Котлети в пароварці
Домашні котлетки - це страва, яку люблять і діти і дорослі. Їх можна не тільки посмажити, запекти в духовці або приготувати в мультиварці, але і зробити в пароварці.
Давно відомо, що страви, приготовані на пару, дозволяють зберегти в продуктах більше поживних речовин і вітамінів, ніж при інших видах теплової обробки. До того ж, саме пароварка дозволяє готувати багато продуктів без використання олії та жирів, що робить їжу більш засвоюваної і менш калорійною, та й на смак ці страви виходять дуже соковитими і ніжними. Давайте розглянемо з вами кілька рецептів приготування котлет в пароварці.
Інгредієнти:
курячий фарш - 250 г;
цибуля ріпчаста - 1 шт.;
панірувальні сухарі - 2 ст. ложки;
сметана - 1 ст. ложка;
яйце - 1 шт.;
сіль, перець - за смаком.
Приготування
Як зробити котлети в пароварці? Отже, для початку беремо цибулю, очищаємо від лушпиння, натираємо на крупній тертці і гарненько змішуємо з курячим фаршем. В отриману масу додаємо яйце і додаємо панірувальні сухарі, солимо, перчимо фарш за смаком, кладемо трохи сметани і знову ретельно все перемішуємо. Мокрими руками формуємо невеликі котлетки і викладаємо їх у чашу пароварки.
Далі ємність накриваємо кришкою і готуємо протягом 30 хвилин.
Готові смачні курячі котлети в пароварці подаємо на стіл гарячими з будь-яким соусом і гарніром на ваш смак.
Інгредієнти:
філе індички - 600 г;
цибуля ріпчаста - 1 шт.;
яйце - 1 шт.;
вода - 05 склянки;
рис - 70 г;
сіль, перець - за смаком.
Приготування
Рецепт котлет в пароварці досить проста і не відніме у вас багато часу і сил. Лук очищаємо і подрібнюємо разом з індичкою в блендері, або пропускаємо через м'ясорубку. В отриманий фарш додаємо куряче яйце, кладемо сіль, чорний мелений перець за смаком. Потім вливаємо трохи води, для того, щоб блюдо вийшло соковитіше і м'якше, перемішуємо. Далі відварюємо в підсоленій воді рис, остуджуємо і змішуємо з фаршем. Руки злегка змочуємо в холодній воді і формуємо невеликі котлетки, розміром, приблизно, з столову ложку. Викладаємо котлети в пароварку і готуємо протягом приблизно 30 хвилин. Подаємо котлетки, приготовані на пару зі свіжими овочами і будь-яким гарніром.
Інгредієнти:
філе сьомги - 600 г;
цибуля ріпчаста - 1 шт.;
яйце - 1 шт.;
батон - 50 г;
молоко - 3 ст. ложки;
сіль, перець, каррі - за смаком.
Приготування
Філе сьомги пропускаємо через м'ясорубку два рази разом з очищеним цибулею і розмоченим в молоці і злегка віджатою батоном. Отриману масу солимо, перчимо до смаку, додаємо яйце, молоко, що залишилося і кладемо за бажанням приправу каррі для кольору. Всю масу ретельно перемішуємо, формуємо вологими руками однакові невеликі котлетки і викладаємо їх на решітку пароварки. Скільки готувати котлети з сьомги в пароварці? Закрийте ємність кришкою, ставимо таймер приблизно на 25 хвилин, і чекаємо сигналу готовності. По закінченню часу готову страву подаємо з зеленню і свіжими овочами.
Інгредієнти:
фарш яловичий - 500 г;
цибуля ріпчаста - 1 шт.;
яйце - 1 шт.;
хліб білий - 50 г;
молоко - 150 мл;
сіль - за смаком.
Приготування
Хліб замочуємо в бульйоні або молоці, потім віджимаємо і змішуємо з яловичим фаршем. Цибулю очищаємо від лушпиння і натираємо на крупній тертці, або пропускаємо через м'ясорубку, а потім змішуємо з фаршем. Додаємо яйце, солимо і перчимо масу за смаком.
Тепер формуємо котлети, викладаємо в пароварку, накриваємо кришкою і готуємо приблизно 25 хвилин. Подаємо страву з улюбленим гарніром і овочами.
Приємного вам апетиту!
