Рибні котлети з хека
Давайте розглянемо з вами, як приготувати ніжні і просто тануть у роті, рибні котлети з хека.
Інгредієнти:
рибний фарш - 500 г;
хліб білий - 2 скибочки;
цибулина - 1 шт.;
яйце - 1 шт.;
морква - 1 шт.;
сухарі панірувальні;
свіжа зелень кропу - 1 пучок;
спеції.
Приготування
Готовий рибний фарш заздалегідь розморожуємо, зливаємо зайву воду і додаємо хліб, розмочений в молоці. Чистимо цибулину, дрібненько шаткуємо і пасеруємо до золотистого кольору на сковороді в рослинному маслечко. Потім викладаємо сюди ж очищену і натерту на тертці моркву, перемішуємо і готуємо овочі ще 3 хвилинки. В рибний фарш додаємо подрібнений кріп, куряче яйце, обжарку і ретельно вимішуємо масу, підсолюємо і поперчив за смаком.
Далі мокрими руками формуємо з фаршу рибні котлетки, обвалюємо їх у панірувальних сухарях , складаємо на тарілку і ставимо на 30 хвилин у холодильник. Після закінчення часу обсмажуємо котлети на розігрітій сковороді з рослинним маслом з двох сторін. Щоб довести страву до готовності, перекладаємо їх на деко і відправляємо на 15-20 хвилин у розігріту до 180 градусів духовку. Ну, ось і все, апетитні рибні котлети з хека готові. А як гарнір до них відмінно підійде відварний рис або картоплю.
Інгредієнти:
рибне філе - 600 г;
хліб білий - 150 г;
яйце - 3 шт.;
молоко - 05 склянки;
цибулина - 2 шт.;
олія - 05 склянки;
спеції.
Для соусу:
цибулина - 1 шт.;
томатна паста - 3 ст. ложки;
вода - 400 мл;
борошно - 2 ст. ложки;
масло рослинне - 3 ст. ложки;
спеції.
Приготування
Мякушку білого хліба розмочуємо в теплому молоці. Чистимо цибулину, промиваємо і шаткуємо дрібними кубиками. Філе хека ріжемо, перекручуємо разом з хлібом і цибулею через м'ясорубку. У рибну масу додаємо яйця, додаємо борошно, солимо і перчимо за смаком. Замішуємо однорідний котлетний фарш. Тепер розігріваємо сковороду, наливаємо трохи рослинного масла, формуємо невеликі котлети і обсмажуємо до готовності на середньому вогні.
Цим часом запалюємо поки духовку і залишаємо її нагріватися до 180 градусів. Потім перекладаємо рибні котлети в каструлю і заливаємо соусом. Для його приготування пасеруємо на сковороді подрібнену цибулю, додаємо трохи борошна, кладемо томатну пасту, вливаємо воду і перемішуємо. Солимо, перчимо соус за смаком, доводимо до кипіння і заливаємо котлети томатною сумішшю. Накриваємо каструлю кришкою і відправляємо рибні котлети з хека в духовку. Тушкуємо блюдо 10-15 хвилин, після чого подаємо з улюбленим гарніром.
Інгредієнти:
масло вершкове - 20 г;
лавровий лист - 1 шт.;
цибулина - 1 т.;
морква - 05 шт.;
спеції;
яйце - 1 шт.;
хек - 400 р.
Приготування
Рибу очищаємо від кісток, знімаємо шкірку і нарізаємо ножем на дуже дрібні шматочки. Цибулину і моркву чистимо, шаткуємо й викладаємо у фарш. Додаємо куряче яйце, приправляємо сіллю і перцем. Для додання котлеткам ніжного вершкового смаку і соковитості, силіконові формочки злегка змащуємо вершковим маслом.
У кожну формочку викладаємо повну столову ложку рибної суміші, робимо невелике поглиблення, кладемо шматочок масла, накриваємо зверху рибним фаршем і гарненько розрівнюємо. У чашу мультиварки виливаємо склянку води, кидаємо лавровий лист і запашний перчик. Формочки ставимо в спеціальний кошик для приготування страви на пару, включаємо програму «Варка на пару» і засікаємо 20 хвилин. Після сигналу готовності виймаємо чашу, акуратно дістаємо котлети з формочок і подаємо страву до столу.
