Тефтелі на пару
Парові тефтелі - це страва дієтичної кухні, але тим не менш вони можуть бути не тільки корисними та поживними, але і смачними. Рецепти м'ясних і рибних тюфтельок на пару в цілому не відрізняються різноманітністю, результат залежить від якості м'яса або риби, і ще, не перетримуйте їх у пароварці, інакше вони будуть сухими і несмачними. Про те, як приготувати тефтелі на пару ми розповімо в нашій сьогоднішній добірці.
Інгредієнти:
фарш - 500 г;
соєвий соус;
яйце куряче - 1 шт.;
рис - 100 г;
цибуля ріпчаста - 1 шт.;
коріандр;
паприка;
імбир.
Приготування
Якщо фарш заморожений, то попередньо розморожуємо його. У фарш додаємо рис, дрібно шінкованной ріпчаста цибуля. Соєвий соус, трави і яйце. Все добре перемішуємо, формуємо тефтелі і викладаємо в пароварку. Готуємо згідно з режимом для приготування м'ясних тюфтельок, передбаченим у вашій пароварці. Окремо можна приготувати томатний соус.
Інгредієнти:
свино-яловичий фарш - 1 кг;
яйце куряче - 1 шт.;
цибулина - 2 шт.;
хліб без скоринки - 100 г;
рис - 100 г;
морква - 2 шт.;
молоко - 05 склянки;
помідори - 2 шт.;
сіль, перець, лавровий лист - за смаком.
Приготування
Пропускаємо через м'ясорубку 1 моркву і 1 цибулину і змішуємо овочі з фаршем. Рис попередньо відварюємо, хліб замочуємо в молоці, потім додаємо все це у фарш розбиваємо яйце, солимо і перчимо. Все добре перемішуємо і формуємо тефтелі. Далі готуємо в пароварці. Окремо готуємо соус до тефтелі: дрібно нашатковану 1 цибулину і 1 моркву злегка обсмажуємо на олії, додаємо подрібнені помідори. Тушкуємо трохи, потім вливаємо 0 5 склянки води, солимо, перчимо, додаємо лаврушку. Ще трохи уварюють. Готові тефтелі можна трохи протушкувати в цьому соусі, а можна подати окремо.
Інгредієнти:
філе рибне - 600 г;
панірувальні сухарі - 05 склянки;
молоко - 1/4 склянки;
яйце куряче - 1 шт.;
олія оливкова - 3 ст. ложки;
часник - 2 зубчики;
зелень петрушки;
сіль, перець - за смаком.
Приготування
Сухарі замочуємо в молоці, рибне філе і часник подрібнюємо в м'ясорубці або блендері. Додаємо яйце, замочені сухарі, солимо, перчимо, добре перемішуємо фарш. Формуємо невеличкі кульки, кожен скроплюємо оливковою олією і викладаємо в пароварку. Готуємо на пару протягом 10 хвилин. Подаємо рибні тефтелі з відварним рисом, тушкованими овочами або картопляним пюре , прикрасивши зеленню.
Інгредієнти:
філе тріски (можна минтая, хека, пікші) - 500 г;
цибуля ріпчаста - 1 шт.;
морква - 2 шт.;
рис - 1 /3 склянки;
сіль, перець, приправи за смаком.
Приготування
Рибу і овочі подрібнюємо в м'ясорубці і змішати з рисом, солимо, перчимо і додаємо приправи за смаком. Формуємо тефтелі і викладаємо в пароварку, готуємо згідно інструкції до вашої пароварці. Подаємо з рубаною зеленню і сметаною.
М'ясні тефтелі на пару
Інгредієнти:
Приготування
Якщо фарш заморожений, то попередньо розморожуємо його. У фарш додаємо рис, дрібно шінкованной ріпчаста цибуля. Соєвий соус, трави і яйце. Все добре перемішуємо, формуємо тефтелі і викладаємо в пароварку. Готуємо згідно з режимом для приготування м'ясних тюфтельок, передбаченим у вашій пароварці. Окремо можна приготувати томатний соус.
Тефтелі на пару для дитини
Інгредієнти:
Приготування
Пропускаємо через м'ясорубку 1 моркву і 1 цибулину і змішуємо овочі з фаршем. Рис попередньо відварюємо, хліб замочуємо в молоці, потім додаємо все це у фарш розбиваємо яйце, солимо і перчимо. Все добре перемішуємо і формуємо тефтелі. Далі готуємо в пароварці. Окремо готуємо соус до тефтелі: дрібно нашатковану 1 цибулину і 1 моркву злегка обсмажуємо на олії, додаємо подрібнені помідори. Тушкуємо трохи, потім вливаємо 0 5 склянки води, солимо, перчимо, додаємо лаврушку. Ще трохи уварюють. Готові тефтелі можна трохи протушкувати в цьому соусі, а можна подати окремо.
Рибні тефтелі на пару
Інгредієнти:
Приготування
Сухарі замочуємо в молоці, рибне філе і часник подрібнюємо в м'ясорубці або блендері. Додаємо яйце, замочені сухарі, солимо, перчимо, добре перемішуємо фарш. Формуємо невеличкі кульки, кожен скроплюємо оливковою олією і викладаємо в пароварку. Готуємо на пару протягом 10 хвилин. Подаємо рибні тефтелі з відварним рисом, тушкованими овочами або картопляним пюре , прикрасивши зеленню.
Рецепт рибних тюфтельок в пароварці
Інгредієнти:
Приготування
Рибу і овочі подрібнюємо в м'ясорубці і змішати з рисом, солимо, перчимо і додаємо приправи за смаком. Формуємо тефтелі і викладаємо в пароварку, готуємо згідно інструкції до вашої пароварці. Подаємо з рубаною зеленню і сметаною.
Рекомендуємо добрі рецепти
Рибні котлети з пікші
Рибні котлети з пікші - відмінну страву для сімейного вечері. Готуються вони дуже просто, швидко. Якщо ж ви дотримуєтеся здорового харчування, то
Тефтелі в томатному соусі - рецепт
Тефтелі - це чудове блюдо, яке люблять і дорослі, і діти. Їх можна подавати з будь-яким гарніром - картоплею, рисом, гречкою, макарони. І сьогодні ми
Тефтелі з капустою
Тефтелі - це смачні м'ясні кульки з соусом. Варіантів їх приготування досить багато, і у кожної господині неодмінно є свій. І сьогодні ми пропонуємо
Тефтелі з яловичини
Тефтелі - це м'ясні кульки, протушкувалися з соусом, чудово підійдуть до будь-якого гарніру. Давайте розглянемо декілька простих рецептів створення
Тефтелі в сметанному соусі
Тефтелі - це смачні м'ясні або рибні кульки, які неодмінно подають з соусом, інакше вони будуть нагадувати котлети. І сьогодні ми пропонуємо вам
Тефтелі в пароварці
Тефтелі - це смачні м'ясні кульки. Їх можна готувати в духовці, в мультиварці, а також в пароварці. Ось про останній спосіб ми сьогодні і поговоримо.