Вернуться назад Распечатать

Тефтелі на пару

Тефтелі на пару
Парові тефтелі - це страва дієтичної кухні, але тим не менш вони можуть бути не тільки корисними та поживними, але і смачними. Рецепти м'ясних і рибних тюфтельок на пару в цілому не відрізняються різноманітністю, результат залежить від якості м'яса або риби, і ще, не перетримуйте їх у пароварці, інакше вони будуть сухими і несмачними. Про те, як приготувати тефтелі на пару ми розповімо в нашій сьогоднішній добірці.

М'ясні тефтелі на пару


Інгредієнти:

  • фарш - 500 г;

  • соєвий соус;

  • яйце куряче - 1 шт.;

  • рис - 100 г;

  • цибуля ріпчаста - 1 шт.;

  • коріандр;

  • паприка;

  • імбир.


  • Приготування
    Якщо фарш заморожений, то попередньо розморожуємо його. У фарш додаємо рис, дрібно шінкованной ріпчаста цибуля. Соєвий соус, трави і яйце. Все добре перемішуємо, формуємо тефтелі і викладаємо в пароварку. Готуємо згідно з режимом для приготування м'ясних тюфтельок, передбаченим у вашій пароварці. Окремо можна приготувати томатний соус.

    Тефтелі на пару для дитини


    Інгредієнти:

  • свино-яловичий фарш - 1 кг;

  • яйце куряче - 1 шт.;

  • цибулина - 2 шт.;

  • хліб без скоринки - 100 г;

  • рис - 100 г;

  • морква - 2 шт.;

  • молоко - 05 склянки;

  • помідори - 2 шт.;

  • сіль, перець, лавровий лист - за смаком.


  • Приготування
    Пропускаємо через м'ясорубку 1 моркву і 1 цибулину і змішуємо овочі з фаршем. Рис попередньо відварюємо, хліб замочуємо в молоці, потім додаємо все це у фарш розбиваємо яйце, солимо і перчимо. Все добре перемішуємо і формуємо тефтелі. Далі готуємо в пароварці. Окремо готуємо соус до тефтелі: дрібно нашатковану 1 цибулину і 1 моркву злегка обсмажуємо на олії, додаємо подрібнені помідори. Тушкуємо трохи, потім вливаємо 0 5 склянки води, солимо, перчимо, додаємо лаврушку. Ще трохи уварюють. Готові тефтелі можна трохи протушкувати в цьому соусі, а можна подати окремо.

    Рибні тефтелі на пару


    Інгредієнти:

  • філе рибне - 600 г;

  • панірувальні сухарі - 05 склянки;

  • молоко - 1/4 склянки;

  • яйце куряче - 1 шт.;

  • олія оливкова - 3 ст. ложки;

  • часник - 2 зубчики;

  • зелень петрушки;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Сухарі замочуємо в молоці, рибне філе і часник подрібнюємо в м'ясорубці або блендері. Додаємо яйце, замочені сухарі, солимо, перчимо, добре перемішуємо фарш. Формуємо невеличкі кульки, кожен скроплюємо оливковою олією і викладаємо в пароварку. Готуємо на пару протягом 10 хвилин. Подаємо рибні тефтелі з відварним рисом, тушкованими овочами або картопляним пюре , прикрасивши зеленню.

    Рецепт рибних тюфтельок в пароварці


    Інгредієнти:
    Тефтелі на пару


  • філе тріски (можна минтая, хека, пікші) - 500 г;

  • цибуля ріпчаста - 1 шт.;

  • морква - 2 шт.;

  • рис - 1 /3 склянки;

  • сіль, перець, приправи за смаком.


  • Приготування
    Рибу і овочі подрібнюємо в м'ясорубці і змішати з рисом, солимо, перчимо і додаємо приправи за смаком. Формуємо тефтелі і викладаємо в пароварку, готуємо згідно інструкції до вашої пароварці. Подаємо з рубаною зеленню і сметаною.