Парові тефтелі - це страва дієтичної кухні, але тим не менш вони можуть бути не тільки корисними та поживними, але і смачними. Рецепти м'ясних і рибних тюфтельок на пару в цілому не відрізняються різноманітністю, результат залежить від якості м'яса або риби, і ще, не перетримуйте їх у пароварці, інакше вони будуть сухими і несмачними. Про те, як приготувати тефтелі на пару ми розповімо в нашій сьогоднішній добірці.
М'ясні тефтелі на пару
Інгредієнти: фарш - 500 г; соєвий соус; яйце куряче - 1 шт.; рис - 100 г; цибуля ріпчаста - 1 шт.; коріандр; паприка; імбир. Приготування Якщо фарш заморожений, то попередньо розморожуємо його. У фарш додаємо рис, дрібно шінкованной ріпчаста цибуля. Соєвий соус, трави і яйце. Все добре перемішуємо, формуємо тефтелі і викладаємо в пароварку. Готуємо згідно з режимом для приготування м'ясних тюфтельок, передбаченим у вашій пароварці. Окремо можна приготувати томатний соус.
Тефтелі на пару для дитини
Інгредієнти: свино-яловичий фарш - 1 кг; яйце куряче - 1 шт.; цибулина - 2 шт.; хліб без скоринки - 100 г; рис - 100 г; морква - 2 шт.; молоко - 05 склянки; помідори - 2 шт.; сіль, перець, лавровий лист - за смаком. Приготування Пропускаємо через м'ясорубку 1 моркву і 1 цибулину і змішуємо овочі з фаршем. Рис попередньо відварюємо, хліб замочуємо в молоці, потім додаємо все це у фарш розбиваємо яйце, солимо і перчимо. Все добре перемішуємо і формуємо тефтелі. Далі готуємо в пароварці. Окремо готуємо соус до тефтелі: дрібно нашатковану 1 цибулину і 1 моркву злегка обсмажуємо на олії, додаємо подрібнені помідори. Тушкуємо трохи, потім вливаємо 0 5 склянки води, солимо, перчимо, додаємо лаврушку. Ще трохи уварюють. Готові тефтелі можна трохи протушкувати в цьому соусі, а можна подати окремо.
Рибні тефтелі на пару
Інгредієнти: філе рибне - 600 г; панірувальні сухарі - 05 склянки; молоко - 1/4 склянки; яйце куряче - 1 шт.; олія оливкова - 3 ст. ложки; часник - 2 зубчики; зелень петрушки; сіль, перець - за смаком. Приготування Сухарі замочуємо в молоці, рибне філе і часник подрібнюємо в м'ясорубці або блендері. Додаємо яйце, замочені сухарі, солимо, перчимо, добре перемішуємо фарш. Формуємо невеличкі кульки, кожен скроплюємо оливковою олією і викладаємо в пароварку. Готуємо на пару протягом 10 хвилин. Подаємо рибні тефтелі з відварним рисом, тушкованими овочами або картопляним пюре , прикрасивши зеленню.
Рецепт рибних тюфтельок в пароварці
Інгредієнти: філе тріски (можна минтая, хека, пікші) - 500 г; цибуля ріпчаста - 1 шт.; морква - 2 шт.; рис - 1 /3 склянки; сіль, перець, приправи за смаком. Приготування Рибу і овочі подрібнюємо в м'ясорубці і змішати з рисом, солимо, перчимо і додаємо приправи за смаком. Формуємо тефтелі і викладаємо в пароварку, готуємо згідно інструкції до вашої пароварці. Подаємо з рубаною зеленню і сметаною.