Страви з індички в пароварці по праву вважають класикою здорового харчування. Індичка - дієтичний вид м'яса, а обробка парою дозволяє зберегти максимум корисних речовин. І хоча такі страви, безумовно, корисні, багато понуро вважають, що в пароварці можна приготувати тільки прісну і несмачну їжу. Сьогодні ми зруйнуємо цей стереотип, запропонувавши кілька цікавих рецептів.
Котлети з індички в пароварці
Інгредієнти: філе індички - 1 кг; морква - 3 шт.; цибуля - 500 г; часник - 5 зубків; пластівці вівсяні швидкого приготування - 5 ст. ложок; молоко - 1/2 ст.; сіль, перець чорний мелений - за смаком. Приготування М'ясо, цибулю, моркву і часник пропускаємо через м'ясорубку. Можна додати й інші овочі - капусту, просту або кольорову, кабачок або навіть редьку. Готовий фарш перемішуємо з пластівцями, солимо, перчимо, додаємо улюблені прянощі. Катаємо котлетки і відправляємо на півгодини в пароварку. Котлети з індички гарні як гарячими, з гарніром з пюре або рису, так і вже холодними - з зеленим салатом.
Філе індички в пароварці
Інгредієнти: філе індички - 400 г; часник - 2 зубчики; морква - 1/2 шт.; сметана - 150 г; соку лимона - 1ч. ложка; петрушка - 1 пучок; приправа для птиці - 1/2 ч. ложки; сіль, перець чорний мелений - за смаком. Приготування Як смачно приготувати індичку в пароварці? Філе промиваємо, промаківающімі паперовим рушником і нарізаємо впоперек волокон скибочками завтовшки 3-4 див. Солимо, перчимо, злегка присипаємо каррі і куркумою. У м'ясі робимо невеликі надрізи і закладаємо туди тонкі пластинки моркви і часнику.
Збиваємо виделкою сметану з лимонним соком і дрібкою солі. Можна додати чайну ложку цедри - для пікантності, а щоб зменшити калорійність готового страви, замінити сметану натуральним йогуртом. Маринуємо індичку в цьому соусі 2-3 години, а краще всю ніч. Після викладаємо м'ясо на нижню решітку пароварки і готуємо 40 хвилин. Вимикаємо агрегат, і витримуємо індичку ще хвилин 10. Перед подачею присипаємо рубаною зеленню.
Рулет з індички в пароварці
Інгредієнти: Для фаршу:
філе індички 450 г; яблуко зелене - 1 шт.; цибуля - 1 шт.; сіль, чорний перець, спеції - за смаком. Для начинки: квасоля стручкова - 100 г; сир твердий - 100 г; горіхи волоські - 50 р. Приготування Індичку, очищене яблуко і цибулю подрібнюємо на комбайні. Солимо, перчимо. Викладаємо на харчову плівку прямокутним пластом. Присипаємо тертим сиром, подрібненими горіхами. Рівномірно розподіляємо квасоля. Можна використовувати не тільки свіжу, але і заморожену, потрібно тільки заздалегідь дати стручкам розтанути в холодильнику.
Згортаємо рулет і прямо в плівці готуємо півгодини на пару. Потім рулет розкриваємо і посипаємо улюбленими спеціями. Різати його можна лише після того, як він повністю охолоне.