Тефтелі в вершковому соусі
Давайте розглянемо з вами сьогодні цікаві і чудово смачні рецепти приготування тефтелькою у вершковому соусі. Це блюдо універсально тим, що його можна подавати до будь-яких гарнірів, і воно прекрасно виглядатиме навіть на святковому столі.
Інгредієнти:
курячий фарш - 600 г;
цибулина - 1 шт.;
часник - 3 зубчики;
куряче яйце - 1 шт.
Для соусу:
вершки - 1 ст.;
сіль, мускатний горіх - за смаком.
Приготування
Отже, в курячий фарш кладемо очищені від лушпиння і дрібно нарізані цибулю і часник, розбиваємо сире яйце, солимо і перчимо масу за смаком. З отриманого фаршу робимо невеликі тюфтельки і обсмажуємо до золотавої скоринки на сковорідці з олією. Потім ставимо на слабенький вогонь каструльку, наливаємо вершки, кладемо туди щіпку солі і мускатного горіха. Доводимо все до кипіння і потім знімаємо з вогню.
Готові тефтелі заливаємо вершковим соусом, додаємо будь-які травички, накриваємо сковорідку кришкою і тушкуємо 20 хвилин на маленькому вогні. Таке блюдо ідеально підійде для будь-якого гарніру.
Інгредієнти:
Для тефтелькою:
форель - 500 г;
рис - 150 г;
цибулина - 1 шт.;
куряче яйце - 1 шт.;
сіль, перець - за смаком;
рослинне масло.
Для соусу:
сир - 100 г;
вершки - 200 мл;
сметана - 100 мл;
сухий кріп - 1 ч. ложка;
кунжутне насіння - 1 ст. ложка.
Приготування
Для приготування тефтелькою в вершково - сметанному соусі гарненько промиваємо рис, додаємо в каструлю з підсоленою гарячою водою і після закипання варимо при закритій кришці 15 хвилин на слабенькому вогні. Цим часом на сухій сковороді швиденько обсмажуємо кунжутне насіння, а потім перекладаємо їх на блюдце. На цій же сковороді підсмажити у невеликій кількості олії дрібно порізану очищену цибулину.
Рибу подрібнюємо у блендері змішуємо з остившім рисом, яйцем, цибулею, додаємо сіль, перець. З отриманого фаршу формуємо тефтелі, складаємо їх в пароварку і готуємо 30 хвилин.
Не втрачаючи часу дарма, робимо поки соус для тефтелькою . Для цього наливаємо в каструльку вершки, нагріваємо їх, додаємо сметану, тертий сир і доводимо до кипіння. В самому кінці кладемо сушений кріп і перемішуємо. Рибні тефтелі викладаємо на блюдо, поливаємо сирно - вершковим соусом, посипаємо підсмаженою кунжутом і подаємо до столу.
Інгредієнти:
Для тефтелькою:
свинячий фарш - 800 г;
рис - 100 г;
цибулина - 1 шт.;
майонез - 1 ст. ложка;
сіль, перець - за смаком.
Для соусу:
свіжі гриби - 150 г;
рослинне масло - 2 ст. ложки;
цибулина - 3 шт.;
вершки - 200 мл;
пшеничне борошно - 1 ст. ложка;
кип'ячена вода - 05 ст.
Приготування
Рис відварюємо в гарячій підсоленій воді, а потім охолоджуємо його і змішуємо з м'ясною масою. Далі додаємо майонез, подрібнену цибулю, перець і сіль за смаком. Все ретельно перемішуємо і формуємо невеликі тюфтельки, які обвалюємо гарненько в борошні. Після цього обсмажуємо їх на сковороді на рослинному маслі. Далі беремо форму для запікання і укладаємо туди готові тюфтельки.
Тепер готуємо соус: на сухій сковорідці злегка обсмажуємо борошно і доводимо її до легкого рум'яного кольору. Вершки розбавляємо водою, після чого змішуємо з пережареної борошном. Цибуля гриби дрібно ріжемо і обсмажуємо на рослинному маслі. Виливаємо вершки з борошном, трохи додаємо сіль і перчимо. Тримаємо соус на слабкому вогні, до тих пір, поки він не загусне. Тепер виливаємо вершковий соус зверху на тефтелі і ставимо запікатися в духовку на 20 хвилин.
