Тефтелі з гречкою
Тефтелі з гречкою - дуже ситне, смачне і незвичайне блюдо. Як гарнір до такої страви ідеально підійде ніжне овочеве пюре і салат, приготований зі свіжих овочів.
Інгредієнти:
м'ясний фарш - 500 г;
гречка - 80 г;
цибулина -1 шт.;
часник - 2 зубчики;
яйце - 1 шт.;
солодка паприка - 1 ч. ложка;
зелень - за бажанням;
сіль, перець - за смаком.
Для соусу:
сметана - 100 мл;
плавлений сир - 100 г;
сіль - за смаком;
вода - 2 ст. ложки.
Приготування
Давайте розберемося, як приготувати тефтелі з гречкою. Фарш при необхідності, попередньо розморожуємо. Гречану крупу відварюємо до готовності і охолодити. Ріпчасту цибулю очищаємо, ріжемо на чотири частини і подрібнюємо разом з часником за допомогою блендера.
Додаємо до овочів фарш, зелень і все добре перемішуємо. В отриману масу додаємо охолоджену гречану крупу, куряче яйце, сіль, перець і солодку паприку. Перемішуємо масу і відправляємо на 15-20 хвилин у холодильник.
А цим часом готуємо поки соус для тефтелькою : змішуємо сметану з плавленим сиром, солимо за смаком, додаємо трохи води і ставимо на маленький вогонь.
Готуємо до тих пір, поки суміш не стане однорідною. Форму для запікання змащуємо оливковою олією і викладаємо сформовані вологими руками тефтелі. Духовку розігріваємо до 200 градусів. Заливаємо тефтелі з гречкою сирно - сметанним соусом і відправляємо блюдо в духовку приблизно на 35 хвилин.
Інгредієнти:
курячий фарш - 300 г;
цибулина - 1 шт.;
яйце - 1 шт.;
гречка - 50 г;
сіль, перець - за смаком.
Приготування
Гречку відварюємо до напівготовності і залишаємо остигати. Окремо змішуємо курячий фарш, сіль, перець, подрібнену цибулю, мелкорубленое варене яйце і гречку. З отриманого фаршу формуємо тюфтельки, обвалюємо їх у борошні.
Викладаємо їх у каструлю, виставляємо програму "Запіканка" і, не закриваючи кришку, обсмажуємо тефтелі по 15 хвилин з двох сторін. Можна налити трохи бульйону або томатного соку, закрити каструлю, виставити режим "Голубці" і готувати 25 хвилин. Ось і все, курячі тефтелі з гречкою готові!
Рецепт тюфтельок з гречкою
Інгредієнти:
Для соусу:
Приготування
Давайте розберемося, як приготувати тефтелі з гречкою. Фарш при необхідності, попередньо розморожуємо. Гречану крупу відварюємо до готовності і охолодити. Ріпчасту цибулю очищаємо, ріжемо на чотири частини і подрібнюємо разом з часником за допомогою блендера.
Додаємо до овочів фарш, зелень і все добре перемішуємо. В отриману масу додаємо охолоджену гречану крупу, куряче яйце, сіль, перець і солодку паприку. Перемішуємо масу і відправляємо на 15-20 хвилин у холодильник.
А цим часом готуємо поки соус для тефтелькою : змішуємо сметану з плавленим сиром, солимо за смаком, додаємо трохи води і ставимо на маленький вогонь.
Готуємо до тих пір, поки суміш не стане однорідною. Форму для запікання змащуємо оливковою олією і викладаємо сформовані вологими руками тефтелі. Духовку розігріваємо до 200 градусів. Заливаємо тефтелі з гречкою сирно - сметанним соусом і відправляємо блюдо в духовку приблизно на 35 хвилин.
Тефтелі з гречкою в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
Гречку відварюємо до напівготовності і залишаємо остигати. Окремо змішуємо курячий фарш, сіль, перець, подрібнену цибулю, мелкорубленое варене яйце і гречку. З отриманого фаршу формуємо тюфтельки, обвалюємо їх у борошні.
Викладаємо їх у каструлю, виставляємо програму "Запіканка" і, не закриваючи кришку, обсмажуємо тефтелі по 15 хвилин з двох сторін. Можна налити трохи бульйону або томатного соку, закрити каструлю, виставити режим "Голубці" і готувати 25 хвилин. Ось і все, курячі тефтелі з гречкою готові!
Рекомендуємо добрі рецепти
Тефтелі в томатному соусі - рецепт
Тефтелі - це чудове блюдо, яке люблять і дорослі, і діти. Їх можна подавати з будь-яким гарніром - картоплею, рисом, гречкою, макарони. І сьогодні ми
Тефтелі з капустою
Тефтелі - це смачні м'ясні кульки з соусом. Варіантів їх приготування досить багато, і у кожної господині неодмінно є свій. І сьогодні ми пропонуємо
Тефтелі з яловичини
Тефтелі - це м'ясні кульки, протушкувалися з соусом, чудово підійдуть до будь-якого гарніру. Давайте розглянемо декілька простих рецептів створення
Тефтелі в вершковому соусі
Тефтелі - це дуже смачне блюдо улюблені багатьма. І їх подають з різними соусами. І в нашій статті ми поговоримо про тюхтельки у вершковому соусі.
Тефтелі на сковороді
Тефтелі на сковороді з підливою виходять дуже соковитими і ароматними. Так, і подавати їх можна до будь-якого гарніру: картопляного пюре, гречку і т.
Тефтелі на пару
Парові тефтелі - це корисна дієтична страва, і до того ж смачне. Подавати їх можна з будь-яким гарніром. Готувати їх у пароварці досить просто, і ми