Вернуться назад Распечатать

Хінкалі в пароварці

Хінкалі в пароварці
Хінкалі - це традиційне грузинське блюдо. Вони являють собою «вузлики» з пельменного тіста з різноманітною начинкою. Їх готують з грибами, сиром, картоплею, але класичним завжди залишається м'ясний фарш, порубаний ножем. Давайте ж розберемося, як приготувати хінкалі за допомогою пароварки.

Хінкалі в пароварці


Інгредієнти:
Для тіста:

  • борошно - 1 кг;

  • яйце - 2 шт.;

  • сіль - 1 ст. ложка;

  • молоко - 1 ст.;

  • рослинне масло - 1 ст. ложка.


  • Для начинки:

  • яловичина - 800 г;

  • баранина - 600 г;

  • ріпчаста цибуля - 2 шт.;

  • часник - 5 зубчиків;

  • чорний перець, червоний перець, сіль - за смаком;

  • коріандр - 2 ч. ложки;

  • м'ята;

  • петрушка, кінза;

  • м'ясний бульйон - 200 р.


  • Приготування
    Для приготування хінкалі в пароварці, висипаємо в каструльку борошно гіркою, робимо поглиблення і розбиваємо туди яйця. Потім додаємо сіль і вливаємо молоко, рослинну олію. Все ретельно перемішуємо і замішуємо однорідне тісто і викладаємо його на присипаний борошном стіл. Накриваємо зверху формою, в якій замішували, і залишаємо на 40 хвилин.
    Тим часом поки приготуємо начинку для хінкалі. Беремо яловичину, баранину і нарізаємо м'ясо на дрібні шматочки. Тепер шаткуємо цибулю і разом з м'ясом кладемо в каструлю.
    Хінкалі в пароварці
    Додаємо суміш перців, сіль, спеції і ретельно перемішуємо. Гілочки м'яти, петрушку і кінзу моєму, дрібно рубаємо і додаємо до фаршу. Потім обережно вливаємо м'ясний бульйон і залишаємо на 25 хвилин.
    З тіста скачуємо джгут і нарізаємо на рівні шматочки. Розкачуємо їх качалкою і на середину викладаємо трохи приготовленої начинки. Далі обережно піднімаємо краю, складаємо їх акуратними складочками і з'єднуємо вгорі в центрі таким чином, щоб вийшов вузлик.
    Як варити хінкалі в пароварці? На нижній ярус викладаємо хінкалі, заливаємо необхідну кількість води в резервуар, включаємо пароварку і виставляємо таймер приблизно на 30 хвилин. Готову страву посипаємо свіжою зеленню і подаємо до столу з будь-якими соусами.