Вареники з картоплею і грибами - найпопулярніший варіант вареників. Подавати це блюдо можна не тільки зі свіжою зеленню, сільської сметаною, але і з обсмаженою цибулею. Давайте дізнаємося з вами кілька рецептів приготування таких вареників.
Ліниві вареники з картоплею і грибами
Інгредієнти: картопля - 5 шт.; борошно пшеничне - 5 ст. ложок; гриби - 200 г; сметанам - за смаком; свіжа зелень - за бажанням; сіль, перець - за смаком. Приготування Давайте розберемося, як швидко зробити вареники з грибами. Картоплю миємо, очищаємо, нарізаємо невеликими шматочками і відварюємо в підсоленій воді до готовності. Потім розминаємо картоплю в пюре, або подрібнюємо блендером.
Солимо, перчимо, додаємо яйце, заздалегідь обсмажені гриби і все перемішуємо до однорідності. Не припиняючи заважати, поступово всипаємо борошно і замішуємо картопляне тісто. Далі скачуємо його в джгут, нарізаємо на невеликі шматочки і обвалюємо кожен в борошні. Кидаємо вареники в киплячу воду і варимо до тих пір, поки вони не спливуть. Готові вареники з грибами акуратно виймаємо з допомогою шумівки, посипаємо нарізаною зеленню кропу і подаємо зі сметаною.
Вареники з картоплею та грибами
Інгредієнти: Для тіста:
борошно пшеничне - 350 г; окріп - 2 ст. ложки; рослинна олія - 05 склянки; сіль - за смаком. Для начинки:
заморожені опеньки - 500 г; ріпчаста цибуля - 4 шт.; картопля - 4 шт.; сіль, перець - за смаком. Приготування Розглянемо ще один спосіб, як приготувати вареники з грибами. Отже, для початку давайте приготуємо з вами тісто. Змішуємо окріп з рослинним маслом. Борошно просіваємо на стіл гіркою, додаємо сіль і вливаємо масляну суміш. Замішуємо однорідне м'яке тісто, не прилипающее до рук. Тепер робимо начинку для вареників з грибами. Заморожені гриби дрібно шаткуємо, кладемо на сковорідку з олією і обсмажуємо разом з різаним півкільцями цибулею до золотистого кольору. Присаливаем обжарку за смаком і перемішуємо. Тепер чистимо картоплю відварюємо до готовності, розминаємо його в пюре і з'єднуємо з грибами. Тісто тонко розгортаємо в пласт, робимо склянкою кружечки, кладемо в центр кожного начинку і защипуємо вареники. Потім відварюємо їх у воді з під опеньків, і подаємо зі сметаною або іншим соусом.
Рецепт вареників з грибами
Інгредієнти: Для тіста:
яйце - 3 шт.; борошно пшеничне - 3 ст. ложки; сіль - за смаком; вода - 05 склянки; рослинне масло. Для начинки:
печериці - 300 г; цибуля ріпчаста - 2 шт.; сметана - 50 мл Приготування Насамперед давайте зробимо з вами тісто для майбутніх вареників. Для цього беремо борошно просіваємо її кілька разів гіркою і в центрі робимо невелике поглиблення. Вливаємо туди 2 яйця і підсоленої за смаком воду. Потім повільними круговими рухами змішуємо яйця, борошно і воду, замішуючи круте однорідне тісто. Накриваємо готову масу рушником, щоб вона не підсихали, залишаємо хвилин на 45 постояти при кімнатній температурі. А ми цим часом займемося начинкою: гриби чистимо і відварюємо в підсоленій воді.

Якщо ви використовуєте сухі гриби, то спочатку замочуємо їх, а тільки потім відварюємо. Потім відкидаємо гриби на друшляк, чекаємо, поки стече вся рідина і дрібно нарізаємо. Можна просто перекрутити через м'ясорубку. Тепер чистимо цибулю, дрібненько шаткуємо і пасеруємо на олії до напівготовності. Потім додаємо гриби і ще трохи тримаємо на вогні. Остуджуємо начинку і приступаємо до приготування вареників. Тісто розгортаємо в пласт, вирізаємо склянкою кружечки, кладемо на кожен начинку і добре заліплюємо краю. Відварюємо вареники в киплячій воді і подаємо зі сметаною.