Вернуться назад Распечатать

Вареники в пароварці

Вареники в пароварці
Вареники можна приготувати, просто відваривши їх у воді, а можна зробити і вареники на пару. Причому останні виходять більш пишними і ніжними. Ми розповімо вам, як приготувати вареники у пароварці, щоб вони вийшли м'якими і смачними.

Вареники з сиром в пароварці


Інгредієнти:
Для тіста:

  • борошно - 05 кг;

  • кефір - 300 мл;

  • яйця - 1 шт.;

  • сіль - щіпка;

  • сода - 1 ч. ложка без гірки.


  • Для начинки:

  • сир - 400 г;

  • жовток - 1 шт.;

  • цукор - 5 ч. ложок;

  • ванільний цукор - 1 пакетик.


  • Приготування
    У мисочку просіваємо борошно з содою, робимо посередині невелике поглиблення, туди вбиваємо яйце, вливаємо кефір і додаємо сіль. Вимішуємо тісто, воно повинно вийти досить крутим, але в теж час еластичним. Тепер приступаємо до приготування начинки. Сир змішуємо з цукром, додаємо ванільний цукор і жовток. Якщо ви хочете отримати пастоподібну начинку, скористайтесь блендером або міксером, а якщо любите зернистий сир, то достатньо просто добре вимісити масу ложкою. На посипаному борошном столі розкачуємо тісто в пласт товщиною 3-4 мм Склянкою потрібного діаметра робимо кружечки, всередину яких накладаємо начинку і защипуємо краю. Отримані вареники укладаємо на піддон пароварки, попередньо змастивши його олією, щоб в процесі приготування вони не прилипли до решітці. Включаємо пароварку, якщо вона у вас електрична, виставляємо на таймері час приготування 20 хвилин. Готові вареники подаємо до столу зі сметаною і при бажанні, прикрасивши ягодами.
    За таким же рецептом у пароварці можна готувати і вареники із картоплею чи будь-якою іншою начинкою.

    Як приготувати ліниві вареники в пароварці?


    Якщо немає часу возитися з звичайними варениками, рецепт лінивих вареників в пароварці як раз для вас. Незважаючи на назву, вони мають відмінний смак.
    Інгредієнти:

  • сир - 300 г;

  • яйця - 1 шт.;

  • борошно - 3 ст. ложки;

  • цукор - 2 ст. ложки;

  • масло вершкове - 50 г.


  • Приготування
    У сир додаємо яйце, цукор і вимішуємо. Потім додаємо борошно і знову добре перемішуємо. З тіста формуємо джгут і ножем ділимо його на рівні шматочки. Ліниві вареники готуємо в пароварці протягом 15 хвилин.
    Вареники в пароварці
    Подаємо до столу, поливши розтопленим вершковим маслом, зі сметаною.

    Як варити заморожені вареники в пароварці?


    Вареники домашнього приготування, безсумнівно, смачніше покупних заморожених. Але все ж, якщо іноді за браком часу, чи з якихось інших причин ви купили напівфабрикати, приготуйте їх у пароварці. Розморожувати їх при цьому категорично не рекомендується, інакше все тісто залишиться на решітці. Укладаєте заморожені вареники в піддон і включаєте пароварку, все як завжди, тільки час приготування збільшиться і складе 25 хвилин.