Індичка в пароварці
Страви з індички в пароварці по праву вважають класикою здорового харчування. Індичка - дієтичний вид м'яса, а обробка парою дозволяє зберегти максимум корисних речовин. І хоча такі страви, безумовно, корисні, багато понуро вважають, що в пароварці можна приготувати тільки прісну і несмачну їжу. Сьогодні ми зруйнуємо цей стереотип, запропонувавши кілька цікавих рецептів.
Інгредієнти:
філе індички - 1 кг;
морква - 3 шт.;
цибуля - 500 г;
часник - 5 зубків;
пластівці вівсяні швидкого приготування - 5 ст. ложок;
молоко - 1/2 ст.;
сіль, перець чорний мелений - за смаком.
Приготування
М'ясо, цибулю, моркву і часник пропускаємо через м'ясорубку. Можна додати й інші овочі - капусту, просту або кольорову, кабачок або навіть редьку. Готовий фарш перемішуємо з пластівцями, солимо, перчимо, додаємо улюблені прянощі. Катаємо котлетки і відправляємо на півгодини в пароварку. Котлети з індички гарні як гарячими, з гарніром з пюре або рису, так і вже холодними - з зеленим салатом.
Інгредієнти:
філе індички - 400 г;
часник - 2 зубчики;
морква - 1/2 шт.;
сметана - 150 г;
соку лимона - 1ч. ложка;
петрушка - 1 пучок;
приправа для птиці - 1/2 ч. ложки;
сіль, перець чорний мелений - за смаком.
Приготування
Як смачно приготувати індичку в пароварці? Філе промиваємо, промаківающімі паперовим рушником і нарізаємо впоперек волокон скибочками завтовшки 3-4 див. Солимо, перчимо, злегка присипаємо каррі і куркумою. У м'ясі робимо невеликі надрізи і закладаємо туди тонкі пластинки моркви і часнику.
Збиваємо виделкою сметану з лимонним соком і дрібкою солі. Можна додати чайну ложку цедри - для пікантності, а щоб зменшити калорійність готового страви, замінити сметану натуральним йогуртом. Маринуємо індичку в цьому соусі 2-3 години, а краще всю ніч. Після викладаємо м'ясо на нижню решітку пароварки і готуємо 40 хвилин. Вимикаємо агрегат, і витримуємо індичку ще хвилин 10. Перед подачею присипаємо рубаною зеленню.
Інгредієнти:
Для фаршу:
філе індички 450 г;
яблуко зелене - 1 шт.;
цибуля - 1 шт.;
сіль, чорний перець, спеції - за смаком.
Для начинки:
квасоля стручкова - 100 г;
сир твердий - 100 г;
горіхи волоські - 50 р.
Приготування
Індичку, очищене яблуко і цибулю подрібнюємо на комбайні. Солимо, перчимо. Викладаємо на харчову плівку прямокутним пластом. Присипаємо тертим сиром, подрібненими горіхами. Рівномірно розподіляємо квасоля. Можна використовувати не тільки свіжу, але і заморожену, потрібно тільки заздалегідь дати стручкам розтанути в холодильнику.
Згортаємо рулет і прямо в плівці готуємо півгодини на пару. Потім рулет розкриваємо і посипаємо улюбленими спеціями. Різати його можна лише після того, як він повністю охолоне.
Котлети з індички в пароварці
Інгредієнти:
Приготування
М'ясо, цибулю, моркву і часник пропускаємо через м'ясорубку. Можна додати й інші овочі - капусту, просту або кольорову, кабачок або навіть редьку. Готовий фарш перемішуємо з пластівцями, солимо, перчимо, додаємо улюблені прянощі. Катаємо котлетки і відправляємо на півгодини в пароварку. Котлети з індички гарні як гарячими, з гарніром з пюре або рису, так і вже холодними - з зеленим салатом.
Філе індички в пароварці
Інгредієнти:
Приготування
Як смачно приготувати індичку в пароварці? Філе промиваємо, промаківающімі паперовим рушником і нарізаємо впоперек волокон скибочками завтовшки 3-4 див. Солимо, перчимо, злегка присипаємо каррі і куркумою. У м'ясі робимо невеликі надрізи і закладаємо туди тонкі пластинки моркви і часнику.
Збиваємо виделкою сметану з лимонним соком і дрібкою солі. Можна додати чайну ложку цедри - для пікантності, а щоб зменшити калорійність готового страви, замінити сметану натуральним йогуртом. Маринуємо індичку в цьому соусі 2-3 години, а краще всю ніч. Після викладаємо м'ясо на нижню решітку пароварки і готуємо 40 хвилин. Вимикаємо агрегат, і витримуємо індичку ще хвилин 10. Перед подачею присипаємо рубаною зеленню.
Рулет з індички в пароварці
Інгредієнти:
Для фаршу:
Для начинки:
Приготування
Індичку, очищене яблуко і цибулю подрібнюємо на комбайні. Солимо, перчимо. Викладаємо на харчову плівку прямокутним пластом. Присипаємо тертим сиром, подрібненими горіхами. Рівномірно розподіляємо квасоля. Можна використовувати не тільки свіжу, але і заморожену, потрібно тільки заздалегідь дати стручкам розтанути в холодильнику.
Згортаємо рулет і прямо в плівці готуємо півгодини на пару. Потім рулет розкриваємо і посипаємо улюбленими спеціями. Різати його можна лише після того, як він повністю охолоне.
Рекомендуємо добрі рецепти
Індичка з рисом
Індичка і рис - відмінні продукти, які чудово підходять для дієтичного харчування. І сьогодні ми розповімо кілька способів, як приготувати індичку з
Індичка, запечена у фользі
Індичка - корисне м'ясо, за своїми смаковими якостями ні чим не уступає курці. І самим здоровим способом його приготування є запікання. І зараз ми
Індичка з картоплею
Індичка з картоплею - чудове блюдо як для святкового, так і повсякденного столу. Приготувати його можна різними способами. Найбільш цікаві з них ми
Котлети в пароварці
Котлети в пароварці готуються без зайвого жиру, що робить їх більш корисними, покращує їх смакові якості і засвоюваність. Парові котлети з риби і
Тефтелі в пароварці
Тефтелі - це смачні м'ясні кульки. Їх можна готувати в духовці, в мультиварці, а також в пароварці. Ось про останній спосіб ми сьогодні і поговоримо.
Пастрома з індички
Якщо ви любите смачні бутерброди з різними видами м'яса, то ми підкажемо вам рецепт пастроми, та не простий, а индюшиной. Це м'ясо припаде до душі