Принадність такої страви, як рибні тефтелі в тому, що витративши невелику кількість часу і грошей, ви отримуєте смачне блюдо, яке відмінно підійде для всіх членів сім'ї, навіть тих, хто дотримується дієти.
Рибні тефтелі в томатному соусі
Цей рецепт рибних тюфтельок хороший тим, що завдяки соусу вони стають більш ніжними і прекрасно доповнюють будь-який гарнір, який ви захочете приготувати.
Інгредієнти: філе будь-якої риби - 500 г; яйце - 1 шт.; хліб - 70 г; кріп або петрушка - 1 пучок; сіль і чорний мелений перець; томатна паста - 3 ст. ложки; цибуля - 1 шт.; масло рослинне - 3 ст. ложки; лимонний сік - 1 ст. ложка; цукор - 1/2 ч. ложки. Приготування Рибу наріжте на шматки, пропустіть через м'ясорубку. Хліб замочіть ненадовго у воді, після цього відіжміть і покришіть. З'єднайте рибний фарш, хліб, яйце, сіль, перець і подрібнену зелень. З отриманої маси сформуйте круглі тюфтельки і поставте їх у холодильник.
В цей час наріжте цибулю і обсмажте на олії протягом декількох хвилин. Потім додайте томатну пасту, лимонний сік, цукор, 1/2 ст. кип'яченої води, а також сіль і перець за смаком. Доведіть соус до кипіння, потім перекладіть в нього тефтелі і тушкуйте на маленькому вогні приблизно 15-20 хвилин.
Рибні тефтелі в сметанному соусі
Якщо ви віддаєте перевагу білий соус, то ми розповімо, як приготувати рибні тефтелі в сметані.
Інгредієнти: філе білої риби - 500 г; жовтки - 3 шт.; цибуля - 4 шт.; білий свіжий батон - 80-100 г; сметана - 100 г; сіль, часник сушений - за смаком; борошно - 1/2 ст. ложки. Приготування Рибне філе, батон і 2 очищені цибулини подрібніть за допомогою м'ясорубки. Потім додайте до них жовтки і сіль і добре все перемішайте. Сформуйте з рибного фаршу тефтелі і поставте їх у духовку хвилин на 15-20.
Поки вони готуються, 2 цибулини дрібно поріжте, підсмажте до прозорості, потім додайте борошно, сіль, 50 мл води і дайте трохи пропарити. Після цього влийте сметану, посипте часником і, при бажанні, зеленню, і доведіть соус до кипіння. Коли він буде готовий, залийте їм тефтелі і запікайте ще 10 хвилин.
Рибні тефтелі з рисом - рецепт
Якщо ви хочете, витративши зовсім мало часу, отримати повноцінне ситне блюдо, ми поділимося способом, як зробити тефтелі рибні з рисом.
Інгредієнти: філе риби - 600 г; рис - 2 ст. ложки; цибуля - 1 шт.; сіль, перець; кріп - 2-3 гілочки; лимонний сік - 2 ст. ложки. Приготування Рис залийте водою і дайте постояти 2 години. Цибулю і рибу перемеліть на м'ясорубці або блендері. Додайте сіль, перець, рис, рубаний кріп і лимонний сік. Все добре перемішайте і сформуйте тефтелі. Готуйте їх у пароварці протягом 20 хвилин.
Любителям риби радимо також випробувати рецепти рибних котлет і биточків . Приємного апетиту!