Тефтелі в сметанному соусі
М'ясні тефтелі в сметанному соусі напевно сподобаються вам своїм багатим смаком і простотою приготування. Вони також підійдуть до будь-якого гарніру, стануть ситним та смачним обідом або вечерею. Тефтелі, запечені в сметанному соусі, закінчаться на столі раніше інших страв, тому заздалегідь подбайте про те, щоб вистачило всім.
Багатьох господинь найбільше радує той факт, що інгредієнти можна змінювати в залежності від особистих переваг і кількості вільного часу. На відміну від звичайних тюфтельок, сьогоднішні рецепти гарантують ніжний смак і соковитість цього м'ясної страви завдяки незвичним пікантним соусів. Як гарнір можна приготувати картопляне пюре , макарони твердих сортів, пасту, рис, овочеве рагу або гречану кашу.
А тепер уважно читаємо рецепт і готуємо тефтелі в сметанному соусі.
Інгредієнти:
молоко - 100 мл;
яйце куряче - 1 шт.;
рибне філе - 500 г;
білий хліб - 4 шматочка;
цибуля ріпчаста - 1 шт.;
вершкове масло - 20 г;
вода - 150 мл;
борошно - 2 ст. л.;
сметана - 100 г;
панірувальні сухарі - 100 г;
сіль і перець - за смаком.
Приготування
Пропускаємо рибне філе через м'ясорубку, хліб заливаємо молоком. Цибулину очистити, дрібно нарізаємо і змішуємо з рибним фаршем і размякшим хлібом. Потім додаємо яйце, все ретельно перемішуємо, присмачую сіллю і перцем. Тепер можна почати ліпити тефтелі, обвалювати їх у панірувальних сухарях і обсмажують на сковороді. Після чого розтоплюємо вершкове масло, додаємо борошно і змащуємо майже готові котлетки. Далі вливаємо в сковороду воду і сметану. Тушкуємо ще 15 хвилин до тих пір, поки м'ясо повністю не просочиться. Рибні тефтелі зі сметанним соусом готові!
Порадувати гостей і домашніх можна ще одним подібним дуже ніжним стравою, приготувавши тефтелі з курячого фаршу.
Інгредієнти:
курячий фарш - 800 г;
цибуля ріпчаста - 2 шт.;
часник - 2 зубчики;
рис - 200 г;
яйце куряче - 1 шт.;
сметана - 500 мл;
борошно - 1 ст. л.;
морква - 1 шт.;
рослинна олія - 4 ст. л.;
сіль і перець за смаком.
Приготування
Промиваємо і відварюємо рис до напівготовності, воду зливаємо. Далі пропускаємо через м'ясорубку одну цибулину, часник і курячий фарш. В отриману масу додаємо яйце і рис, потім все солимо і перчимо. Приступаємо до ліплення котлеток, змащуємо деко олією.
Приготування тефтелькою в сметанному соусі займе не більше 30 хвилин, якщо відразу зайнятися соусом. Для нього нам знадобиться обсмажити дрібно нарізану цибулю і терту моркву, змішати з борошном і сметаною. Доводимо нашу заправку до кипіння, постійно помішуємо, щоб уникнути утворення грудочок. Нарешті заливаємо котлетки соусом і відправляємо в духовку на 40 хвилин. Готуємо при температурі 200 градусів. Новий рецепт тюфтельок в сметанному соусі освоєно!
Напевно вас зацікавлять і тефтелі в томатно - сметанному соусі. Спробуємо їх приготувати з яловичини.
Інгредієнти:
яловичий фарш - 500 г;
рис - 100 г;
хліб білий - 3 шматочки;
молоко - 50 мл;
кетчуп або томатна паста - 350 г;
сметана - 350 г;
сіль і перець - за смаком.
Приготування
Білий хліб замочуємо ненадовго в молоці. Рис відварюємо до готовності, зливаємо воду, змішуємо з фаршем і хлібом, солимо і перчимо. Як і в попередніх рецептах, ви можете додати одне яйце. Далі формуємо з готової маси котлетки і обсмажуємо до готовності на сковороді. За 10 хвилин до зняття з плити заливаємо їх сметаною і кетчупом. Прикрасити готові тюфтельки можна зеленню. Краще всього подавати їх разом з овочевою нарізкою. Також ви можете варіювати кількість соусу в залежності від власних уподобань.
