Рибні котлети на пару
Рибні котлети корисні в будь-якому вигляді, але зробити їх більш диетичними і менш жирними допоможе приготування на пару. Як приготувати рибні котлети на пару і при цьому зберегти соковитість і ніжність ми розповімо далі.
Інгредієнти:
Для риби:
рибне філе - 600 г;
яйце - 1 шт.;
мука - 4 ст. ложки;
петрушка пучок;
сіль, перець - за смаком.
Для соусу:
соєвий соус - 1/2 ст.;
часник - 2 зубчики;
тертий імбир - 2 ч. ложки;
рисовий оцет - 1/4 ст.;
кунжутна олія - 1/2 ч. ложки.
Приготування
Рибне філе очищаємо від кісток, якщо такі ще залишилися в ньому і обробляємо на шматочки. Шматочки риби пропускаємо через м'ясорубку або збиваємо з допомогою блендера в однорідний фарш. Фарш приправляємо до смаку сіллю і перцем, додаємо порізану зелень, яйце і борошно, все ретельно перемішуємо.
З готового фаршу ліпимо котлети, попередньо змочивши руки в холодній воді або змастити їх маслом. Викладаємо котлети на решітку пароварки і готуємо 20-25 хвилин.
Для соусу всі інгредієнти змішуємо разом і розбавляємо 1/2 склянки води. Уварюємо суміш 5 хвилин і охолоджуємо перед подачею.
Якщо ви вирішили готувати рибні котлети на пару в мультиварці, то використовуйте режим Варіння на пару" і час - 20 хвилин.
Інгредієнти:
Для котлет:
філе минтая - 500 г;
лавровий лист - 2 шт.;
картопля - 350 г;
цедра лимона - 1/2 ч. ложки;
петрушка - 1/2 ч. ложки;
зелена цибуля - 1/2 ч. ложки;
яйце - 1 шт.
Для соусу:
майонез - 125 мл;
каперси - 1 ст. ложка;
хрін тертий - 1 ч. ложка;
діжонська гірчиця - 1 ч. ложка;
цибулю-шалот - 1 шт.;
петрушка - 1 ч. ложка.
Приготування
Картоплю чистимо, миємо й нарізаємо кубиками. Варимо картоплю до повної готовності в підсоленій воді з лавровим листом. Варені бульби розминаємо толкушкой і змішуємо із зеленню, яйцем і лимонною цедрою. Рибне філе пропускаємо через м'ясорубку, отриману масу змішати з картоплею. Формуем із суміші котлетки і викладаємо їх на решітку пароварки. Готуємо рибні котлети 25-30 хвилин.
Поки котлети готуються на пару, займемося соусом. Цибулю і зелень подрібнюємо і змішуємо з домашнім майонезом і каперсами. Додаємо в соус тертий хрін і трохи гірчиці для гостроти. Перед подачею соус необхідно охолодити.
Інгредієнти:
Для котлет:
філе тріски - 600 г;
ріпчаста цибуля - 1 шт.;
зелень - 1 пучок;
борошно - 4-5 ст. ложок;
лимонний сік;
сіль, перець - за смаком.
Для соусу:
вершкове масло - 25 г;
борошно - 25 г;
молоко - 350 мл;
петрушка - 1 пучок.
Приготування
Філе тріски перевіряємо на наявність кісток і при необхідності витягаємо їх. Ріпчасту цибулю пропускаємо через м'ясорубку, а слідом за ним подрібнюємо і шматочки тріски. В рибний фарш додаємо подрібнену зелень, сіль з перцем за смаком, трохи лимонного соку і яйце з борошном для зв'язки. Вологими руками формуємо з фаршу котлетки і кладемо їх на решітку пароварки.
Якщо пароварки як окремого пристрою на вашій кухні немає, то замініть її простий каструлею. Доведіть воду в каструлі до кипіння і поставте на пором грати або друшляк. Викладіть на решітку сформовані котлети і накрийте саморобну пароварку кришкою. Готується в такому пристрої котлети будуть як завжди - 25-30 хвилин.
Тим часом займемося соусом. На сковороді розтоплюємо масло й обсмажуємо на ньому борошно. Постійно помішуючи борошняну суміш, вводимо молоко і варимо соус на малому вогні до загустіння. Солимо, перчимо до смаку, додаємо подрібнену петрушку і подаємо до котлет. Втім, до котлет з тріски прекрасно можуть підійти і соуси з двох попередніх рецептів.
