Давайте розглянемо з вами, як приготувати ніжні і просто тануть у роті, рибні котлети з хека.
Рецепт рибних котлет з хека
Інгредієнти: рибний фарш - 500 г; хліб білий - 2 скибочки; цибулина - 1 шт.; яйце - 1 шт.; морква - 1 шт.; сухарі панірувальні; свіжа зелень кропу - 1 пучок; спеції. Приготування Готовий рибний фарш заздалегідь розморожуємо, зливаємо зайву воду і додаємо хліб, розмочений в молоці. Чистимо цибулину, дрібненько шаткуємо і пасеруємо до золотистого кольору на сковороді в рослинному маслечко. Потім викладаємо сюди ж очищену і натерту на тертці моркву, перемішуємо і готуємо овочі ще 3 хвилинки. В рибний фарш додаємо подрібнений кріп, куряче яйце, обжарку і ретельно вимішуємо масу, підсолюємо і поперчив за смаком.
Далі мокрими руками формуємо з фаршу рибні котлетки, обвалюємо їх у панірувальних сухарях , складаємо на тарілку і ставимо на 30 хвилин у холодильник. Після закінчення часу обсмажуємо котлети на розігрітій сковороді з рослинним маслом з двох сторін. Щоб довести страву до готовності, перекладаємо їх на деко і відправляємо на 15-20 хвилин у розігріту до 180 градусів духовку. Ну, ось і все, апетитні рибні котлети з хека готові. А як гарнір до них відмінно підійде відварний рис або картоплю.
Рибні котлети з хека в томатному соусі
Інгредієнти: рибне філе - 600 г; хліб білий - 150 г; яйце - 3 шт.; молоко - 05 склянки; цибулина - 2 шт.; олія - 05 склянки; спеції. Для соусу:
цибулина - 1 шт.; томатна паста - 3 ст. ложки; вода - 400 мл; борошно - 2 ст. ложки; масло рослинне - 3 ст. ложки; спеції. Приготування Мякушку білого хліба розмочуємо в теплому молоці. Чистимо цибулину, промиваємо і шаткуємо дрібними кубиками. Філе хека ріжемо, перекручуємо разом з хлібом і цибулею через м'ясорубку. У рибну масу додаємо яйця, додаємо борошно, солимо і перчимо за смаком. Замішуємо однорідний котлетний фарш. Тепер розігріваємо сковороду, наливаємо трохи рослинного масла, формуємо невеликі котлети і обсмажуємо до готовності на середньому вогні.
Цим часом запалюємо поки духовку і залишаємо її нагріватися до 180 градусів. Потім перекладаємо рибні котлети в каструлю і заливаємо соусом. Для його приготування пасеруємо на сковороді подрібнену цибулю, додаємо трохи борошна, кладемо томатну пасту, вливаємо воду і перемішуємо. Солимо, перчимо соус за смаком, доводимо до кипіння і заливаємо котлети томатною сумішшю. Накриваємо каструлю кришкою і відправляємо рибні котлети з хека в духовку. Тушкуємо блюдо 10-15 хвилин, після чого подаємо з улюбленим гарніром.
Рецепт котлет з хека в мультиварці
Інгредієнти: масло вершкове - 20 г; лавровий лист - 1 шт.; цибулина - 1 т.; морква - 05 шт.; спеції; яйце - 1 шт.; хек - 400 р. Приготування Рибу очищаємо від кісток, знімаємо шкірку і нарізаємо ножем на дуже дрібні шматочки. Цибулину і моркву чистимо, шаткуємо й викладаємо у фарш. Додаємо куряче яйце, приправляємо сіллю і перцем. Для додання котлеткам ніжного вершкового смаку і соковитості, силіконові формочки злегка змащуємо вершковим маслом.
У кожну формочку викладаємо повну столову ложку рибної суміші, робимо невелике поглиблення, кладемо шматочок масла, накриваємо зверху рибним фаршем і гарненько розрівнюємо. У чашу мультиварки виливаємо склянку води, кидаємо лавровий лист і запашний перчик. Формочки ставимо в спеціальний кошик для приготування страви на пару, включаємо програму «Варка на пару» і засікаємо 20 хвилин. Після сигналу готовності виймаємо чашу, акуратно дістаємо котлети з формочок і подаємо страву до столу.