Рибні тефтелі
Принадність такої страви, як рибні тефтелі в тому, що витративши невелику кількість часу і грошей, ви отримуєте смачне блюдо, яке відмінно підійде для всіх членів сім'ї, навіть тих, хто дотримується дієти.
Цей рецепт рибних тюфтельок хороший тим, що завдяки соусу вони стають більш ніжними і прекрасно доповнюють будь-який гарнір, який ви захочете приготувати.
Інгредієнти:
філе будь-якої риби - 500 г;
яйце - 1 шт.;
хліб - 70 г;
кріп або петрушка - 1 пучок;
сіль і чорний мелений перець;
томатна паста - 3 ст. ложки;
цибуля - 1 шт.;
масло рослинне - 3 ст. ложки;
лимонний сік - 1 ст. ложка;
цукор - 1/2 ч. ложки.
Приготування
Рибу наріжте на шматки, пропустіть через м'ясорубку. Хліб замочіть ненадовго у воді, після цього відіжміть і покришіть. З'єднайте рибний фарш, хліб, яйце, сіль, перець і подрібнену зелень. З отриманої маси сформуйте круглі тюфтельки і поставте їх у холодильник.
В цей час наріжте цибулю і обсмажте на олії протягом декількох хвилин. Потім додайте томатну пасту, лимонний сік, цукор, 1/2 ст. кип'яченої води, а також сіль і перець за смаком. Доведіть соус до кипіння, потім перекладіть в нього тефтелі і тушкуйте на маленькому вогні приблизно 15-20 хвилин.
Якщо ви віддаєте перевагу білий соус, то ми розповімо, як приготувати рибні тефтелі в сметані.
Інгредієнти:
філе білої риби - 500 г;
жовтки - 3 шт.;
цибуля - 4 шт.;
білий свіжий батон - 80-100 г;
сметана - 100 г;
сіль, часник сушений - за смаком;
борошно - 1/2 ст. ложки.
Приготування
Рибне філе, батон і 2 очищені цибулини подрібніть за допомогою м'ясорубки. Потім додайте до них жовтки і сіль і добре все перемішайте. Сформуйте з рибного фаршу тефтелі і поставте їх у духовку хвилин на 15-20.
Поки вони готуються, 2 цибулини дрібно поріжте, підсмажте до прозорості, потім додайте борошно, сіль, 50 мл води і дайте трохи пропарити. Після цього влийте сметану, посипте часником і, при бажанні, зеленню, і доведіть соус до кипіння. Коли він буде готовий, залийте їм тефтелі і запікайте ще 10 хвилин.
Якщо ви хочете, витративши зовсім мало часу, отримати повноцінне ситне блюдо, ми поділимося способом, як зробити тефтелі рибні з рисом.
Інгредієнти:
філе риби - 600 г;
рис - 2 ст. ложки;
цибуля - 1 шт.;
сіль, перець;
кріп - 2-3 гілочки;
лимонний сік - 2 ст. ложки.
Приготування
Рис залийте водою і дайте постояти 2 години. Цибулю і рибу перемеліть на м'ясорубці або блендері. Додайте сіль, перець, рис, рубаний кріп і лимонний сік. Все добре перемішайте і сформуйте тефтелі. Готуйте їх у пароварці протягом 20 хвилин.
Любителям риби радимо також випробувати рецепти рибних котлет і биточків . Приємного апетиту!
Рибні тефтелі в томатному соусі
Цей рецепт рибних тюфтельок хороший тим, що завдяки соусу вони стають більш ніжними і прекрасно доповнюють будь-який гарнір, який ви захочете приготувати.
Інгредієнти:
Приготування
Рибу наріжте на шматки, пропустіть через м'ясорубку. Хліб замочіть ненадовго у воді, після цього відіжміть і покришіть. З'єднайте рибний фарш, хліб, яйце, сіль, перець і подрібнену зелень. З отриманої маси сформуйте круглі тюфтельки і поставте їх у холодильник.
В цей час наріжте цибулю і обсмажте на олії протягом декількох хвилин. Потім додайте томатну пасту, лимонний сік, цукор, 1/2 ст. кип'яченої води, а також сіль і перець за смаком. Доведіть соус до кипіння, потім перекладіть в нього тефтелі і тушкуйте на маленькому вогні приблизно 15-20 хвилин.
Рибні тефтелі в сметанному соусі
Якщо ви віддаєте перевагу білий соус, то ми розповімо, як приготувати рибні тефтелі в сметані.
Інгредієнти:
Приготування
Рибне філе, батон і 2 очищені цибулини подрібніть за допомогою м'ясорубки. Потім додайте до них жовтки і сіль і добре все перемішайте. Сформуйте з рибного фаршу тефтелі і поставте їх у духовку хвилин на 15-20.
Поки вони готуються, 2 цибулини дрібно поріжте, підсмажте до прозорості, потім додайте борошно, сіль, 50 мл води і дайте трохи пропарити. Після цього влийте сметану, посипте часником і, при бажанні, зеленню, і доведіть соус до кипіння. Коли він буде готовий, залийте їм тефтелі і запікайте ще 10 хвилин.
Рибні тефтелі з рисом - рецепт
Якщо ви хочете, витративши зовсім мало часу, отримати повноцінне ситне блюдо, ми поділимося способом, як зробити тефтелі рибні з рисом.
Інгредієнти:
Приготування
Рис залийте водою і дайте постояти 2 години. Цибулю і рибу перемеліть на м'ясорубці або блендері. Додайте сіль, перець, рис, рубаний кріп і лимонний сік. Все добре перемішайте і сформуйте тефтелі. Готуйте їх у пароварці протягом 20 хвилин.
Любителям риби радимо також випробувати рецепти рибних котлет і биточків . Приємного апетиту!
Рекомендуємо добрі рецепти
Рибні котлети з пікші
Рибні котлети з пікші - відмінну страву для сімейного вечері. Готуються вони дуже просто, швидко. Якщо ж ви дотримуєтеся здорового харчування, то
Тефтелі в томатному соусі - рецепт
Тефтелі - це чудове блюдо, яке люблять і дорослі, і діти. Їх можна подавати з будь-яким гарніром - картоплею, рисом, гречкою, макарони. І сьогодні ми
Тефтелі в духовці - рецепт
Тефтелі - ситне, ніжне і неймовірно смачна страва. Приготувати їх дуже просто - знадобиться звичайний набір продуктів і бажання погодувати сім'ю
Тефтелі в сметанному соусі
Тефтелі - це смачні м'ясні або рибні кульки, які неодмінно подають з соусом, інакше вони будуть нагадувати котлети. І сьогодні ми пропонуємо вам
Тефтелі на пару
Парові тефтелі - це корисна дієтична страва, і до того ж смачне. Подавати їх можна з будь-яким гарніром. Готувати їх у пароварці досить просто, і ми
Тефтелі в мультиварці
Тефтелі - відмінні м'ясне блюдо для вечері. Не хочете возитися з приготуванням цієї страви на сковороді? Не біда, адже можна приготувати тефтелі і в