Рецепт хінкалі по-грузинськи
Хінкалі вважаються невід'ємною частиною грузинської кухні. Багато читають, що саме головне в них - м'ясо, але це не так в цьому блюді увагу слід звернути на м'ясний сік. Якщо сказати, що хінкалі це ті ж пельмені , тільки іншої форми, багато хто цього не зрозуміють, ріднить їх тільки фактура: вони теж зроблені з м'яса і тіста. Приготування цієї страви - ціле мистецтво, а не просто викласти фарш на корж і защипнути краю. Зараз ми вам розповімо, як приготувати смачні хінкалі по-грузинськи.
Інгредієнти:
борошно - 500 г;
тепла вода - 1 склянка;
сіль - за смаком;
м'ясо (краще змішати різні сорти) - 250 г;
ріпчаста цибуля - 1 шт.;
кінза - 1 пучок;
м'ясний бульйон - 60 г;
шматочок сухого хліба;
сіль, перець за смаком.
Приготування
Візьмемо м'ясо, хліб і цибулю перекрутимо в м'ясорубці. В отриманий фарш додаємо бульйон, кінзу, сіль і перемішуємо. Просіваємо борошно гіркою і робимо в ній поглиблення, вливаємо склянку теплої води, додаємо дрібку солі. Замішуємо тісто круговими рухами і стежимо, щоб вода не витекла з борошна. Накриваємо і залишаємо його на 30 хвилин, після цього поділяємо тісто на частини і розкочуємо. Вирізаємо за допомогою склянки кола діаметром близько 12 див. Укладаємо в центр кожного по великій ложці начинки. Формуємо мішечки, по периметру робимо невеликі складки і скріплюємо в середині. Кінчик тесту добре защепляем. Відварюємо хінкалі 15 хвилин виймаємо страва з каструлі акуратно, щоб не пошкодити. Подаємо до столу тільки в гарячому вигляді.
Інгредієнти:
яйце - 1 шт.;
борошно - 3 склянки;
рослинне масло - 3 ст. ложки;
вода - 2 склянки;
м'ясо - 1 кг;
ріпчаста цибуля - 1 шт.;
кінза;
сіль, перець.
Приготування
Для приготування тіста змішуємо яйце, воду, олію і борошно, ретельно вимішуємо і даємо йому полежати. І приступимо до приготування фаршу. Кінзу, цибулю і м'ясо подрібнюємо на м'ясорубці. Все добре перемішуємо, додаємо сіль, трохи меленого коріандру, якщо фарш сухуватий, додаємо воду. І приступаємо до складання хінкалі. Розкачуємо товстий пласт, близько 1 сантиметра завтовшки, вирізаємо маленькою чаркою кружечки і розгортаємо їх в тонкі коржі, викладаємо в центр ложку фаршу і збираємо мішечок. Відварюємо хінкалі в підсоленій воді 15 хвилин. Подаємо до столу гарячими.
Інгредієнти:
Для тіста:
вода - 04 літра;
борошно - 4 склянки;
сіль.
Для фаршу:
м'ясний фарш - 1 кг;
вершки 15% - 200 мл;
ріпчаста цибуля - 1 шт.;
мускатний горіх мелений.
Приготування
Борошно солимо, вливаємо воду і замішуємо тісто. Його ретельно перемішуємо, хвилин десять. Нам потрібно щоб тісто вийшло м'яким і податливим, а не тугим і гуязикам. Після того як добре вимесили, даємо йому постояти 50 хвилин і тільки після цього розкачуємо. До фаршу додаємо подрібнену цибулю, посипаємо сіллю, мускатним горіхом, перцем і вливаємо вершки. Все перемішуємо в однорідну масу. На кружальця тіста, діаметром 12 см, викладаємо фарш і збираємо його в мішечок зі складочками. Стежимо, щоб зверху отвір було добре заліплено. Зліплені мішечки опускаємо в киплячу воду і після закипання варимо сім хвилин. Подаємо до столу, попередньо посипавши перцем.
Інгредієнти:
Для тіста:
борошно - 500 г;
гаряча вода - 200 мл;
яйце - 1 шт.;
сіль.
Для начинки:
м'ясо (баранина і яловичина) - 500 г;
ріпчасту цибулю -3 шт.;
м'ясний бульйон - 1 склянка;
мелений перець чорний і червоний;
сіль;
зелень петрушки і кропу.
Приготування
Пропускаємо м'ясо з цибулею через м'ясорубку два рази. Додаємо у фарш бульйон, щоб м'ясо вийшло соковитим, додаємо перець, сіль і дуже дрібно нарізану зелень, все гарненько перемішуємо. Займемося тестом: просіваємо борошно на велике плоске блюдо, збираємо її горбком, у центрі якого робимо поглиблення. Вливаємо в нього теплу воду, яйце, сіль і замішуємо дуже круте тісто. Залишаємо на 30 хвилин. Потім розділяємо його на частини, розкачуємо дуже тонкими кружальцями, викладаємо в центр м'ясо і формуємо мішечки. Готуємо в пароварці 30 хвилин.
