Тефтелі в духовці - рецепт
Тефтелі люблять дорослі і діти. Це чудове блюдо, яке підходить з будь-яким гарніром - картоплею, рисом, макаронами, гречкою. Їх можна готувати з соусом і просто без нічого. Рецептів приготування тефтелькою в духовці багато, ми хочемо запропонувати вам найкращі.
Інгредієнти:
м'ясний фарш - 500 г;
цибуля - 2 шт.;
рис - 3 ст. ложки;
помідори - 3 шт.;
морква - 2 шт.;
борошно - 3 ст. ложки:
рослинна олія;
сіль.
Приготування
Рис промийте, потім викладіть в невелику каструльку, залийте водою і трохи підсолити. Відваріть його до напівготовності. Одну цибулю подрібніть, змішайте з фаршем, рисом і посоліть.
Займіться приготуванням соусу. Цибулю дрібно наріжте і обсмажте до прозорості. Додайте терту на крупній тертці моркву, подрібнені помідори, сіль і трохи води. Тушкуйте на середньому вогні приблизно 10 хвилин. В кінці додайте борошно і помішуйте, поки соус не загусне. У форму викладіть тефтелі і залийте соусом. Випікайте в розігрітій до 200 градусів духовці протягом 25 хвилин. Такі тефтелі, запечені в духовці, будуть ідеально поєднуватися з великими макаронами.
Інгредієнти:
свинина - 350 г;
яловичина - 350 г;
цибуля - 1 шт.;
яйце - 1 шт.;
сир - 150
часник - 2 зубчики;
вершкове масло - 70 г;
сіль, перець.
Приготування
М'ясні тефтелі в духовці, приготовані таким способом, можуть бути подані як гарніром, так і просто як окрему страву. М'ясо, цибулю і часник прокрутити через м'ясорубку. Додайте у фарш яйце, сіль і перець. Добре все перемішайте. Масло і сир наріжте невеликими однаковими шматочками. Візьміть трохи фаршу, зробіть корж і в середину викладіть масло і сир. Акуратно закрийте тефтелю, залишивши сир трохи відкритим. Деко змастіть маслом і викладіть на нього вийшли кругляшки відкритим сиром вгору. Духовку розігрійте до 200 градусів і запікайте тефтелі приблизно 40 хвилин. Готову страву можна посипати рубаною зеленню.
Багато господині часто задаються питанням, як готувати рибні тефтелі в духовці? Рецепт рибних тюфтельок в духовці так само простий, як і м'ясних.
Інгредієнти:
Для тефтелькою:
філе риби (будь-яка) - 500 г;
яйця - 1 шт.;
сир - 100 г;
вершкове масло - 50 г;
панірувальні сухарі;
зелень.
Для соусу:
помідори - 2 шт.;
томатний сік (густий) - 200 г;
часник - 2 зубчики;
оливкова олія;
сіль, перець.
Приготування
Рибу, масло і зелень пропустіть через м'ясорубку. Додайте тертий на дрібній тертці сир, яйце і панірувальні сухарі. Добре все перемішайте. Зробіть тефтелі, викладіть на тарілку і приберіть в холодильник. Помідори натерти на тертці і тушкуйте на оливковій олії. Потім додайте томатний сік, ще трохи потримайте на вогні і зніміть. Додайте роздавлений часник, трохи солі і спеції. Тефтелі викладіть у форму для випікання і залийте соусом. В заздалегідь розігрітій до 180 градусів духовці, випікайте тефтелі приблизно півгодини. Тефтелі можна подати з картопляним пюре.
Інгредієнти:
м'ясний фарш - 500 г;
рис - 200 г;
цибуля - 1 шт.;
сир - 100 г;
майонез - 100 г;
картопля - 6 шт.;
сіль, перець.
борошно - 1 ст. ложка;
Приготування
Рис промийте і відваріть до напівготовності. Змішайте з фаршем, дрібно нарізаною цибулею, сіллю і перцем. Добре все перемішайте. Скачайте тефтелі і викладіть у форму, зверху викладіть нарізаний пластинками картоплю, промажте половиною майонезу і посипте тертим сиром. У невеликій піалі змішайте склянку кип'яченої води, залишився майонез і борошно. Трохи посоліть, добре збийте і залийте тефтелі. Випікайте при 180 градусах 45 хвилин.