Багатьох господинь найбільше радує той факт, що інгредієнти можна змінювати в залежності від особистих переваг і кількості вільного часу. На відміну від звичайних тюфтельок, сьогоднішні рецепти гарантують ніжний смак і соковитість цього м'ясної страви завдяки незвичним пікантним соусів. Як гарнір можна приготувати картопляне пюре , макарони твердих сортів, пасту, рис, овочеве рагу або гречану кашу.
А тепер уважно читаємо рецепт і готуємо тефтелі в сметанному соусі.
Рибні тефтелі в сметанному соусі
Інгредієнти:
Приготування
Пропускаємо рибне філе через м'ясорубку, хліб заливаємо молоком. Цибулину очистити, дрібно нарізаємо і змішуємо з рибним фаршем і размякшим хлібом. Потім додаємо яйце, все ретельно перемішуємо, присмачую сіллю і перцем. Тепер можна почати ліпити тефтелі, обвалювати їх у панірувальних сухарях і обсмажують на сковороді. Після чого розтоплюємо вершкове масло, додаємо борошно і змащуємо майже готові котлетки. Далі вливаємо в сковороду воду і сметану. Тушкуємо ще 15 хвилин до тих пір, поки м'ясо повністю не просочиться. Рибні тефтелі зі сметанним соусом готові!
Порадувати гостей і домашніх можна ще одним подібним дуже ніжним стравою, приготувавши тефтелі з курячого фаршу.
Курячі тефтелі в сметанному соусі
Інгредієнти:
Приготування
Промиваємо і відварюємо рис до напівготовності, воду зливаємо. Далі пропускаємо через м'ясорубку одну цибулину, часник і курячий фарш. В отриману масу додаємо яйце і рис, потім все солимо і перчимо. Приступаємо до ліплення котлеток, змащуємо деко олією.
Приготування тефтелькою в сметанному соусі займе не більше 30 хвилин, якщо відразу зайнятися соусом. Для нього нам знадобиться обсмажити дрібно нарізану цибулю і терту моркву, змішати з борошном і сметаною. Доводимо нашу заправку до кипіння, постійно помішуємо, щоб уникнути утворення грудочок. Нарешті заливаємо котлетки соусом і відправляємо в духовку на 40 хвилин. Готуємо при температурі 200 градусів. Новий рецепт тюфтельок в сметанному соусі освоєно!
Напевно вас зацікавлять і тефтелі в томатно - сметанному соусі. Спробуємо їх приготувати з яловичини.
Простий рецепт тюфтельок до сметано - томатному соусі
Інгредієнти:
Приготування
Білий хліб замочуємо ненадовго в молоці. Рис відварюємо до готовності, зливаємо воду, змішуємо з фаршем і хлібом, солимо і перчимо. Як і в попередніх рецептах, ви можете додати одне яйце. Далі формуємо з готової маси котлетки і обсмажуємо до готовності на сковороді. За 10 хвилин до зняття з плити заливаємо їх сметаною і кетчупом. Прикрасити готові тюфтельки можна зеленню. Краще всього подавати їх разом з овочевою нарізкою. Також ви можете варіювати кількість соусу в залежності від власних уподобань.
Рекомендуємо добрі рецепти
Рибні тефтелі
В заміну м'ясних тефтелі на наших столах все частіше стали з'являтися більш корисні варіанти цієї страви з птиці або риби. Піклуючись про вашому
Тефтелі в томатному соусі - рецепт
Тефтелі - це чудове блюдо, яке люблять і дорослі, і діти. Їх можна подавати з будь-яким гарніром - картоплею, рисом, гречкою, макарони. І сьогодні ми
Тефтелі з капустою
Тефтелі - це смачні м'ясні кульки з соусом. Варіантів їх приготування досить багато, і у кожної господині неодмінно є свій. І сьогодні ми пропонуємо
Тефтелі з яловичини
Тефтелі - це м'ясні кульки, протушкувалися з соусом, чудово підійдуть до будь-якого гарніру. Давайте розглянемо декілька простих рецептів створення
Тефтелі в вершковому соусі
Тефтелі - це дуже смачне блюдо улюблені багатьма. І їх подають з різними соусами. І в нашій статті ми поговоримо про тюхтельки у вершковому соусі.
Тефтелі на пару
Парові тефтелі - це корисна дієтична страва, і до того ж смачне. Подавати їх можна з будь-яким гарніром. Готувати їх у пароварці досить просто, і ми