Рецепт рибних котлет на пару
Інгредієнти:
Для риби:
Для соусу:
Приготування
Рибне філе очищаємо від кісток, якщо такі ще залишилися в ньому і обробляємо на шматочки. Шматочки риби пропускаємо через м'ясорубку або збиваємо з допомогою блендера в однорідний фарш. Фарш приправляємо до смаку сіллю і перцем, додаємо порізану зелень, яйце і борошно, все ретельно перемішуємо.
З готового фаршу ліпимо котлети, попередньо змочивши руки в холодній воді або змастити їх маслом. Викладаємо котлети на решітку пароварки і готуємо 20-25 хвилин.
Для соусу всі інгредієнти змішуємо разом і розбавляємо 1/2 склянки води. Уварюємо суміш 5 хвилин і охолоджуємо перед подачею.
Якщо ви вирішили готувати рибні котлети на пару в мультиварці, то використовуйте режим Варіння на пару" і час - 20 хвилин.
Рибні котлети з минтая на пару
Інгредієнти:
Для котлет:
Для соусу:
Приготування
Картоплю чистимо, миємо й нарізаємо кубиками. Варимо картоплю до повної готовності в підсоленій воді з лавровим листом. Варені бульби розминаємо толкушкой і змішуємо із зеленню, яйцем і лимонною цедрою. Рибне філе пропускаємо через м'ясорубку, отриману масу змішати з картоплею. Формуем із суміші котлетки і викладаємо їх на решітку пароварки. Готуємо рибні котлети 25-30 хвилин.
Поки котлети готуються на пару, займемося соусом. Цибулю і зелень подрібнюємо і змішуємо з домашнім майонезом і каперсами. Додаємо в соус тертий хрін і трохи гірчиці для гостроти. Перед подачею соус необхідно охолодити.
Рибні котлети з тріски на пару
Інгредієнти:
Для котлет:
Для соусу:
Приготування
Філе тріски перевіряємо на наявність кісток і при необхідності витягаємо їх. Ріпчасту цибулю пропускаємо через м'ясорубку, а слідом за ним подрібнюємо і шматочки тріски. В рибний фарш додаємо подрібнену зелень, сіль з перцем за смаком, трохи лимонного соку і яйце з борошном для зв'язки. Вологими руками формуємо з фаршу котлетки і кладемо їх на решітку пароварки.
Якщо пароварки як окремого пристрою на вашій кухні немає, то замініть її простий каструлею. Доведіть воду в каструлі до кипіння і поставте на пором грати або друшляк. Викладіть на решітку сформовані котлети і накрийте саморобну пароварку кришкою. Готується в такому пристрої котлети будуть як завжди - 25-30 хвилин.
Тим часом займемося соусом. На сковороді розтоплюємо масло й обсмажуємо на ньому борошно. Постійно помішуючи борошняну суміш, вводимо молоко і варимо соус на малому вогні до загустіння. Солимо, перчимо до смаку, додаємо подрібнену петрушку і подаємо до котлет. Втім, до котлет з тріски прекрасно можуть підійти і соуси з двох попередніх рецептів.
Рекомендуємо добрі рецепти
Котлети з лосося
Котлети з лосося - чудовий варіант недільного обіду або вечері. А на гарнір можна подати відварні макарони, картопляне пюре або будь-який гарнір на
Рибні котлети з хека
Котлети - смачне блюдо російської кухні, яке обожнюють багато. Вони бувають м'ясні, овочеві та рибні. І зараз ми розповімо, як приготувати дивовижні
Котлети в панірувальних сухарях
Котлети, приготовані в панірувальних сухарях, виходять соковитими всередині і мають приємну золотисту скоринку зовні. Давайте розберемося, як
Котлети в пароварці
Котлети в пароварці готуються без зайвого жиру, що робить їх більш корисними, покращує їх смакові якості і засвоюваність. Парові котлети з риби і
Котлети в мікрохвильовці
У дитинстві мені здавалося, що найстрашніша кулінарна мудрість полягає в приготуванні котлет - адже потрібно виконати стільки різних операцій, які
Рибні котлети в мультиварці
Котлети з риби - корисне і смачне блюдо, яке сподобається і дорослим, і дітям. Приготувати їх досить просто, а ще більше процес дозволить спростити