Хінкалі - це традиційне грузинське блюдо. Вони являють собою «вузлики» з пельменного тіста з різноманітною начинкою. Їх готують з грибами, сиром, картоплею, але класичним завжди залишається м'ясний фарш, порубаний ножем. Давайте ж розберемося, як приготувати хінкалі за допомогою пароварки.
Хінкалі в пароварці
Інгредієнти: Для тіста:
борошно - 1 кг; яйце - 2 шт.; сіль - 1 ст. ложка; молоко - 1 ст.; рослинне масло - 1 ст. ложка. Для начинки:
яловичина - 800 г; баранина - 600 г; ріпчаста цибуля - 2 шт.; часник - 5 зубчиків; чорний перець, червоний перець, сіль - за смаком; коріандр - 2 ч. ложки; м'ята; петрушка, кінза; м'ясний бульйон - 200 р. Приготування Для приготування хінкалі в пароварці, висипаємо в каструльку борошно гіркою, робимо поглиблення і розбиваємо туди яйця. Потім додаємо сіль і вливаємо молоко, рослинну олію. Все ретельно перемішуємо і замішуємо однорідне тісто і викладаємо його на присипаний борошном стіл. Накриваємо зверху формою, в якій замішували, і залишаємо на 40 хвилин.
Тим часом поки приготуємо начинку для хінкалі. Беремо яловичину, баранину і нарізаємо м'ясо на дрібні шматочки. Тепер шаткуємо цибулю і разом з м'ясом кладемо в каструлю.
Додаємо суміш перців, сіль, спеції і ретельно перемішуємо. Гілочки м'яти, петрушку і кінзу моєму, дрібно рубаємо і додаємо до фаршу. Потім обережно вливаємо м'ясний бульйон і залишаємо на 25 хвилин.
З тіста скачуємо джгут і нарізаємо на рівні шматочки. Розкачуємо їх качалкою і на середину викладаємо трохи приготовленої начинки. Далі обережно піднімаємо краю, складаємо їх акуратними складочками і з'єднуємо вгорі в центрі таким чином, щоб вийшов вузлик.
Як варити хінкалі в пароварці? На нижній ярус викладаємо хінкалі, заливаємо необхідну кількість води в резервуар, включаємо пароварку і виставляємо таймер приблизно на 30 хвилин. Готову страву посипаємо свіжою зеленню і подаємо до столу з будь-якими соусами.