'яке тісто, не прилипающее до рук. Тепер робимо начинку для вареників з грибами. Заморожені гриби дрібно шаткуємо, кладемо на сковорідку з олією і обсмажуємо разом з різаним півкільцями цибулею до золотистого кольору. Присаливаем обжарку за смаком і перемішуємо. Тепер чистимо картоплю відварюємо до готовності, розминаємо його в пюре і з'єднуємо з грибами. Тісто тонко розгортаємо в пласт, робимо склянкою кружечки, кладемо в центр кожного начинку і защипуємо вареники. Потім відварюємо їх у воді з під опеньків, і подаємо зі сметаною або іншим соусом.
Рецепт вареників з грибами
Інгредієнти:
Для тіста:
Для начинки:
Приготування
Насамперед давайте зробимо з вами тісто для майбутніх вареників. Для цього беремо борошно просіваємо її кілька разів гіркою і в центрі робимо невелике поглиблення. Вливаємо туди 2 яйця і підсоленої за смаком воду. Потім повільними круговими рухами змішуємо яйця, борошно і воду, замішуючи круте однорідне тісто. Накриваємо готову масу рушником, щоб вона не підсихали, залишаємо хвилин на 45 постояти при кімнатній температурі. А ми цим часом займемося начинкою: гриби чистимо і відварюємо в підсоленій воді.
Якщо ви використовуєте сухі гриби, то спочатку замочуємо їх, а тільки потім відварюємо. Потім відкидаємо гриби на друшляк, чекаємо, поки стече вся рідина і дрібно нарізаємо. Можна просто перекрутити через м'ясорубку. Тепер чистимо цибулю, дрібненько шаткуємо і пасеруємо на олії до напівготовності. Потім додаємо гриби і ще трохи тримаємо на вогні. Остуджуємо начинку і приступаємо до приготування вареників. Тісто розгортаємо в пласт, вирізаємо склянкою кружечки, кладемо на кожен начинку і добре заліплюємо краю. Відварюємо вареники в киплячій воді і подаємо зі сметаною.
Рекомендуємо добрі рецепти
Вареники з капустою - рецепт
Вареники з капустою - відмінна ідея для смачної вечері. Готувати їх зовсім не складно: тісто вимішується в два рахунки, а начинку зовсім можна
Вареники на кефірі
Вареники - це популярне українське блюдо, улюблене багатьма з нас. Зазвичай тісто для них робиться з борошна, води, яєць. Але найбільш ніжні вареники
Вареники з сиром
Вареники - улюблене блюдо з дитинства. Це простий і ситний обід або вечерю. Їх роблять з сиром, вишнею, полуницею, картоплею і т. д. Але сьогодні ми
Заварне тісто для вареників
Вареники роблять з різними начинками: сиром, картоплею, сиром, капустою, рибою, ягодами. І сьогодні ми детально розберемо, як приготувати заварне
Вареники з маком
Вареники - одна з найулюбленіших і найпопулярніших страв у нашій країні. Найчастіше готують вареники з картоплею або сиром, але є ще один чудовий
Вареники в мультиварці
Якщо на вашій кухні є така помічниця, як мультиварка, то на вечерю ви сміливо можете приготувати вареники з картоплею або ліниві вареники з сиром.