Рибні котлети з хека

Рецепт рибних котлет з хека
Інгредієнти:
Приготування
Готовий рибний фарш заздалегідь розморожуємо, зливаємо зайву воду і додаємо хліб, розмочений в молоці. Чистимо цибулину, дрібненько шаткуємо і пасеруємо до золотистого кольору на сковороді в рослинному маслечко. Потім викладаємо сюди ж очищену і натерту на тертці моркву, перемішуємо і готуємо овочі ще 3 хвилинки. В рибний фарш додаємо подрібнений кріп, куряче яйце, обжарку і ретельно вимішуємо масу, підсолюємо і поперчив за смаком.
Далі мокрими руками формуємо з фаршу рибні котлетки, обвалюємо їх у панірувальних сухарях , складаємо на тарілку і ставимо на 30 хвилин у холодильник. Після закінчення часу обсмажуємо котлети на розігрітій сковороді з рослинним маслом з двох сторін. Щоб довести страву до готовності, перекладаємо їх на деко і відправляємо на 15-20 хвилин у розігріту до 180 градусів духовку. Ну, ось і все, апетитні рибні котлети з хека готові. А як гарнір до них відмінно підійде відварний рис або картоплю.
Рибні котлети з хека в томатному соусі
Інгредієнти:
Для соусу:
Приготування
Мякушку білого хліба розмочуємо в теплому молоці. Чистимо цибулину, промиваємо і шаткуємо дрібними кубиками. Філе хека ріжемо, перекручуємо разом з хлібом і цибулею через м'ясорубку. У рибну масу додаємо яйця, додаємо борошно, солимо і перчимо за смаком. Замішуємо однорідний котлетний фарш. Тепер розігріваємо сковороду, наливаємо трохи рослинного масла, формуємо невеликі котлети і обсмажуємо до готовності на середньому вогні.
Цим часом запалюємо поки духовку і залишаємо її нагріватися до 180 градусів. Потім перекладаємо рибні котлети в каструлю і заливаємо соусом. Для його приготування пасеруємо на сковороді подрібнену цибулю, додаємо трохи борошна, кладемо томатну пасту, вливаємо воду і перемішуємо. Солимо, перчимо соус за смаком, доводимо до кипіння і заливаємо котлети томатною сумішшю. Накриваємо каструлю кришкою і відправляємо рибні котлети з хека в духовку. Тушкуємо блюдо 10-15 хвилин, після чого подаємо з улюбленим гарніром.
Рецепт котлет з хека в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування

Рибу очищаємо від кісток, знімаємо шкірку і нарізаємо ножем на дуже дрібні шматочки. Цибулину і моркву чистимо, шаткуємо й викладаємо у фарш. Додаємо куряче яйце, приправляємо сіллю і перцем. Для додання котлеткам ніжного вершкового смаку і соковитості, силіконові формочки злегка змащуємо вершковим маслом.
У кожну формочку викладаємо повну столову ложку рибної суміші, робимо невелике поглиблення, кладемо шматочок масла, накриваємо зверху рибним фаршем і гарненько розрівнюємо. У чашу мультиварки виливаємо склянку води, кидаємо лавровий лист і запашний перчик. Формочки ставимо в спеціальний кошик для приготування страви на пару, включаємо програму «Варка на пару» і засікаємо 20 хвилин. Після сигналу готовності виймаємо чашу, акуратно дістаємо котлети з формочок і подаємо страву до столу.
Рекомендуємо добрі рецепти

Рибні котлети з пікші
Рибні котлети з пікші - відмінну страву для сімейного вечері. Готуються вони дуже просто, швидко. Якщо ж ви дотримуєтеся здорового харчування, то

Котлети з минтая
Котлети з минтая - смачне і досить просте у приготуванні блюдо. Їх можна подати з будь-яким гарніром, відварною картоплею, рисом, гречкою і т. д.

Рибні котлети на пару
Рибні котлети - смачне і корисне блюдо, хоч для повсякденного, хоч святкового столу. А приготування на пару дозволити зробити їх менш жирними і

Котлети з судака
Котлети - улюблене багатьма блюдо. З чим їх тільки не готують: з м'ясом, грибами, овочами, рибою?! І сьогодні ми розповімо, як зробити дивовижні

Котлети з щуки з салом
Сьогодні ми з вами поговоримо про рибні котлетки, зокрема мова піде про смачні котлети з щуки з салом. Вони виходять низькокалорійними і чудово

Рибні котлети в мультиварці
Котлети з риби - корисне і смачне блюдо, яке сподобається і дорослим, і дітям. Приготувати їх досить просто, а ще більше процес дозволить спростити