Рецепт рибних котлет з хека
Інгредієнти:
Приготування
Готовий рибний фарш заздалегідь розморожуємо, зливаємо зайву воду і додаємо хліб, розмочений в молоці. Чистимо цибулину, дрібненько шаткуємо і пасеруємо до золотистого кольору на сковороді в рослинному маслечко. Потім викладаємо сюди ж очищену і натерту на тертці моркву, перемішуємо і готуємо овочі ще 3 хвилинки. В рибний фарш додаємо подрібнений кріп, куряче яйце, обжарку і ретельно вимішуємо масу, підсолюємо і поперчив за смаком.
Далі мокрими руками формуємо з фаршу рибні котлетки, обвалюємо їх у панірувальних сухарях , складаємо на тарілку і ставимо на 30 хвилин у холодильник. Після закінчення часу обсмажуємо котлети на розігрітій сковороді з рослинним маслом з двох сторін. Щоб довести страву до готовності, перекладаємо їх на деко і відправляємо на 15-20 хвилин у розігріту до 180 градусів духовку. Ну, ось і все, апетитні рибні котлети з хека готові. А як гарнір до них відмінно підійде відварний рис або картоплю.
Рибні котлети з хека в томатному соусі
Інгредієнти:
Для соусу:
Приготування
Мякушку білого хліба розмочуємо в теплому молоці. Чистимо цибулину, промиваємо і шаткуємо дрібними кубиками. Філе хека ріжемо, перекручуємо разом з хлібом і цибулею через м'ясорубку. У рибну масу додаємо яйця, додаємо борошно, солимо і перчимо за смаком. Замішуємо однорідний котлетний фарш. Тепер розігріваємо сковороду, наливаємо трохи рослинного масла, формуємо невеликі котлети і обсмажуємо до готовності на середньому вогні.
Цим часом запалюємо поки духовку і залишаємо її нагріватися до 180 градусів. Потім перекладаємо рибні котлети в каструлю і заливаємо соусом. Для його приготування пасеруємо на сковороді подрібнену цибулю, додаємо трохи борошна, кладемо томатну пасту, вливаємо воду і перемішуємо. Солимо, перчимо соус за смаком, доводимо до кипіння і заливаємо котлети томатною сумішшю. Накриваємо каструлю кришкою і відправляємо рибні котлети з хека в духовку. Тушкуємо блюдо 10-15 хвилин, після чого подаємо з улюбленим гарніром.
Рецепт котлет з хека в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
Рибу очищаємо від кісток, знімаємо шкірку і нарізаємо ножем на дуже дрібні шматочки. Цибулину і моркву чистимо, шаткуємо й викладаємо у фарш. Додаємо куряче яйце, приправляємо сіллю і перцем. Для додання котлеткам ніжного вершкового смаку і соковитості, силіконові формочки злегка змащуємо вершковим маслом.
У кожну формочку викладаємо повну столову ложку рибної суміші, робимо невелике поглиблення, кладемо шматочок масла, накриваємо зверху рибним фаршем і гарненько розрівнюємо. У чашу мультиварки виливаємо склянку води, кидаємо лавровий лист і запашний перчик. Формочки ставимо в спеціальний кошик для приготування страви на пару, включаємо програму «Варка на пару» і засікаємо 20 хвилин. Після сигналу готовності виймаємо чашу, акуратно дістаємо котлети з формочок і подаємо страву до столу.
Рекомендуємо добрі рецепти
Рибні котлети з пікші
Рибні котлети з пікші - відмінну страву для сімейного вечері. Готуються вони дуже просто, швидко. Якщо ж ви дотримуєтеся здорового харчування, то
Котлети з минтая
Котлети з минтая - смачне і досить просте у приготуванні блюдо. Їх можна подати з будь-яким гарніром, відварною картоплею, рисом, гречкою і т. д.
Рибні котлети на пару
Рибні котлети - смачне і корисне блюдо, хоч для повсякденного, хоч святкового столу. А приготування на пару дозволити зробити їх менш жирними і
Котлети з судака
Котлети - улюблене багатьма блюдо. З чим їх тільки не готують: з м'ясом, грибами, овочами, рибою?! І сьогодні ми розповімо, як зробити дивовижні
Котлети з щуки з салом
Сьогодні ми з вами поговоримо про рибні котлетки, зокрема мова піде про смачні котлети з щуки з салом. Вони виходять низькокалорійними і чудово
Рибні котлети в мультиварці
Котлети з риби - корисне і смачне блюдо, яке сподобається і дорослим, і дітям. Приготувати їх досить просто, а ще більше процес дозволить спростити