Давно відомо, що страви, приготовані на пару, дозволяють зберегти в продуктах більше поживних речовин і вітамінів, ніж при інших видах теплової обробки. До того ж, саме пароварка дозволяє готувати багато продуктів без використання олії та жирів, що робить їжу більш засвоюваної і менш калорійною, та й на смак ці страви виходять дуже соковитими і ніжними. Давайте розглянемо з вами кілька рецептів приготування котлет в пароварці.
Курячі котлети в пароварці
Інгредієнти:
Приготування
Як зробити котлети в пароварці? Отже, для початку беремо цибулю, очищаємо від лушпиння, натираємо на крупній тертці і гарненько змішуємо з курячим фаршем. В отриману масу додаємо яйце і додаємо панірувальні сухарі, солимо, перчимо фарш за смаком, кладемо трохи сметани і знову ретельно все перемішуємо. Мокрими руками формуємо невеликі котлетки і викладаємо їх у чашу пароварки.
Далі ємність накриваємо кришкою і готуємо протягом 30 хвилин.
Готові смачні курячі котлети в пароварці подаємо на стіл гарячими з будь-яким соусом і гарніром на ваш смак.
Котлети з індички в пароварці
Інгредієнти:
Приготування
Рецепт котлет в пароварці досить проста і не відніме у вас багато часу і сил. Лук очищаємо і подрібнюємо разом з індичкою в блендері, або пропускаємо через м'ясорубку. В отриманий фарш додаємо куряче яйце, кладемо сіль, чорний мелений перець за смаком. Потім вливаємо трохи води, для того, щоб блюдо вийшло соковитіше і м'якше, перемішуємо. Далі відварюємо в підсоленій воді рис, остуджуємо і змішуємо з фаршем. Руки злегка змочуємо в холодній воді і формуємо невеликі котлетки, розміром, приблизно, з столову ложку. Викладаємо котлети в пароварку і готуємо протягом приблизно 30 хвилин. Подаємо котлетки, приготовані на пару зі свіжими овочами і будь-яким гарніром.
Рибні котлети в пароварці
Інгредієнти:
Приготування
Філе сьомги пропускаємо через м'ясорубку два рази разом з очищеним цибулею і розмоченим в молоці і злегка віджатою батоном. Отриману масу солимо, перчимо до смаку, додаємо яйце, молоко, що залишилося і кладемо за бажанням приправу каррі для кольору. Всю масу ретельно перемішуємо, формуємо вологими руками однакові невеликі котлетки і викладаємо їх на решітку пароварки. Скільки готувати котлети з сьомги в пароварці? Закрийте ємність кришкою, ставимо таймер приблизно на 25 хвилин, і чекаємо сигналу готовності. По закінченню часу готову страву подаємо з зеленню і свіжими овочами.
Яловичі котлети в пароварці
Інгредієнти:
Приготування
Хліб замочуємо в бульйоні або молоці, потім віджимаємо і змішуємо з яловичим фаршем. Цибулю очищаємо від лушпиння і натираємо на крупній тертці, або пропускаємо через м'ясорубку, а потім змішуємо з фаршем. Додаємо яйце, солимо і перчимо масу за смаком.
Тепер формуємо котлети, викладаємо в пароварку, накриваємо кришкою і готуємо приблизно 25 хвилин. Подаємо страву з улюбленим гарніром і овочами.
Приємного вам апетиту!
Рекомендуємо добрі рецепти
Рибні котлети з пікші
Рибні котлети з пікші - відмінну страву для сімейного вечері. Готуються вони дуже просто, швидко. Якщо ж ви дотримуєтеся здорового харчування, то
Рибні котлети на пару
Рибні котлети - смачне і корисне блюдо, хоч для повсякденного, хоч святкового столу. А приготування на пару дозволити зробити їх менш жирними і
Тефтелі на пару
Парові тефтелі - це корисна дієтична страва, і до того ж смачне. Подавати їх можна з будь-яким гарніром. Готувати їх у пароварці досить просто, і ми
Індичка в пароварці
Дуже смачне і корисне блюдо індичка в пароварці. Готувати його можна по-різному, а тому ми підібрали відразу кілька рецептів, які здивують вас своєю
Тефтелі в пароварці
Тефтелі - це смачні м'ясні кульки. Їх можна готувати в духовці, в мультиварці, а також в пароварці. Ось про останній спосіб ми сьогодні і поговоримо.
Котлети в мікрохвильовці
У дитинстві мені здавалося, що найстрашніша кулінарна мудрість полягає в приготуванні котлет - адже потрібно виконати стільки різних операцій, які