З чим тільки не роблять вареники : і з картоплею, і з капустою, і з рибою, і з гречкою, і з ягодами, і з сиром. Всі вони по-своєму чудово смачні. Ми пропонуємо вам сьогодні зупинитися на приготуванні заварного тіста для вареників.
Рецепт заварного тіста для вареників з рослинним маслом
Інгредієнти: кип'ячена вода - 150 мл; масло рослинне - 2 ст. ложки; борошно пшеничне - 250 г; сіль - 1 р. Приготування Борошно просіваємо гіркою, в центрі робимо невеликий отвір і наливаємо соняшникове масло. Потім трохи вмішуємо з допомогою ложки масло в борошно. Воду доводимо до кипіння, додаємо дрібку солі і акуратно вливаємо окріп в поглиблення. Тепер замішуємо однорідне тісто - спочатку ложечкою, а потім - руками. Після цього накриваємо його рушником і залишаємо постояти протягом 30 хвилин. По закінченні вказаного часу, заварне пісне тісто для вареників готове до роботи.
Рецепт заварного тіста на вареники з вершковим маслом
Інгредієнти: борошно - 2 ст.; вода - 1 ст.; масло вершкове - 50 г; яйце - 2 шт.; сіль. Приготування Воду наливаємо в каструлю, додаємо сіль, шматочок масла і доводимо до кипіння. Потім вогонь зменшуємо і поступово додаємо борошно, весь час помішуючи, поки вона не завариться. Після цього знімаємо тісто з плити, трохи охолоджуємо, додаємо по одному яйця і ретельно вмішуємо їх. Далі підсипаємо на дошку борошно і замішуємо пластичне тісто, щоб воно вийшло м'яким і ніжним. Накриваємо зверху мискою і залишаємо хвилин на 30 щоб воно расстоялось і не заветрелось.
Приготування заварного тіста для вареників
Інгредієнти: яєчні білки - 3 шт.; молоко - 200 мл; цукор - 2 ст. ложки; масло вершкове - 50 г; сіль - щіпка; борошно пшеничне - 3 ст. Приготування Виливаємо В каструлю молоко, кладемо масло, всипаємо цукор і сіль, ставимо на вогонь і чекаємо, поки все закипить. Потім вимикаємо газ, додаємо склянку борошна і швиденько перемішуємо до отримання однорідної маси. Тепер даємо йому трохи подстить, а потім вводимо по одному в нього білки. В результаті у вас повинно вийти липке, але м'яке тісто. Потім додаємо решту пшеничне борошно і замішуємо тісто. З таким тестом дуже легко працювати: воно легко розкочується, шви у варениках при варінні не розходяться.
Як бачите, зовсім нескладно приготувати заварне тісто для вареників. Далі ми розповімо вам, як приготувати з нього вареники з різними начинками.
Вареники з заварного тіста з вишнею
Інгредієнти: заварне тісто. Для начинки:
вишня без кісточок - 500 г; цукор - за смаком. Приготування Тісто розгортаємо в пласт товщиною приблизно 3 міліметри і невеликий чашкою вирізаємо кружечки. Потім на кожен викладаємо по декілька ягід вишні, посипаємо трохи цукром і формуємо вареники, слепляя краю. Якщо ви використовуєте заморожену вишню, то попередньо її потрібно розморозити. Тепер ставимо на плиту каструлю з гарячою водою, опускаємо вареники і варимо до готовності. Після цього акуратно виймаємо їх шумівкою, перекладаємо в миску і за бажанням посипаємо цукровою пудрою.
Вареники з заварного тіста з сиром
Інгредієнти: заварне тісто. Для начинки:
сир - 500 г; цукровий пісок - 2 ст. ложки; яєчні жовтки - 3 шт.; ванілін - за смаком. Приготування У сир додаємо яєчні жовтки, всипаємо цукор, ванілін і добре перемішуємо. Потім розкачуємо тісто в пласт, вирізаємо склянкою кружечки, викладаємо трохи начинки і щільно защипуємо краю. Тепер ви можете заморозити готові вареники, а можете відварити їх в киплячій воді до готовності.