Вернуться назад Распечатать

Заварне тісто для вареників

Заварне тісто для вареників
З чим тільки не роблять вареники : і з картоплею, і з капустою, і з рибою, і з гречкою, і з ягодами, і з сиром. Всі вони по-своєму чудово смачні. Ми пропонуємо вам сьогодні зупинитися на приготуванні заварного тіста для вареників.
Рецепт заварного тіста для вареників з рослинним маслом
Інгредієнти:

  • кип'ячена вода - 150 мл;

  • масло рослинне - 2 ст. ложки;

  • борошно пшеничне - 250 г;

  • сіль - 1 р.


  • Приготування
    Борошно просіваємо гіркою, в центрі робимо невеликий отвір і наливаємо соняшникове масло. Потім трохи вмішуємо з допомогою ложки масло в борошно. Воду доводимо до кипіння, додаємо дрібку солі і акуратно вливаємо окріп в поглиблення. Тепер замішуємо однорідне тісто - спочатку ложечкою, а потім - руками. Після цього накриваємо його рушником і залишаємо постояти протягом 30 хвилин. По закінченні вказаного часу, заварне пісне тісто для вареників готове до роботи.
    Рецепт заварного тіста на вареники з вершковим маслом
    Інгредієнти:

  • борошно - 2 ст.;

  • вода - 1 ст.;

  • масло вершкове - 50 г;

  • яйце - 2 шт.;

  • сіль.


  • Приготування
    Воду наливаємо в каструлю, додаємо сіль, шматочок масла і доводимо до кипіння. Потім вогонь зменшуємо і поступово додаємо борошно, весь час помішуючи, поки вона не завариться. Після цього знімаємо тісто з плити, трохи охолоджуємо, додаємо по одному яйця і ретельно вмішуємо їх. Далі підсипаємо на дошку борошно і замішуємо пластичне тісто, щоб воно вийшло м'яким і ніжним. Накриваємо зверху мискою і залишаємо хвилин на 30 щоб воно расстоялось і не заветрелось.
    Приготування заварного тіста для вареників
    Інгредієнти:

  • яєчні білки - 3 шт.;

  • молоко - 200 мл;

  • цукор - 2 ст. ложки;

  • масло вершкове - 50 г;

  • сіль - щіпка;

  • борошно пшеничне - 3 ст.


  • Приготування
    Виливаємо В каструлю молоко, кладемо масло, всипаємо цукор і сіль, ставимо на вогонь і чекаємо, поки все закипить. Потім вимикаємо газ, додаємо склянку борошна і швиденько перемішуємо до отримання однорідної маси. Тепер даємо йому трохи подстить, а потім вводимо по одному в нього білки. В результаті у вас повинно вийти липке, але м'яке тісто. Потім додаємо решту пшеничне борошно і замішуємо тісто. З таким тестом дуже легко працювати: воно легко розкочується, шви у варениках при варінні не розходяться.
    Як бачите, зовсім нескладно приготувати заварне тісто для вареників. Далі ми розповімо вам, як приготувати з нього вареники з різними начинками.
    Вареники з заварного тіста з вишнею
    Інгредієнти:

  • заварне тісто.


  • Для начинки:

  • вишня без кісточок - 500 г;

  • цукор - за смаком.


  • Приготування
    Тісто розгортаємо в пласт товщиною приблизно 3 міліметри і невеликий чашкою вирізаємо кружечки. Потім на кожен викладаємо по декілька ягід вишні, посипаємо трохи цукром і формуємо вареники, слепляя краю. Якщо ви використовуєте заморожену вишню, то попередньо її потрібно розморозити. Тепер ставимо на плиту каструлю з гарячою водою, опускаємо вареники і варимо до готовності. Після цього акуратно виймаємо їх шумівкою, перекладаємо в миску і за бажанням посипаємо цукровою пудрою.
    Вареники з заварного тіста з сиром
    Інгредієнти:

  • заварне тісто.


  • Для начинки:

  • сир - 500 г;
    Заварне тісто для вареників


  • цукровий пісок - 2 ст. ложки;

  • яєчні жовтки - 3 шт.;

  • ванілін - за смаком.


  • Приготування
    У сир додаємо яєчні жовтки, всипаємо цукор, ванілін і добре перемішуємо. Потім розкачуємо тісто в пласт, вирізаємо склянкою кружечки, викладаємо трохи начинки і щільно защипуємо краю. Тепер ви можете заморозити готові вареники, а можете відварити їх в киплячій воді до готовності.