Рецепт грузинських хінкалі
Інгредієнти:
Приготування
Візьмемо м'ясо, хліб і цибулю перекрутимо в м'ясорубці. В отриманий фарш додаємо бульйон, кінзу, сіль і перемішуємо. Просіваємо борошно гіркою і робимо в ній поглиблення, вливаємо склянку теплої води, додаємо дрібку солі. Замішуємо тісто круговими рухами і стежимо, щоб вода не витекла з борошна. Накриваємо і залишаємо його на 30 хвилин, після цього поділяємо тісто на частини і розкочуємо. Вирізаємо за допомогою склянки кола діаметром близько 12 див. Укладаємо в центр кожного по великій ложці начинки. Формуємо мішечки, по периметру робимо невеликі складки і скріплюємо в середині. Кінчик тесту добре защепляем. Відварюємо хінкалі 15 хвилин виймаємо страва з каструлі акуратно, щоб не пошкодити. Подаємо до столу тільки в гарячому вигляді.
Прості грузинські хінкалі
Інгредієнти:
Приготування
Для приготування тіста змішуємо яйце, воду, олію і борошно, ретельно вимішуємо і даємо йому полежати. І приступимо до приготування фаршу. Кінзу, цибулю і м'ясо подрібнюємо на м'ясорубці. Все добре перемішуємо, додаємо сіль, трохи меленого коріандру, якщо фарш сухуватий, додаємо воду. І приступаємо до складання хінкалі. Розкачуємо товстий пласт, близько 1 сантиметра завтовшки, вирізаємо маленькою чаркою кружечки і розгортаємо їх в тонкі коржі, викладаємо в центр ложку фаршу і збираємо мішечок. Відварюємо хінкалі в підсоленій воді 15 хвилин. Подаємо до столу гарячими.
Рецепт хінкалі по-грузинськи
Інгредієнти:
Для тіста:
Для фаршу:
Приготування
Борошно солимо, вливаємо воду і замішуємо тісто. Його ретельно перемішуємо, хвилин десять. Нам потрібно щоб тісто вийшло м'яким і податливим, а не тугим і гуязикам. Після того як добре вимесили, даємо йому постояти 50 хвилин і тільки після цього розкачуємо. До фаршу додаємо подрібнену цибулю, посипаємо сіллю, мускатним горіхом, перцем і вливаємо вершки. Все перемішуємо в однорідну масу. На кружальця тіста, діаметром 12 см, викладаємо фарш і збираємо його в мішечок зі складочками. Стежимо, щоб зверху отвір було добре заліплено. Зліплені мішечки опускаємо в киплячу воду і після закипання варимо сім хвилин. Подаємо до столу, попередньо посипавши перцем.
Хінкалі по-грузинськи в пароварці
Інгредієнти:
Для тіста:
Для начинки:
Приготування
Пропускаємо м'ясо з цибулею через м'ясорубку два рази. Додаємо у фарш бульйон, щоб м'ясо вийшло соковитим, додаємо перець, сіль і дуже дрібно нарізану зелень, все гарненько перемішуємо. Займемося тестом: просіваємо борошно на велике плоске блюдо, збираємо її горбком, у центрі якого робимо поглиблення. Вливаємо в нього теплу воду, яйце, сіль і замішуємо дуже круте тісто. Залишаємо на 30 хвилин. Потім розділяємо його на частини, розкачуємо дуже тонкими кружальцями, викладаємо в центр м'ясо і формуємо мішечки. Готуємо в пароварці 30 хвилин.
Рекомендуємо добрі рецепти
Кекси в пароварці
Смачні м'які кекси можна з легкістю приготувати в пароварці. Рецепти цієї ніжної випічки ми розповімо в цій статті. Тому сьогодні ввечері ви з
Хінкалі в пароварці
Хінкалі - страва грузинської кухні, яке готується з яловичини і баранини. Зробити його можна на власній кухні. Для цього доведеться докласти деяких
Пельмені в пароварці
Пельмені можна смажити, варити, або навіть запікати в духовці, але зручніше всього готувати пельмені на пару, адже вони виходять такими ж ніжними, як
Хінкалі в мультиварці
Хінкалі - дуже відоме грузинське блюдо, яке вміє готувати далеко не кожна господиня. Щоб ви могли похвалитися своїми кулінарними знаннями і
Як приготувати хінкалі?
Хінкалі - смачне грузинське блюдо, їсти яке одне задоволення. Якщо хочете навчитися його робити, читайте нашу статтю. У ній ми розповімо секрети
Як приготувати хичини?
Хичини - страва дуже незвичайне і неймовірно смачне. Його готують по-різному. Ми вже розповідали про хичинах з мисом, сиром, а сьогодні вирішили