Рибні котлети корисні в будь-якому вигляді, але зробити їх більш диетичними і менш жирними допоможе приготування на пару. Як приготувати рибні котлети на пару і при цьому зберегти соковитість і ніжність ми розповімо далі.
Рецепт рибних котлет на пару
Інгредієнти: Для риби:
рибне філе - 600 г; яйце - 1 шт.; мука - 4 ст. ложки; петрушка пучок; сіль, перець - за смаком. Для соусу:
соєвий соус - 1/2 ст.; часник - 2 зубчики; тертий імбир - 2 ч. ложки; рисовий оцет - 1/4 ст.; кунжутна олія - 1/2 ч. ложки. Приготування Рибне філе очищаємо від кісток, якщо такі ще залишилися в ньому і обробляємо на шматочки. Шматочки риби пропускаємо через м'ясорубку або збиваємо з допомогою блендера в однорідний фарш. Фарш приправляємо до смаку сіллю і перцем, додаємо порізану зелень, яйце і борошно, все ретельно перемішуємо.
З готового фаршу ліпимо котлети, попередньо змочивши руки в холодній воді або змастити їх маслом. Викладаємо котлети на решітку пароварки і готуємо 20-25 хвилин.
Для соусу всі інгредієнти змішуємо разом і розбавляємо 1/2 склянки води. Уварюємо суміш 5 хвилин і охолоджуємо перед подачею.
Якщо ви вирішили готувати рибні котлети на пару в мультиварці, то використовуйте режим Варіння на пару" і час - 20 хвилин.
Рибні котлети з минтая на пару
Інгредієнти: Для котлет:
філе минтая - 500 г; лавровий лист - 2 шт.; картопля - 350 г; цедра лимона - 1/2 ч. ложки; петрушка - 1/2 ч. ложки; зелена цибуля - 1/2 ч. ложки; яйце - 1 шт. Для соусу:
майонез - 125 мл; каперси - 1 ст. ложка; хрін тертий - 1 ч. ложка; діжонська гірчиця - 1 ч. ложка; цибулю-шалот - 1 шт.; петрушка - 1 ч. ложка. Приготування Картоплю чистимо, миємо й нарізаємо кубиками. Варимо картоплю до повної готовності в підсоленій воді з лавровим листом. Варені бульби розминаємо толкушкой і змішуємо із зеленню, яйцем і лимонною цедрою. Рибне філе пропускаємо через м'ясорубку, отриману масу змішати з картоплею. Формуем із суміші котлетки і викладаємо їх на решітку пароварки. Готуємо рибні котлети 25-30 хвилин.
Поки котлети готуються на пару, займемося соусом. Цибулю і зелень подрібнюємо і змішуємо з домашнім майонезом і каперсами. Додаємо в соус тертий хрін і трохи гірчиці для гостроти. Перед подачею соус необхідно охолодити.
Рибні котлети з тріски на пару
Інгредієнти: Для котлет:
філе тріски - 600 г; ріпчаста цибуля - 1 шт.; зелень - 1 пучок; борошно - 4-5 ст. ложок; лимонний сік; сіль, перець - за смаком. Для соусу:
вершкове масло - 25 г; борошно - 25 г; молоко - 350 мл; петрушка - 1 пучок. Приготування Філе тріски перевіряємо на наявність кісток і при необхідності витягаємо їх. Ріпчасту цибулю пропускаємо через м'ясорубку, а слідом за ним подрібнюємо і шматочки тріски. В рибний фарш додаємо подрібнену зелень, сіль з перцем за смаком, трохи лимонного соку і яйце з борошном для зв'язки. Вологими руками формуємо з фаршу котлетки і кладемо їх
на решітку пароварки.
Якщо пароварки як окремого пристрою на вашій кухні немає, то замініть її простий каструлею. Доведіть воду в каструлі до кипіння і поставте на пором грати або друшляк. Викладіть на решітку сформовані котлети і накрийте саморобну пароварку кришкою. Готується в такому пристрої котлети будуть як завжди - 25-30 хвилин.
Тим часом займемося соусом. На сковороді розтоплюємо масло й обсмажуємо на ньому борошно. Постійно помішуючи борошняну суміш, вводимо молоко і варимо соус на малому вогні до загустіння. Солимо, перчимо до смаку, додаємо подрібнену петрушку і подаємо до котлет. Втім, до котлет з тріски прекрасно можуть підійти і соуси з двох попередніх рецептів.