Хінкалі вважаються невід'ємною частиною грузинської кухні. Багато читають, що саме головне в них - м'ясо, але це не так в цьому блюді увагу слід звернути на м'ясний сік. Якщо сказати, що хінкалі це ті ж пельмені , тільки іншої форми, багато хто цього не зрозуміють, ріднить їх тільки фактура: вони теж зроблені з м'яса і тіста. Приготування цієї страви - ціле мистецтво, а не просто викласти фарш на корж і защипнути краю. Зараз ми вам розповімо, як приготувати смачні хінкалі по-грузинськи.
Рецепт грузинських хінкалі
Інгредієнти: борошно - 500 г; тепла вода - 1 склянка; сіль - за смаком; м'ясо (краще змішати різні сорти) - 250 г; ріпчаста цибуля - 1 шт.; кінза - 1 пучок; м'ясний бульйон - 60 г; шматочок сухого хліба; сіль, перець за смаком. Приготування Візьмемо м'ясо, хліб і цибулю перекрутимо в м'ясорубці. В отриманий фарш додаємо бульйон, кінзу, сіль і перемішуємо. Просіваємо борошно гіркою і робимо в ній поглиблення, вливаємо склянку теплої води, додаємо дрібку солі. Замішуємо тісто круговими рухами і стежимо, щоб вода не витекла з борошна. Накриваємо і залишаємо його на 30 хвилин, після цього поділяємо тісто на частини і розкочуємо. Вирізаємо за допомогою склянки кола діаметром близько 12 див. Укладаємо в центр кожного по великій ложці начинки. Формуємо мішечки, по периметру робимо невеликі складки і скріплюємо в середині. Кінчик тесту добре защепляем. Відварюємо хінкалі 15 хвилин виймаємо страва з каструлі акуратно, щоб не пошкодити. Подаємо до столу тільки в гарячому вигляді.
Прості грузинські хінкалі
Інгредієнти: яйце - 1 шт.; борошно - 3 склянки; рослинне масло - 3 ст. ложки; вода - 2 склянки; м'ясо - 1 кг; ріпчаста цибуля - 1 шт.; кінза; сіль, перець. Приготування Для приготування тіста змішуємо яйце, воду, олію і борошно, ретельно вимішуємо і даємо йому полежати. І приступимо до приготування фаршу. Кінзу, цибулю і м'ясо подрібнюємо на м'ясорубці. Все добре перемішуємо, додаємо сіль, трохи меленого коріандру, якщо фарш сухуватий, додаємо воду. І приступаємо до складання хінкалі. Розкачуємо товстий пласт, близько 1 сантиметра завтовшки, вирізаємо маленькою чаркою кружечки і розгортаємо їх в тонкі коржі, викладаємо в центр ложку фаршу і збираємо мішечок. Відварюємо хінкалі в підсоленій воді 15 хвилин. Подаємо до столу гарячими.
Рецепт хінкалі по-грузинськи
Інгредієнти: Для тіста:
вода - 04 літра; борошно - 4 склянки; сіль. Для фаршу:
м'ясний фарш - 1 кг; вершки 15% - 200 мл; ріпчаста цибуля - 1 шт.; мускатний горіх мелений. Приготування Борошно солимо, вливаємо воду і замішуємо тісто. Його ретельно перемішуємо, хвилин десять. Нам потрібно щоб тісто вийшло м'яким і податливим, а не тугим і гуязикам. Після того як добре вимесили, даємо йому постояти 50 хвилин і тільки після цього розкачуємо. До фаршу додаємо подрібнену цибулю, посипаємо сіллю, мускатним горіхом, перцем і вливаємо вершки. Все перемішуємо в однорідну масу. На кружальця тіста, діаметром 12 см, викладаємо фарш і збираємо його в мішечок зі складочками. Стежимо, щоб зверху отвір було добре заліплено. Зліплені мішечки опускаємо в киплячу воду і після закипання варимо сім хвилин. Подаємо до столу, попередньо посипавши перцем.
Хінкалі по-грузинськи в пароварці
Інгредієнти: Для тіста:
борошно - 500 г; гаряча вода - 200 мл; яйце - 1 шт.; сіль. Для начинки:
м'ясо (баранина і яловичина) - 500 г; ріпчасту цибулю -3 шт.; м'ясний бульйон - 1 склянка; мелений перець чорний і червоний; сіль; зелень петрушки і кропу. Приготування Пропускаємо м'ясо з цибулею через м'ясорубку два рази. Додаємо у фарш бульйон, щоб м'ясо вийшло соковитим, додаємо перець, сіль і дуже дрібно нарізану зелень, все гарненько перемішуємо. Займемося тестом: просіваємо борошно на велике плоске блюдо, збираємо її горбком, у центрі якого робимо поглиблення. Вливаємо в нього теплу воду, яйце, сіль і замішуємо дуже круте тісто. Залишаємо на 30 хвилин. Потім розділяємо його на частини, розкачуємо дуже тонкими кружальцями, викладаємо в центр м'ясо і формуємо мішечки. Готуємо в пароварці 30 хвилин.