Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Рибні котлети на пару

Рибні котлети на пару

22-03-2015, 08:35
1 304
Рибні котлети на пару
Рибні котлети корисні в будь-якому вигляді, але зробити їх більш диетичними і менш жирними допоможе приготування на пару. Як приготувати рибні котлети на пару і при цьому зберегти соковитість і ніжність ми розповімо далі.

Рецепт рибних котлет на пару


Інгредієнти:
Для риби:

  • рибне філе - 600 г;

  • яйце - 1 шт.;

  • мука - 4 ст. ложки;

  • петрушка пучок;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Для соусу:

  • соєвий соус - 1/2 ст.;

  • часник - 2 зубчики;

  • тертий імбир - 2 ч. ложки;

  • рисовий оцет - 1/4 ст.;

  • кунжутна олія - 1/2 ч. ложки.


  • Приготування
    Рибне філе очищаємо від кісток, якщо такі ще залишилися в ньому і обробляємо на шматочки. Шматочки риби пропускаємо через м'ясорубку або збиваємо з допомогою блендера в однорідний фарш. Фарш приправляємо до смаку сіллю і перцем, додаємо порізану зелень, яйце і борошно, все ретельно перемішуємо.
    З готового фаршу ліпимо котлети, попередньо змочивши руки в холодній воді або змастити їх маслом. Викладаємо котлети на решітку пароварки і готуємо 20-25 хвилин.
    Для соусу всі інгредієнти змішуємо разом і розбавляємо 1/2 склянки води. Уварюємо суміш 5 хвилин і охолоджуємо перед подачею.
    Якщо ви вирішили готувати рибні котлети на пару в мультиварці, то використовуйте режим Варіння на пару" і час - 20 хвилин.

    Рибні котлети з минтая на пару


    Інгредієнти:
    Для котлет:

  • філе минтая - 500 г;

  • лавровий лист - 2 шт.;

  • картопля - 350 г;

  • цедра лимона - 1/2 ч. ложки;

  • петрушка - 1/2 ч. ложки;

  • зелена цибуля - 1/2 ч. ложки;

  • яйце - 1 шт.


  • Для соусу:

  • майонез - 125 мл;

  • каперси - 1 ст. ложка;

  • хрін тертий - 1 ч. ложка;

  • діжонська гірчиця - 1 ч. ложка;

  • цибулю-шалот - 1 шт.;

  • петрушка - 1 ч. ложка.


  • Приготування
    Картоплю чистимо, миємо й нарізаємо кубиками. Варимо картоплю до повної готовності в підсоленій воді з лавровим листом. Варені бульби розминаємо толкушкой і змішуємо із зеленню, яйцем і лимонною цедрою. Рибне філе пропускаємо через м'ясорубку, отриману масу змішати з картоплею. Формуем із суміші котлетки і викладаємо їх на решітку пароварки. Готуємо рибні котлети 25-30 хвилин.
    Поки котлети готуються на пару, займемося соусом. Цибулю і зелень подрібнюємо і змішуємо з домашнім майонезом і каперсами. Додаємо в соус тертий хрін і трохи гірчиці для гостроти. Перед подачею соус необхідно охолодити.

    Рибні котлети з тріски на пару


    Інгредієнти:
    Для котлет:

  • філе тріски - 600 г;

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • зелень - 1 пучок;

  • борошно - 4-5 ст. ложок;

  • лимонний сік;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Для соусу:

  • вершкове масло - 25 г;

  • борошно - 25 г;

  • молоко - 350 мл;

  • петрушка - 1 пучок.


  • Приготування
    Філе тріски перевіряємо на наявність кісток і при необхідності витягаємо їх. Ріпчасту цибулю пропускаємо через м'ясорубку, а слідом за ним подрібнюємо і шматочки тріски. В рибний фарш додаємо подрібнену зелень, сіль з перцем за смаком, трохи лимонного соку і яйце з борошном для зв'язки. Вологими руками формуємо з фаршу котлетки і кладемо їх
    Рибні котлети на пару
    на решітку пароварки.
    Якщо пароварки як окремого пристрою на вашій кухні немає, то замініть її простий каструлею. Доведіть воду в каструлі до кипіння і поставте на пором грати або друшляк. Викладіть на решітку сформовані котлети і накрийте саморобну пароварку кришкою. Готується в такому пристрої котлети будуть як завжди - 25-30 хвилин.
    Тим часом займемося соусом. На сковороді розтоплюємо масло й обсмажуємо на ньому борошно. Постійно помішуючи борошняну суміш, вводимо молоко і варимо соус на малому вогні до загустіння. Солимо, перчимо до смаку, додаємо подрібнену петрушку і подаємо до котлет. Втім, до котлет з тріски прекрасно можуть підійти і соуси з двох попередніх рецептів.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Котлети з лосося
    Котлети з лосося
    Котлети з лосося - чудовий варіант недільного обіду або вечері. А на гарнір можна подати відварні макарони, картопляне пюре або будь-який гарнір на
    Рибні котлети з хека
    Рибні котлети з хека
    Котлети - смачне блюдо російської кухні, яке обожнюють багато. Вони бувають м'ясні, овочеві та рибні. І зараз ми розповімо, як приготувати дивовижні
    Котлети в панірувальних сухарях
    Котлети в панірувальних сухарях
    Котлети, приготовані в панірувальних сухарях, виходять соковитими всередині і мають приємну золотисту скоринку зовні. Давайте розберемося, як
    Котлети в пароварці
    Котлети в пароварці
    Котлети в пароварці готуються без зайвого жиру, що робить їх більш корисними, покращує їх смакові якості і засвоюваність. Парові котлети з риби і
    Котлети в мікрохвильовці
    Котлети в мікрохвильовці
    У дитинстві мені здавалося, що найстрашніша кулінарна мудрість полягає в приготуванні котлет - адже потрібно виконати стільки різних операцій, які
    Рибні котлети в мультиварці
    Рибні котлети в мультиварці
    Котлети з риби - корисне і смачне блюдо, яке сподобається і дорослим, і дітям. Приготувати їх досить просто, а ще більше процес дозволить спростити