Тефтелі в духовці з соусом
Інгредієнти:
Приготування
Рис промийте, потім викладіть в невелику каструльку, залийте водою і трохи підсолити. Відваріть його до напівготовності. Одну цибулю подрібніть, змішайте з фаршем, рисом і посоліть.
Займіться приготуванням соусу. Цибулю дрібно наріжте і обсмажте до прозорості. Додайте терту на крупній тертці моркву, подрібнені помідори, сіль і трохи води. Тушкуйте на середньому вогні приблизно 10 хвилин. В кінці додайте борошно і помішуйте, поки соус не загусне. У форму викладіть тефтелі і залийте соусом. Випікайте в розігрітій до 200 градусів духовці протягом 25 хвилин. Такі тефтелі, запечені в духовці, будуть ідеально поєднуватися з великими макаронами.
Тефтелі з сиром в духовці
Інгредієнти:
Приготування
М'ясні тефтелі в духовці, приготовані таким способом, можуть бути подані як гарніром, так і просто як окрему страву. М'ясо, цибулю і часник прокрутити через м'ясорубку. Додайте у фарш яйце, сіль і перець. Добре все перемішайте. Масло і сир наріжте невеликими однаковими шматочками. Візьміть трохи фаршу, зробіть корж і в середину викладіть масло і сир. Акуратно закрийте тефтелю, залишивши сир трохи відкритим. Деко змастіть маслом і викладіть на нього вийшли кругляшки відкритим сиром вгору. Духовку розігрійте до 200 градусів і запікайте тефтелі приблизно 40 хвилин. Готову страву можна посипати рубаною зеленню.
Рибні тефтелі в духовці - рецепт
Багато господині часто задаються питанням, як готувати рибні тефтелі в духовці? Рецепт рибних тюфтельок в духовці так само простий, як і м'ясних.
Інгредієнти:
Для тефтелькою:
Для соусу:
Приготування
Рибу, масло і зелень пропустіть через м'ясорубку. Додайте тертий на дрібній тертці сир, яйце і панірувальні сухарі. Добре все перемішайте. Зробіть тефтелі, викладіть на тарілку і приберіть в холодильник. Помідори натерти на тертці і тушкуйте на оливковій олії. Потім додайте томатний сік, ще трохи потримайте на вогні і зніміть. Додайте роздавлений часник, трохи солі і спеції. Тефтелі викладіть у форму для випікання і залийте соусом. В заздалегідь розігрітій до 180 градусів духовці, випікайте тефтелі приблизно півгодини. Тефтелі можна подати з картопляним пюре.
Тефтелі в духовці з картоплею
Інгредієнти:
Приготування
Рис промийте і відваріть до напівготовності. Змішайте з фаршем, дрібно нарізаною цибулею, сіллю і перцем. Добре все перемішайте. Скачайте тефтелі і викладіть у форму, зверху викладіть нарізаний пластинками картоплю, промажте половиною майонезу і посипте тертим сиром. У невеликій піалі змішайте склянку кип'яченої води, залишився майонез і борошно. Трохи посоліть, добре збийте і залийте тефтелі. Випікайте при 180 градусах 45 хвилин.
Рекомендуємо добрі рецепти
Рибні тефтелі
В заміну м'ясних тефтелі на наших столах все частіше стали з'являтися більш корисні варіанти цієї страви з птиці або риби. Піклуючись про вашому
Тефтелі з гречкою
Хто з нас не пробував смачні тюфтельки?! А якщо їх зробити не з рисом, а з гречкою, то вийде оригінально і корисно. А подати їх до столу можна з
Тефтелі з капустою
Тефтелі - це смачні м'ясні кульки з соусом. Варіантів їх приготування досить багато, і у кожної господині неодмінно є свій. І сьогодні ми пропонуємо
Тефтелі з яловичини
Тефтелі - це м'ясні кульки, протушкувалися з соусом, чудово підійдуть до будь-якого гарніру. Давайте розглянемо декілька простих рецептів створення
Тефтелі на сковороді
Тефтелі на сковороді з підливою виходять дуже соковитими і ароматними. Так, і подавати їх можна до будь-якого гарніру: картопляного пюре, гречку і т.
Тефтелі на пару
Парові тефтелі - це корисна дієтична страва, і до того ж смачне. Подавати їх можна з будь-яким гарніром. Готувати їх у пароварці досить просто, і ми