Курячі тефтелі в вершковому соусі
Інгредієнти:
Для соусу:
Приготування
Отже, в курячий фарш кладемо очищені від лушпиння і дрібно нарізані цибулю і часник, розбиваємо сире яйце, солимо і перчимо масу за смаком. З отриманого фаршу робимо невеликі тюфтельки і обсмажуємо до золотавої скоринки на сковорідці з олією. Потім ставимо на слабенький вогонь каструльку, наливаємо вершки, кладемо туди щіпку солі і мускатного горіха. Доводимо все до кипіння і потім знімаємо з вогню.
Готові тефтелі заливаємо вершковим соусом, додаємо будь-які травички, накриваємо сковорідку кришкою і тушкуємо 20 хвилин на маленькому вогні. Таке блюдо ідеально підійде для будь-якого гарніру.
Рибні тефтелі в вершковому соусі
Інгредієнти:
Для тефтелькою:
Для соусу:
Приготування
Для приготування тефтелькою в вершково - сметанному соусі гарненько промиваємо рис, додаємо в каструлю з підсоленою гарячою водою і після закипання варимо при закритій кришці 15 хвилин на слабенькому вогні. Цим часом на сухій сковороді швиденько обсмажуємо кунжутне насіння, а потім перекладаємо їх на блюдце. На цій же сковороді підсмажити у невеликій кількості олії дрібно порізану очищену цибулину.
Рибу подрібнюємо у блендері змішуємо з остившім рисом, яйцем, цибулею, додаємо сіль, перець. З отриманого фаршу формуємо тефтелі, складаємо їх в пароварку і готуємо 30 хвилин.
Не втрачаючи часу дарма, робимо поки соус для тефтелькою . Для цього наливаємо в каструльку вершки, нагріваємо їх, додаємо сметану, тертий сир і доводимо до кипіння. В самому кінці кладемо сушений кріп і перемішуємо. Рибні тефтелі викладаємо на блюдо, поливаємо сирно - вершковим соусом, посипаємо підсмаженою кунжутом і подаємо до столу.
Тефтелі в вершково - грибному соусі
Інгредієнти:
Для тефтелькою:
Для соусу:
Приготування
Рис відварюємо в гарячій підсоленій воді, а потім охолоджуємо його і змішуємо з м'ясною масою. Далі додаємо майонез, подрібнену цибулю, перець і сіль за смаком. Все ретельно перемішуємо і формуємо невеликі тюфтельки, які обвалюємо гарненько в борошні. Після цього обсмажуємо їх на сковороді на рослинному маслі. Далі беремо форму для запікання і укладаємо туди готові тюфтельки.
Тепер готуємо соус: на сухій сковорідці злегка обсмажуємо борошно і доводимо її до легкого рум'яного кольору. Вершки розбавляємо водою, після чого змішуємо з пережареної борошном. Цибуля гриби дрібно ріжемо і обсмажуємо на рослинному маслі. Виливаємо вершки з борошном, трохи додаємо сіль і перчимо. Тримаємо соус на слабкому вогні, до тих пір, поки він не загусне. Тепер виливаємо вершковий соус зверху на тефтелі і ставимо запікатися в духовку на 20 хвилин.
Рекомендуємо добрі рецепти
Тефтелі в томатному соусі - рецепт
Тефтелі - це чудове блюдо, яке люблять і дорослі, і діти. Їх можна подавати з будь-яким гарніром - картоплею, рисом, гречкою, макарони. І сьогодні ми
Тефтелі з гречкою
Хто з нас не пробував смачні тюфтельки?! А якщо їх зробити не з рисом, а з гречкою, то вийде оригінально і корисно. А подати їх до столу можна з
Тефтелі з курячого фаршу
Повсякденне блюдо з курячого фаршу, зможе стати не тільки доповненням до гарніру на вечерю, але і послужити відмінним перекусом поза домом. Про
Курячі тефтелі
Тефтелі - улюблене багатьма страва з дитинства, яке обов'язково було в меню кожного дитячого садка. Ми поділимося з вами полегшеним рецептом
Тефтелі з яловичини
Тефтелі - це м'ясні кульки, протушкувалися з соусом, чудово підійдуть до будь-якого гарніру. Давайте розглянемо декілька простих рецептів створення
Тефтелі на сковороді
Тефтелі на сковороді з підливою виходять дуже соковитими і ароматними. Так, і подавати їх можна до будь-якого гарніру: картопляного пюре, гречку і т.